۳ تکنیک در بهبود نرخ تبدیل فروشگاه اینترنتی | با این ۳ تکنیک فروش رو افزایش بدید

قبل از صحبت از بهبود نرخ تبدیل ابتدا در مورد نرخ تبدیل صحبت کنیم. نرخ تبدیل چیه؟ شما وقتی به روشهای مختلف تعدادی از کاربران را به سایت خودتون وارد میکنید، قطعا انتظار اقدامی رو از کاربران دارید. مثلا انتظار دارید که تعدادی عضو خبرنامه شما بشن، تعدادی محصول شمارو خریداری بکنن و…
مثلا اگر هدف شما عضویت کاربران در خبرنامه سایت باشد و از ۱۰۰۰ نفری که در روز وارد سایت شما میشوند ۱۰۰ نفر عضو خبرنامه شما بشن در این صورت نرخ تبدیل عضویت در خبرنامه ۱۰% خواهد بود.
فکر کنم با این مثال مفهوم نرخ تبدیل رو متوجه شدید، نرخ تبدیل یعنی از کاربرانی که وارد سایت شما میشوند، چند درصدشون اقدام مورد نظر شمارو انجام میدهند.
مثلا اگر از ۱۰۰۰ کاربری که در روز وارد سایت میشوند، ۱۰ نفر خرید میکنند، در این صورت نرخ تبدیل برای خرید محصول ۱% خواهد بود.
اما سوال اینجاست؟ که چرا از هر ۱۰۰۰ نفر فقط ۱۰ نفر خرید میکنند؟ چرا نرخ تبدیل به جای ۱% ، ۵% نیست؟ آیا مشکل از سایت است؟ آیا میتوان بهبود نرخ تبدیل داشت؟
در پاسخ به این سوال باید گفت خیر، مسلما علت اینکه همه کاربران وارد شده از شما خرید نمیکنند به دلیل وجود مشکل در سایت نیست، این اتفاق کاملا طبیعی است و هیچ وقت قرار نیست همه کاربران در همان بازدید اول خرید کنند. نرخ تبدیل به طور نرمال هیچ وقت عدد بالایی نیست.
میانگین نرخ تبدیل برای خرید، به طور متوسط ۱% است. یعنی کسبوکاری که نرخ تبدیل خریدش ۱% است در حد متوسط قرار دارد میتوان گفت که نرخ تبدیل بدی ندارد. البته در برخی از کسبوکارهای خاص میانگین نرخ تبدیل بالاتر است.
اما در میان این ۱۰۰۰ کاربر تعدادی هم وجود دارند که به خاطر مشکلاتی در سایت اقدام به خرید نکرده اند، یا به عبارت بهتر تعدادی از افرادی که خرید نکرده اند را میتوان با تکنیکهایی تشویق به خرید کرد و نرخ تبدیل را تا حدی بالا برد.
در ادامه به نکاتی در بهبود نرخ تبدیل سایت اشاره میکنم. با من همراه باشید.
۱- ریسک خرید را کاهش دهید
اولین چیزی که مانع انجام خرید در افراد میشود، ریسک خرید است. خیلی از مواقع افراد به محصول نیاز دارند ولی در انجام خرید تردید دارند. تردید در ارایه اطلاعات شخصی، تردید در کارآمد بودن محصول، تردید در مورد هویت فروشگاه ، تردید در مورد اصل یا غیراصل بودن محصول و…
این تردید بسته به نوع محصول و نوع کسبوکار اینترنتی متفاوت است. اگر شما یک محصول آموزشی تولید کردهاید، یکی از ریسکهای کاربران این است که آیا این محصول میتواند از نظر آموزشی برای من مفید باشد.؟
در این مورد شما میتوانید علاوه بر توضیحات مفصل در مورد محصول، گارانتی بازگشت وجه را بدهید. مثلا گارانتی کنید که اگر محصول نتوانست نیاز آموزشی آنها را برطرف کند هزینه به طور کامل و بدون هیچ گونه سوالی بازگردانده میشود.
اگر به محصول خودتان اطمینان داشته باشید، نباید نگران باشید، چون افراد خیلی کمی شاید درخواست بازگرداندن وجه را داشته باشند.
اگر یک فروشگاه اینترنتی هستید و اجناس فیزیکی را به فروش میرسانید، گارانتی سلامت کالا و مهلت ۷ روزه جهت تست کالا میتواند در رفع تردید اثرگذار باشد.
اگر لباس میفروشید تعویض بدون قیدوشرط میتواند در رفع تردید موثر باشد.
به عنوان مثال فروشگاه اینترنتی دیجیاستایل که در زمینه پوشاک فعالیت میکند، در صورت اندازه نبودن لباس یا هرگونه مشکل در آن تعویض را به صورت کاملا رایگان انجام میدهد(من در اولین خریدم، یک سویشرت خریداری کردم که یک سایز کوچک بود، باهاشون تماس گرفتم و ترتیب تعویضش رو دادن، مامور ارسال کالا لباس رو ازم گرفت و چند روز بعد سایز مورد نظرم رو آورد).
گاهی ممکن است تردید کاربر مربوط به این باشد که آیا شما یک فروشگاه مطمئن هستید؟ در این صورت بهتر است نماد الکترونیک خود که این روزها به شدت توسط کاربران پراهمیت شده است را در معرض دید کاربر قرار دهید.
تردیدها به شکلهای مختلفی هستند،توصیه میکنم در مورد محصول خودتون و تردیدهایی که برای کاربران در خریدش وجود دارد تحقیق کنید و سعی کنید به شکلهای مختلف تردید کاربران رو رفع کنید.
[alert type=”info”]مطلب پیشنهادی: چطور صفحه محصول را برای فروش بیشتر بهینه کنیم؟[/alert]۲- فرمهای طولانی دشمن نرخ تبدیل شما هستند
اگر میخواهید کاربران بیشتری سایت شما را در هنگام خرید یا هر اقدام دیگری ترک کنند، پس فرمهای خود را طولانیترکنید و همه جور اطلاعات را از آنها درخواست کنید.
مسلما با دیدن یک فرم خیلی طولانی هرکاربری حاضر به ادامه فرایند نخواهد شد.
برای هر اقدامی درسایت تنها اطلاعاتی را از کاربر درخواست کنید که بدون آن اطلاعات امکان ادامه فرایند وجود ندارد.
مثلا در خرید یک محصول بدون آدرس امکان خرید وجود ندارد. اما درخواست شماره کارت کاربر برای مواقعی که قصد بازگشت وجه دارید در این مرحله ضروری نیست.
نکته: اخیرا پلیس فتا دریافت برخی اطلاعات از جمله نام و نام خانوادگی، ایمیل، کد ملی، آدرس و شماره تلفن ثابت را اجباری کرده است. زیرا از نظر پلیس فتا اگر شخصی با اطلاعات یک کارت سرقت شده از شما خرید کند و شما نتوانید اطلاعاتی از شخص سارق به پلیس بدهید عملا شما نیز شریک جرم خواهید شد.
اگر به دلایل امنیتی و.. فرم شما تا حدی طولانی شد و امکان کم کردن آن نیز وجود نداشت، بهتر است همه اطلاعات را در یک مرحله درخواست نکنید. فرایند خرید را چند مرحله ای کنید و در هرمحله بخشی از اطلاعات را درخواست کنید. این خیلی بهتر از یک فرم طولانی در یک صفحه است.
۳- بهبود نرخ تبدیل با تایید اجتماعی(Social proof)
Social proof یا به فارسی تایید اجتماعی، یعنی محصول شما توسط افراد دیگر توصیه شود و در نتیجه تردید کاربران را در خرید کاهش دهد.
اگر شما چندین بار تبلیغ یک شامپو را در تلویزیون یا هرجای دیگری ببنید، اثر آن به اندازه این نیست که شخصی به شما بگوید که من از آن نتیجه گرفته ام.
پس یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که نظرات واقعی افرادی که از محصول شما واقعا رضایت داشته اند را جویا شوید و به صورت ویدیو، عکس یا متن در صفحه محصول قرار دهید.
البته این روش برای یک فروشگاه اینترنتی با تنوع بالای کالا مناسب نیست، اما برای سایتی که تنوع محصولات کمتری دارد مانند یک سایت آموزشی میتواند مفید باشد.
بهبود نرخ تبدیل سایت لزوما یک فرآیند پیچیده نیست، و البته یک فرآیند تمام شدنی هم نیست، یک چرخه است که مدام میتواند بهتر شود.
میتوانید از همین ۳ نکته شروع کنید. توصیه من این است که با استفاده از نرمافزارهای آنالیز مانند گوگل آنالیتیکس سایت خود را بررسی کنید و ببینید که کاربران در کدام قسمتهای سایت از آن خارج میشوند.
قبل از انجام هرکار ابتدا آمارها را اندازه گیری کنید،و پس از اعمال هر تغییر نیز آمارها را مشاهده کنید تا متوجه شوید که آیا این تغییر اثرگذار بوده است یا خیر.