در سئوی یک فروشگاه آنلاین چه نکاتی را رعایت کنیم؟| ۱۰ نکته در سئوی سایت فروشگاهی
سلام دوستان، در این پست قصد دارم در مورد سئوی سایت فروشگاهی صحبت کنم. راههای جذب ترافیک به یک فروشگاه اینترنتی همانند هر فروشگاه دیگری متنوع است، اما برای یک فروشگاه اینترنتی همانند هر سایت دیگری، جذب ترافیک از گوگل اهمیت زیادی دارد.
مسلما قوانین سئو ثابت هستند و قرار نیست سئوی یک سایت فروشگاهی قوانین متفاوتی از سئوی یک سایت غیر فروشگاهی داشته باشد و در سئوی یک فروشگاه اینترنتی نیز، همچنان باید به قوانین سئو پایبند باشیم.
اما چیزی که باعث شد این مطلب را بنویسیم، نکاتی است که در سئوی سایت فروشگاهی اهمیت بیشتری پیدا میکنند. پس در ادامه با این نکات با من همراه باشید.
۱- لینکهایی که به صفحه اصلی اشاره میکنند متفاوت نباشند
اگر در هرجایی به صفحه اصلی لینک دادهاید، لازم است که این لینک دقیقا به آدرس صفحه اصلی باشد. یعنی چطوری؟
مثلا اگر سایت شما mysite.com است. پس لینکهایی که به صفحه اصلی اشاره میکنند باید دقیقا به همین آدرس اشاره کنند، نه آدرسهای دیگری همچون mysiye.com/index.php زیرا گوگل این دو آدرس را مجزا از هم میداند. و اگر گوگل سایت شما را با چند آدرس متفاوت بشناسد این اتفاق از نظر سئو خوب نخواهد بود.
عامل دیگری که موجب میشود سایت شما با دو آدرس شناخته شود، www است. مثلا از نظر گوگل دو آدرس mysite.com و www.mysite.com متفاوت هستند.
برای جلوگیری از این مشکل، لازم است که از طریق وب مسترتولز به گوگل بگویید که کدام آدرس را به عنوان آدرس اصلی بشناسد، آدرس با www یا بدون www
۲- بهتر است نام دامنه مرتبطی انتخاب کنید
فروشگاههای موفقی وجود دارند که نام دامنه آنها هیچ ارتباطی به اجناسی که میفروشند وجود ندارد. اما تجربه نشان داده که اگر نام دامنه شما مرتبط باشد، در شرایط یکسان نسبت به رقبا احتمال دیده شدنتان در نتایج جستجو بالاتر است.
۳- عنوان و توضیحات منحصربهفرد برای هر صفحه از محصول
هر یک از دستهبندی محصولات و هر صفحه از محصول باید عنوان و توضیحات خود را داشته باشد. شاید این نکته یکی از مهمترین نکتهها در سئوی سایت فروشگاهی باشد.
عنوان و توضیحات هر صفحه مواردی هستند که از طریق آنها میتوان به محتویات دسته محصولات یا صفحه یک محصول پی برد و از نظر گوگل حائز اهمیت هستند.
مثلا صفحه محصولات آشپزخانه دیجی کالا این عنوان و دسته بندی را دارد.
عنوان(title) : آشپزخانه – Home kitchen Appliances | فروشگاه اینترنتی دیجی کالا
توضیحات(description): آشپزخانه,Home kitchen Appliances Main Page,آشپزخانه,Home kitchen Appliances
البته لزومی نیست که از زبان انگلیسی استفاده کنید. چه فارسی چه انگلیسی گوگل به راحتی توضیحات صفحه را متوجه میشود.
۴- آدرس صفحات قابل درک باشند
مثلا آدرس دسته بندی لباس مردانه در سایت نباید به این شکل باشد.
http://yourstore.com/item.cfm?id=756&subcatid=31
زیرا از آدرس اصلا مشخص نیست که به کجا اشاره میکند و چه محتوای احتمالی خواهد داشت. در عوض بهتر است آدرس به صورت زیر باشد.
http://yourstore.com/mens-clothes.html
۵- برای صفحه هر محصول توضیحات مفید و ناب بنویسید
متاسفانه هنوز خیلی از فروشگاهها دیده میشوند که به توضیحات خیلی کوتاه برای محصول بسنده میکنند و تلاش میکنند تا کمبود توضیحات را با عکس جبران کنند.
در حالی که عکسها جای خود را دارند و بسیار موثر هستند. اما به هیچ وجه قرار نیست جای توضیحات یک محصول را بگیرند. توضیحات یک محصول فرصت خوبی برای دادن اطلاعات مفید به کاربر و همچنین بهینه کردن آن صفحه و بهتر دیده شدن در نتایج جستجو هست.
هرچه صفحه محصول شما توضیحات غنیتری داشته باشد، احتمالا اینکه در جستجوهای انجام شده برای آن محصول دیده شود بیشتر است.
پس در سئوی سایت فروشگاهی به توضیحات محصولات اهمیت دهید.
۶- از سایت مپ استفاده کنید
سایتهای فروشگاهی معمولا دستهبندیها و صفحات زیادی دارند و سایت مپ به خوبی میتواند به گوگل بگوید که سایت شما چه ساختاری دارد و چه صفحاتی و در چه سلسله مراتبی در سایت قرار دارند.
خوشبختانه از طریق وبمستر تولز گوگل میتوانید سایت مپ خود به گوگل معرفی کنید.
افزونه yoast seo هم که افزونه بسیار کاملی در سئو میباشد، میتواند سایت مپ شما را تولید کند.
۷- نظرات کاربران در صفحه محصولات را فراموش نکنید
هفته گذشته پستی در مورد ارتباط ایمیل مارکتنیگ و سئو منتشر کردم، در سومین نکته آن پست، نوشتم که نظر کاربران در صفحه محصول یا زیر یک مطلب چقدر از نظر سئو میتواند موثر باشد.
[alert type=”info”]مطلب پیشنهادی: تاثیر ایمیل مارکتینگ بر سئوی سایت|آیا ایمیل مارکتینگ به سئوی سایت کمک میکند؟[/alert]
پس بهتر است اولا امکان نوشتن نظر در صفحه محصولات فراهم باشد و دوما سعی کنید به شکلهای مختلف کاربران را به نوشتن نظر تشویق کنید.
۸- محصولات را به صفحه اصلی نزدیک کنید
هرچه کاربران سریع تر و بدون واسطه بتوانند از صفحه اصلی به صفحه محصول شما برسند، از نظر سئو بهتر است. در سئوی فروشگاه اینترنتی اینکه کاربر با چندین کلیک به صفحه محصول برسد نه تنها کاربر را اذیت میکند بلکه صفحه محصولات شما از دید موتورهای جستجو تا پنهان میمانند.
پس سعی کنید کاری کنید که کاربر خیلی سریع تر از صفحه اصلی به صفحات داخلی شما راه پیدا کند.
۹- توضیحات تکراری برای محصولات ننویسید
در نکات قبلی، به اهمیت توضیحات محصولات اشاره کردم. بهتر است این نکته را هم در مورد توضیحات صفحه محصول به خاطر داشته باشید، توضیحات صفحه محصول نباید کپی برداری از توضیحات محصول در سایتهای دیگر یا حتی سایت اصلی آن باشند.
باید کمی خلاقیت به خرج دهید و با ادبیاتی زیبا و اصولی از نظر سئو، محصول را معرفی کنید.
کاری که دیجیکالا در آن یک استاد است.
۱۰- عکس محصولات را بهینه کنید
عکس محصولات جدای از اینکه باید با کیفیت و اصولی گرفته شده باشند تا کاربر بتواند تا حد زیادی جنس و اندازه محصول را متوجه شد، بلکه لازم است تگ alt را نیز داشته باشند.
همانطور میدانید در اصول سئو، عکسها باید در تگ alt آنها عبارتی مرتبط با عکس نوشته شده باشد تا در زمانی که عکس به هردلیل لود نمیشود، این عبارت نمایش داده شود.
نوشته شدن این تگ برای عکسها از نظر گوگل مهم است.
خلاصه مطلب
نکاتی که در باب سئوی سایت فروشگاهی مطرح شدند، تمام نکات مورد نیاز برای سئوی سایت فروشگاهی نیستند، بلکه لازم است به دیگر قوانین سئو که مهترین آنها تولید محتوای بهینه و منظم و همینطور لینکسازی صحیح هستند نیز توجه کنید. و در کنار آنها، نکات گفته شده را نیز رعایت کنید.
درباره مهران دهقانی
مهران دهقانی هستم، مدیر سایت رونق.کام اگر به دنبال اطلاعات بیشتری هستید، به بخش درباره ما مراجعه کنید و با من و رونق.کام، مفصلتر آشنا بشید.
سایر نوشته های مهران دهقانی
دیدگاهتان را بنویسید