راهنمای تولید محتوا در اینستاگرام | چه محتوایی تولید کنیم؟
در این مطلب به شما خواهم گفت که چطور تولید محتوا در اینستاگرام را به صورت اصولی انجام دهید.
در حقیقت من هم با روشها و تکنیکهای همین مطلب یک برنامه محتوایی تنظیم کردهام و به تولید محتوا در اینستاگرام رونق.کام میپردازم و البته بازخورد خوبی از این شیوه تولید محتوا گرفتهام.
همراهم باشید تا با نگاهی کوتاه به سرفصلها به اصل مطلب وارد شویم.
توصیه میکنم که مطالب را به ترتیب سرفصلها مطالعه کنید.
اما اگر مایل بودید میتوانید با کلیک روی هر سرفصل به توضیحات آن بخش هدایت شوید.
در برخی قسمتها به جهت تکمیل شدن مطلب، لینک مطالب مکمل قرار گرفته است که توصیه میکنم حتما مطالعه کنید.
۱- منظور از تولید محتوا در اینستاگرام دقیقا چیست؟
۲- چرا تولید محتوا در اینستاگرام انقدر اهمیت دارد؟
۳- برای تولید محتوا باید استراتژی داشته باشید
۴- فرمول هما برای تعریف استراتژی محتوایی در اینستاگرام
۵- ایدههای تولید محتوا در اینستاگرام
۶- جادوی مستندسازی را دست کم نگیرید
۷- تعرفه تولید محتوا در اینستاگرام
۱- منظور از تولید محتوا در اینستاگرام چیست؟[ps2id id=’1′ target=”/]
در اینجا منظور از محتوا، محتوای دیجیتال است، محتواهایی مانند عکس، تصویر، صدا و . . . که میتوانند اطلاعاتی را به مخاطب اضافه کنند یا به عبارت بهتر پیامی را به مخاطب منتقل کنند.
خب مسلما انتشار اینگونه اطلاعات در اینستاگرام یعنی تولید محتوا در اینستاگرام، پس منظور از تولید محتوا در اینستاگرام خیلی واضح است، هر عکس یا ویدیویی که در اینستاگرام منتشر میکنید محتوا محسوب میشود.
پس وقتی به شما میگویند که در اینستاگرام تولید محتوا انجام دهید یعنی عکس و فیلم منتشر کنید. وقتی به شما میگویند که برای تولید محتوا در اینستاگرام باید استراتژی داشته باشید یعنی برای تولید همین عکسها و فیلمها باید یک استراتژی درست داشته باشید.
بسیار عالی، منظور از تولید محتوا در اینستاگرام کاملا روشن شد، اما چرا تولید محتوا انقدر اهمیت دارد؟
۲- اصلا تولید محتوا در اینستاگرام چرا انقدر اهمیت دارد؟[ps2id id=’2′ target=”/]
بیاید کمی از دنیای اینستاگرام فاصله بگیریم و نگاهی کلی به بازاریابی محتوایی داشته باشیم.
بازاریابی محتوایی چیست؟
در بازاریابی محتوایی شما تلاش میکنید که محتوایی ارزشمند که مرتبط با کسبوکارتان و مورد نیاز مخاطبانتان است را منتشر کنید تا به این شکل مخاطبانتان به بهانه رفع نیازهای اطلاعاتی خود با شما آشنا شوند.
مثلا اگر یک وبسایت، کانال آپارات یا یک پیج اینستاگرام در زمینه پخت غذاهای ایتالیایی محتوا ارایه میکند، مسلما افرادی که به این اطلاعات نیاز دارند را به مرور به سمت خود جذب میکند.
در واقع در بازاریابی محتوایی تمام هدف این است که با ارایه محتوای ارزشمند کاربر را به سمت خود بکشانید.
خب این توضیحات چه ارتباط با تولید محتوا در اینستاگرام دارد؟
جواب سوال واضح است، اینستاگرام اساسا که پلتفرم برای تولید محتواست، در واقع اینستاگرام ساخته شده تا افراد در آن تولید محتوا کنند، هرچند که امروز از محتوا و بازاریابی محتوایی در وبسایت و پلتفرم دیگری باید استفاده کرد، اما در اینستاگرام اساس کار شما محتوا خواهد بود.
اصلا مگر میشود در اینستاگرام باشید اما تولید محتوا نکنید؟ مگر میشود یک پیج تجاری در اینستاگارام آغاز به کار کند ولی فقط توضیحاتی بنویسید و هیچ محتوایی تولید نکند.
پس تولید محتوا در اینستاگرام اساس و شرط اصلی فعالیت در اینستاگرام است، پس از همین الان بدانید که نمیتوانید یک حساب در اینستاگرام بسازید و هیچ برنامهای برای تولید محتوا نداشته باشید، اگر قرار است اینگونه باشد توصیه میکنم فکر بازاریابی در اینستاگرام را از سر خود بیرون کنید.
۳- برای تولید محتوا باید استراتژی داشته باشید[ps2id id=’3′ target=”/]
بسیار عالی، شما منظور من از تولید محتوا در اینستاگرام را متوجه شدید و اهمیت آن را درک کردید. اما چطور تولید محتوا در اینستاگرام را شروع کنیم؟
در این مرحله خیلی از افراد به این فکر میکنند که چطور عکسهایی زیبا درست کنند؟ چطور ویدیو تهیه کنند؟ و سوالاتی از این قبیل که به چگونگی ساخت محتوا اشاره دارد.
اما مرحله مهمتری قبل از ساخت محتوا وجود دارد، یا به بیان بهتر، سوال مهتری قبل از سوالات مربوط به چگونگی ساخت محتوا وجود دارد.
ما چه نوع محتوایی را تولید کنیم؟ و چه نوع محتواهایی را تولید نکنیم؟
جواب این دو سوال استراتژی شما برای تولید محتوا در اینستاگرام را مشخص میکند. البته در این منظور از نوع محتوا این نیست که ویدیو تولید کنیم یا عکس، منظور جنس محتوا نیست، منظور این است که بفهمیم چه محتواهایی از نظر پیامی که منتقل میکنند برای ما مناسب هستند.
به طور مثال آیا ما محتوای آموزشی داشته باشیم؟ آیا محتواهایی را که کسب وکار ما را نمایش میدهند داشته باشیم؟ آیا محتوای سرگرمکننده قرار دهیم یا خیر؟
همانطور که متوجه شدید محتواهای متفاوتی وجود دارند که در پیامی که منتقل میکنند از هم متفاوت هستند و استراتژی محتوا یعنی مشخص کنید که به سراغ کدام نوع محتوا برویم و قید کدام نوع محتواها را بزنیم.
فقط با داشتن استراتژی است که میدانیم در چه مسیری حرکت میکنیم و دقیقا میدانیم که امروز چرا چنین محتوایی را منتشر میکنیم، اگر استراتژی نداشته باشید به صورت پراکنده تولید محتوا میکنید و شبیه به یک تیم فوتبال میشوید که هرچه به بازی او نگاه میکنیم نمیتوانیم بفهمیم که دقیقا با چه ترکیب و استراتژی بازی میکند.
اما چطور استراتژی داشته باشیم؟ در بخش بعدی همراه باشید.
[cp_info_bar display=”inline” id=”cp_id_e0bf3″][/cp_info_bar]
۴- فرمول هما برای تعریف استراتژی محتوایی در اینستاگرام[ps2id id=’4′ target=”/]
فرمول هما مخفف سه کلمه هست ( هدف، مخاطب، استراتژی محتوا)
هدف:
هدف یعنی به این فکر کنید که چه انتظاراتی از فعالیت در اینستاگرام دارید. آیا انتظار دارید فروشتان افزایش پیدا کند؟ آیا انتظار دارید ذهنیت خاصی از برندتان شکل بگیرد؟ آیا انتظار دارید اعتماد افراد به شما بیشتر شود؟
در بخش هدف باید مشخص کنید که اهداف مشخص شما از حضور در اینستاگرام کدامند؟ یا به بیان بهتر نتیجههای مشخصی که از حضور در اینستاگرام انتظار دارید را تعیین کنید، اینکه شما چه نتیجهای را از فعالیت در اینستاگرام انتظار دارید، روی محتواهایی که تولید میکنید اثرگذار خواهد بود.
مخاطب:
در دومین قدم باید مشخص کنید که مخاطبان شما چه افرادی هستند و سعی کنید شناخت خوبی نسبت به این افراد پیدا کنید. حداقل انتظار میرود که نیازهای اطلاعاتی، اهداف و نگرانیهای این افراد را خوب شناسایی کنید.
مثلا اگر به فروش محصولات زینتی مشغول هستید، به نظر شما بیشترین نگرانی افراد در خرید این محصولات کدامند؟ به نظر شما مخاطبان هدف شما معمولا به دنبال چه اطلاعاتی در خصوص محصولات شما میگردند؟ مخاطبان شما چطور به یک فروشنده محصولات زینتی اعتماد میکنند و چه چیز باعث میشود که اعتماد نکنند؟
اینها سوالاتی هستند که پاسخ آنها منجر به شناخت بهتر مخاطب میشود که البته سوالات بیشتری وجود دارند که خودتان با توجه به نوع کسبوکارتان باید بپرسید.
استراتژی محتوا:
بسیار عالی، در آخرین قدم باید ببینید چه نوع محتواهایی هستند که شما را به اهداف و انتظاراتان از حضور در اینستاگرام نزدیک میکنند و همینطور چه نوع محتواهایی هستند که در راستای نیاز، اهداف و نگرانیهای مخاطبانتان هستند.
بیایید یک مثال عملی را بررسی کنیم.
فرض کنید که من یک تولید کننده و فروشنده محصولات چرمی در اینستاگرام هستند و قصد دارم باز استفاده از فرمول هما استراتژی مناسب برای تولید محتوا در اینستاگرام را مشخص کنم.
بخش اول فرمول، هدف: خب من با حضور در اینستاگرام انتظار دارم :
۱- محصولاتم را مستقیما در اینستاگرام بفروشم، یعنی از اینستاگرام سفارش خرید دریافت کنم.
۲- در ادامه انتظار قبلی، مسلما انتظار دارم اعتماد مخاطبان را در اینستاگرام جلب کنم.
۳- انتظار دارم به عنوان یک تولید کننده حرفهای شناخته شوم.
بخش دوم فرمول، مخاطب: مخاطبان من:
۱-به دنبال این هستند که چطور محصول چرم را از غیر چرم تشخیص دهند
۲- به دنبال اطلاعاتی درباره نگهداری محصولات چرم هستند.
۳- به دنبال اطلاعاتی درباره تیپهای چرم و ست کردن با چرم و . . . هستند
بخش سوم فرمول، استراتژی: خب حالا نوبت به این میرسد که محتواهایی را مشخص کنم که بخش اول و بخش دوم فرمول را پوشش میدهد.
محتوای نوع اول: محتواهای آموزشی درباره چرم، انواع چرم، تشخیص چرم و . .
این نوع محتواها به چند نیاز اطلاعاتی مخاطبانم پاسخ میدهد. موارد ۱ و ۲ در بخش مخاطب
محتوای نوع دوم: محتواهایی درباره تیپ زدن، ست کردن و . . . با محصولات چرمی
این نوع محتوا به مخاطب کمک میکند که چطور تیپهای مختلفی با محصولات چرمی داشته باشد. مورد شماره ۳ در بخش مخاطب
محتوای نوع سوم: محتواهایی که پشت صحنه کسبوکار من را نمایش میدهند.
محتواهایی مانند نمایش روند تولید، نمایش محصولات ارسالی به مشتریان و . . . این نوع محتواها موارد شماره ۲ و ۳ در بخش اهداف را پوشش میدهند و کمک میکنند که هم اعتماد مخاطبان جلب شود و هم به عنوان یک تولید کننده حرفهای شناخته شوم.
محتوای نوع چهارم: محتواهایی که هدفشان نمایش محصولات جدید است.
این نوع محتواها مورد شماره ۱ در بخش اهداف را پوشش میدهند و کمک میکنند که محصولاتی که برای فروش آماده هستند تبلیغ شوند و افراد در صورت نیاز برای سفارش اقدام کنند.
همانطور که متوجه شدید من بر اساس اهداف و انتظاراتی که از اینستاگرام دارم و همینطور نیاز مخاطبانم، چهار نوع محتوایی که میتوانند کمک کننده باشند را شناسایی کردم و محتواهایی از این نوع را منتشر خواهم کرد.
دقت داشته باشید برای هر نوع محتوایی که مشخص میشود، ممکن است چندین جنس محتوا برای تولید در نظر داشته باشید، مثلا برای محتوای نوع سوم که پشت صحنه کسبوکار را به نمایش میگذارند این جنس محتواها میتوانند مناسب باشد.
۱- ویدیو از روند تولید محصولات
۲- گفتگو با موسس کسبوکار یا کاگران در خصوص حساسیتهای تولید
۳- نمایش تصاویری از بستهبندی محصولات برای ارسال
۴- نمایش جشنها یا اتفاقات کوچک و جالب در محیط کار
۵- نمایش چرمهایی خامی که به دست شما رسیده است
پس در واقع هر نوع محتوایی که مشخص میکنید، میتواند چندین جنس محتوای متفاوت را در خود داشته باشد، در حالی که همگی از یک نوع هستند و برای نمایش پشت صحنه کسبوکار تولید میشوند.
در این مطلب کمی مفصلتر درباره استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام صحبت کردهام.
استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام
۵- ایدههای تولید محتوا در اینستاگرام[ps2id id=’5′ target=”/]
همانطور که متوجه شدید شما بر اساس فرمول هما مشخص میکنید که چه نوع محتواهایی باید منتشر شوند و برای هر نوع چندین جنس محتوا میتواند وجود داشته باشد.
هرگز نباید به این شکل عمل کنید که هرجا ایده جالبی برای تولید محتوا دیدید از آن استفاده کنید، چرا که هر ایده در صورتی به درد شما خواهد خورد که در راستای استراتژی محتوایی و از نوع محتواهایی باشد که شما تعیین کردهاید.
با این حال بد نیست که نگاهی به ایدههای مختلف تولید محتوا در اینستاگرام داشته باشید و تنها از آنهایی که در راستای استراتژی شما و نوع محتوای مشخص شده از طرف شما هستند استفاده کنید.
در مطلب به چندین ایده تولید محتوا اشاره شده است، لذا من مجداا این ایدهها را تکرار نمیکنم و توصیه میکنم برای مشاهده ایدههای تولید محتوا در اینستاگرام به مطلب زیر مراجعه کنید.
ایدههای تولید محتوا در اینستاگرام
۶- جادوی مستندسازی را دست کم نگیرید[ps2id id=’6′ target=”/]
در میان روشهای تولید محتوا در اینستاگرام که احتمالا مطالعه کردید، یک روش وجود دارد که مدرنترین و قطعا کارآمدترین روش تولید محتوا در اینستاگرام است و توصیه میشود که نه همه محتواهای شما، بلکه بخش عمدهای از محتواهای اینستاگرامتان از این نوع باشند.
این روش تولید محتوای مستند یا تولید محتوا با تکنیک مستندسازی نام دارد.
در این روش به جای اینکه به دنبال موضوع برای تولید محتوا و ساخت آن باشید، اتفاقات زندگی کاری و حرفهای خود را به تصویر میکشید. در واقع در این حالت شما دیگر نیاز نیست به دنبال تولید محتوا باشید، ماجرای روز کاری شما خودش یک موضوع برای تولید محتواست.
بگذارید چند مثال بزنم.
فرض کنید امروز پشت میز نشستید و یک مقاله جالب درباره زمینه کاری خود مطالعه کردید، بسیار عالی، دوربین را بردارید و مخاطبان خود بگویید که چه چیزی یاد گرفتید.
فرض کنید کتاب جدید خریداری کردهاید که حسابی خوشتان آمده، از کتاب عکس بگیرید و در اینستاگرام به مخاطبان خود معرفی کنید.
فرض کنید امروز یک مشاوره داشتید، بسیار عالی قسمتای جالب مشاوره را به مخاطبان اینستاگرام به اشتراک بگذارید.
در واقع در این شیوه شما روز کاری خود را که قطعا برای مخاطبان هم جالب و آموزنده است به تصویر میکشید، و مزیت این تکنیک این است که نیاز نیست ویدیوهای شما خیلی رسمی و ویرایش شده باشند، ارزش این نوع محتوا به مستند بودن و مصنوعی نبودن آن است.
یک مزیت مهم در تکنیک مستند سازی
شاید مهترین مزیت این روش، کمک به برندسازی باشد. فرض کنید که شما علاقهمند به بازاریابی دیجیتال هستید و مایل هستید که دیگران نیز شما را به عنوان یک بازاریاب دیجیتال بشناسند و چنین ذهنیتی از شما داشته باشد.
مسلما برای ایجاد چنین ذهنیتی باید رفتار و صحبتهای شما به گونهای باشد که چنین ذهنیتی در آنها ایجاد شود، مثلا وقتی یک نفر مدام از ورزش صحبت میکند، شما پس از مدتی ذهنیت جدیدی نسبت به این فرد خواهید داشت.
بسیار عالی، وقتی شما به دیجیتال مارکتینگ علاقهمند باشید قطعا در طول روز به شکلهای مختلفی با دیجیتال مارکتینگ درگیر هستید، خب این درگیریهای روزانه را به تصویر بکشید تا مخاطبان به مرور ذهنیت یک دیجیتال مارکتر را از شما داشته باشد.
در واقع با به تصویر کشیدن روز کاری خود، برندسازی انجام میدهید، فقط دقت داشته باشید که همه چیز را به تصویر نکشید، مثلا اگر به دنبال این هستید که ذهنیت دیجیتال مارکتینگی از شما داشته باشد پس تنها آن قسمت از اتفاقات کاری را به تصویر بکشید که نشان میدهند شما یک علاقهمند به دیجیتال مارکتر هستید و البته در موضوعی که به تصویر میکشید یک نکته آموزنده هم برای مخاطبان وجود خواهد داشت.
به طور مثال وقتی کاربری در سایت کامنت میگذارد و درخواست میکند که سایتش را بررسی کنم، من این موضوع را با کاربرانم هم به اشتراک میگذارم و آنها را نیز از نتیجه بررسی باخبر میکنم، به این شکل و با روش مستندسازی، هم محتوایی خوبی به آنها دادهام و هم ذهنیتی که میخواهم را در ذهنشان ایجاد کردهام.
[alert type=”info”]قدرت مستندسازی را دستکنم نگیرید که آینده تولید محتوا در این روش نهفته است.[/alert]
۷- تعرفه تولید محتوا در اینستاگرام[ps2id id=’7′ target=”/]
علیرغم همه صحبتهایی که کردیم، قطعا برخی به دلیل اینکه یا وقت ندارند یا مایل نیستند خودشان در اینستاگرام فعالیت کنند، به دنبال فرد یا مجموعهای هستند که این کار را برایشان انجام دهد.
هرچند که این روش را فقط برای شرکتهای بزرگ مناسب میبینم اما توصیه من این است که تا جای ممکن خودتان یا فردی از داخل تیمتان این مسئولیت را به عهده بگیرد، چرا که هیچکس به اندازه خود و تیمتان با کسبوکار و مخاطبان کسبوکار آشنا نیست.
اما در نهایت اگر مایل بودید که کار تولید محتوا در اینستاگرام را برونسپاری کنید، در مطلب زیر به تعرفههای تولید محتوا توسط شرکتهای مختلف اشاره کردهام.
تعرفههای تولید محتوا در اینستاگرام
به پایان آمد این مطلب، چالشها همچنان باقیست . . .
خب امیدوارم تا حدی با ماجرای تولید محتوا در اینستاگرام و چگونگی تنظیم استراتژی و برنامه تولید محتوا آشنا شده باشید. مسلما قرار نیست بعد از مطالعه این مطلب بهترین استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام را تنظیم کنید، قطعا باید بررسیهای بیشتری انجام دهید، به طور مثال در بخش شناخت مخاطب باید مدتی عمیق شوید و شناخت بیشتری از مخاطب هدف پیدا کنید.
در نهایت یادتان باشد که محتواهایی که تولید میکنید برخی به جهت رفع نیازهای اطلاعاتی مخاطبتان هستند تا آنها به دلیل محتوای به دردبخوری که برایشان تولید میکنید با شما همراه باشند و بخشی از محتواها هم به جهت رسیدن به اهداف بیزینسی شما از جلمه برندسازی و فروش بیشتر هستند.
خوشحال میشوم به سوالات شما در بخش کامنتها پاسخ دهم. موفق باشید.
سلام در مورد تولید محتوای همکاری در فروش هم لطفا مطلب بذارید فرضا منی ک از طریق همکاری در فروش درامد دارم عکس و متن ثابتی از طرف اون سایت به من میدن برلی اینکه پستم با بقیه همکارا متفاوت باشم چکار کنم
سلام. اگر بهتون اجازه میدن خب تغییراتی در تصویر ایجاد کنید. می تونید از دوره طراحی پست های زیبا در اینستاگرام استفاده کنید.