در مقالات گذشته به تعاریف و کلیات دیجیتال مارکتینگ و در آخر به استراتژی و تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ پرداختیم. در این بخش از آموزش دیجیتال مارکتینگ به سراغ تکنیک سئو یا همان بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو میرویم.
هدف این بخش این است که مخاطب در پایان بخش دید خوبی نسبت به تکنیک سئو به دست آورد و به صورت کلی با مفهوم سئو و چگونگی انجام آن آشنا شود.
سئو چیست؟
سئو از مهمترین تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ است و در تمامی آموزشهای دیجیتال مارکتینگ سئو به عنوان یکی از مهمترین بخشها آموزش داده میشود.
سئو که به انگلیسی SEO نام دارد مخفف کلمه Search Engine Optimization است و به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو میباشد.
بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو به معنی این است که پارامترهای مهم برای موتورهای جستجو را رعایت کنید تا سایت شما در نتایج گوگل دیده شود.
اما چه پارامترهایی برای موتورهای جستجو مهم است که باید رعایت شوند؟
پارامترهایی که از نظر موتورهای جستجو مهم هستند به دو بخش کلی تقسیم میشوند، پارامترهایی که باید روی سایت اعمال و رعایت شوند که اصطلاحا به آن سئوی روی سایت یا on site seo گفته میشود.
و پارامترهایی که روی سایت موثر هستند ولی اعمال آنها خارج از سایت است که اصطلاحا به آن سئوی خارج از سایت یا off site seo گفته میشود.
on site seo
اولین پارامتر مهم از سئوی روی سایت، محتواهای منتشر شده در وبسایت است. محتواهای منتشر شده در وبسایت باید استانداردهایی داشته باشند که موتورهای جستجو آنها را به عنوان محتوای خوب تشخیص دهند و در نتیجه احتمال نمایش آن در نتایج بالاتر برود.
یک محتوا چه ویژگیهایی از منظر سئو باید داشته باشد؟
معیارهای متنوعی برای یک محتوا از منظر سئو وجود دارند که در ادامه به دو مورد از آنها که رعایت کردنشان لازمه یک محتوای بهینه است اشاره میکنم.
میزان محتوای تولید شده
محتوا نباید خیلی کوتاه باشد، توصیه میشود که محتوای شما کمتر از ۸۰۰کلمه نباشد. البته به این معنی نیست که همیشه محتواهای طولانیتر در اولویت هستند، اما میزان کلمات محتوا یکی از معیارهای موتورهای جستجو هستند.
بهینه کردن محتوا برای عبارت کلیدی مورد نظر
محتوا باید برای کلمه یا عبارت کلیدی شما بهینه شده باشد. شما انتظار دارید که با جستجوی چه عبارتی محتوای شما در گوگل دیده شود؟
اگر در نظر دارید که محتوای شما با جستجوی عبارت “قیمت سرامیک و پارکت” در نتایج جستجو دیده شود، پس لازم است که به گوگل نشان دهید که شما برای این جستجوی انجام شده بهترین مطلب هستید. اما چطور؟
در گذشته تنها دفعات به کار رفتن این عبارت در کل محتوا مطرح بود، یعنی هرچه بیشتر عبارت ” قیمت سرامیک و پارکت” در مطلب شما به کار میرفت احتمال نمایش مطلب شما بیشتر میشد، اما امروز اینطور نیست.
امروز اگر این کار را انجام دهید گوگل شما را جریمه خواهد کرد. پس چه کار کنیم؟
شما باید نشان دهید که به موضوع سرامیک و پارکت از ابعاد مختلفی پرداختهاید، باید نشان دهید که مطلب کاملی در مورد سرامیک و پارکت هستید.
به عنوان مثال علاوه بر به کاربردن عبارت” قیمت سرامیک و پارکت” از عبارات دیگری همچون ” مقایسه سرامیک و پارکت”، “قیمت پارکت آلمانی”، “انواع پارکت و سرامیک” و… استفاده کنید و از این ابعاد نیز مطلب خود را کامل کنید.
وقتی گوگل ببیند که شما از ابعاد مختلفی همچون قیمت پارکت و سرامیک، انواع پارکت و سرامیک، مقایسه پارکت و سرامیک و . . . مطلب خود را کامل کردهاید احتمال اینکه مطلب شما را به عنوان مطلب برتر برای عبارت” قیمت پارکت و سرامیک” تشخیص دهد بالا میرود.
دقت داشته باشید که عبارت “قیمت سرامیک و پارکت” که عبارت کلیدی شما است، باید به میزان کافی در مطلب شما به کار رفته باشد، میزان کافی یعنی چگالی این عبارت حدود۱درصد باشد، یعنی در هر ۱۰۰ کلمه یک بار به کار رفته باشد، یعنی در یک مطلب ۱۰۰۰ کلمهای بیش از ۱۰ بار به کار نرفته باشد.
چگالی ۱درصد حالت ماکزیمم است و بیش از این میتواند منجر به جریمه شدن سایت شما از طرف گوگل شود.
off site seo
سئو خارج از سایت یعنی تکنیکهایی که به دیده شدن سایت در موتورهای جستجو کمک میکند ولی اعمال آن خارج از سایت است و مستقیما روی سایت تغییری ایجاد نمیشود.
مهمترین تکنیک در سئوی خارج از سایت لینکسازی است، لینک سازی یعنی کاری کنیم که از سایتها و یا شبکههای اجتماعی مختلف به سایت ما لینک داده شود.
یکی از معیارهای مهم موتورهای جستجو اعتبار وبسایت شماست، و اعتبار وبسایت را با لینکهایی که دیگر وبسایتها به شما دادهاند میسنجند. به لینکی که دیگر وبسایتها به سایت شما میدهند بکلینک گفته میشود.
مسلما هر چه سایتی که از آن لینک دریافت میکنید معتبرتر باشد برای افزایش اعتبار شما ارزشمندتر است.
در لینکسازی چند نکته وجود دارند که باید رعایت کنید.
۱- لینکی که دریافت میکنید باید در حالت follow باشد
لینکها مشخصهای دارند که میتواند follow یا nofollow باشد. اگر مشخصه nofollow روی لینک ست شده باشد، یعنی به موتورهای جستجو گفته شده است که این لینک را دنبال نکن و در نتیجه یک لینک ارزشمند در جهت افزایش اعتبار محسوب نمیشود.
البته بهتر است در کنار لینکهای فالویی که به دست میآورید چند لینک نوفالو هم داشته باشید تا موتورهای جستجو به لینکسازی شما مشکوک نشوند، زیرا یک وبسایت در حالت عادی همه لینکهایش فالو نیستند و معمولا چند لینک نوفالو هم دارد.
۲- از وبسایت معتبر و مرتبط لینک دریافت کنید
وبسایت مورد نظر شما هم باید به موضوع سایت شما مرتبط باشد و هم خودش اعتبار خوبی داشته باشد و به عنوان یک سایت اسپمر شناخته نشود.
برای اینکه از میزان اعتبار یک سایت مطلع شوید به امتیاز این سایت برای دو مشخصه domain authority و page authority نگاه کنید. این مشخصهها هرچه بیشتر باشند بهتر است.
برای این کار وارد سایت زیر شود و آدرس سایت مورد نظر را وارد کنید.
https://moz.com/researchtools/ose/
سپس مشخصههای و امتیازات وبسایت مورد نظرتان نمایش داده میشود. دو مشخصه اعتبار دامین و اعتبار پیج هرچه بالاتر باشند بهتر است و امتیاز spam score هرچه پایینتر باشد بهتر است.
۳- تنها برای صفحه اصلی لینک سازی نکنید
وقتی از سایتی لینک دریافت میکنید، این لینک نباید صرفا به صفحه اصلی سایت باشد، در خیلی از موارد بهتر است که به یکی از مطالب سایت شما اشاره شود، این حالت از لینکسازی بسیار طبیعی است و اگر تنها به صفحه اصلی خود لینک بگیرید کمی برای موتورهای جستجو مشکوک میشوید.
۴- به anchor text یا متن لینک شده توجه کنید.
اینکه با چه متنی لینک دریافت میکنید خیلی مهم است. بهتر است روی کلمات کلیدی هدفتان لینک شوید. مثلا اگر در زمینه آموزش دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنید و از وبسایتی لینک گرفتهاید، بهتر است عبارتی که قرار است به وبسایت شما لینک شود عبارت ” آموزش دیجیتال مارکتینگ” و یا کلمات دیگری که از کلمات کلیدی شما هستند باشد.
۵- با سرعت غیرعادی لینکسازی نکنید.
اگر سایت شما هنوز مطالب خیلی کمی دارد و هیچ لینکی دریافت نکردهاید مسلما اگر در یک ماه چندین لینک به صورت همزمان دریافت کنید موجب شک موتورهای جستجو خواهید شد و میتواند منجر به جریمه شدن سایت شما شود.
۶- لینکهای دائمی دریافت کنید
برخی از سایتها با دریافت هزینهای به صورت ماهانه برای شما لینک سازی میکنند. اما مشکل اینجاست که اگر یک ماه هزینه را واریز نکنید ناگهان همه لینکهایی که دریافت کردهاید از بین میروند.
پس بهتر است از این سیستمها استفاده نکنید، لااقل اگر میدانید که نمیخواهید تا ابد هزینه پرداخت کنید.
نکات بسیاری در لینکسازی وجود دارند که در تونل آموزش سئو که به صورت جداگانه تهیه میشود به آنها اشاره میکنم.
خلاصه
در دومین بخش از تونل آموزش دیجیتال مارکتینگ با سئو بیشتر آشنا شدیم. متوجه شدیم که سئو به دو بخش کلی سئوی روی سایت و سئوی خارج از سایت تقسیم میشود.
بخش مهم سئوی روی سایت تولید محتواست که به صورت خلاصه به استانداردهای آن اشارهای کردم.
بخش مهم سئوی خارج از سایت نیز لینکسازی و دریافت لینک بود که با اهمیت آن و نکاتی در انجام آن آشنا شدید.
پس از اتمام تونل یادگیری دیجیتال مارکتینگ به تونل یادگیری سئو خواهم پرداخت و به صورت خیلی ریزتر و عملی وارد مقوله سئو خواهم شد.
اگر سوالی در زمینه سئو دارید در زیر همین پست پاسخگو خواهم بود.
موفق باشید