فروشگاه اینترنتی و سایه سیاه تخفیفهای رنگی بر مشتری
امروزه مردم ترجیح میدهند برای خرید، از فروشگاه های اینترنتی استفاده کنند. خرید آنلاین باعث صرفهجویی در زمان و هزینه میشود. نکته مهم در این امر، انتخاب فروشگاه اینترنتی مطمئن و مناسب است.
خوشبختانه با گسترش فروشگاه های اینترنتی آنلاین، این فرصت برای بیشتر مردم بوجود آمده که با مقایسه محصولات در این فروشگاه ها و تنها با چند کلیک ساده محصول مورد نظر خود را خریداری کنند. با توجه به مقایسه محصولات متنوع در کمترین زمان ممکن علاوه بر صرفهجویی در وقت، میتوان بهترین محصول را خریداری نمود.
سلب مسئولیت: این مطلب توسط فروشگاه اینترنتی پلازا تهیه شده و رونق.کام مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.
دسترسی همیشگی به خرید اینترنتی باعث شده تا کاربران بتوانند در هر جایی که هستند، در هر ساعت شبانه روز بتوانند کالای مورد نیاز خود را سفارش دهند. علاوه بر این بیشتر فروشگاه های آنلاین موجود، تخفیفهای ویژهای را برای محصولات خود در نظر میگیرند که نسبت به خرید سنتی، قیمت کمتری دارد و باعث صرفهجویی در هزینهها میشود.
به نظر شما هدف از این تخفیفات چیست؟ آیا این تخفیف های ویژه به نفع مشتری است یا بیشتر به نفع فروشگاه های اینترنتی است؟ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- چرا نباید به هر فروشگاه اینترنتی اعتماد کنیم
- تخفیف ویژه محصولات در فروشگاه های اینترنتی به نفع یا ضرر مشتری؟
- فروشگاه های اینترنتی و شب یلدا
چرا نباید به هر فروشگاه اینترنتی اعتماد کنیم
دغدغه امنیت و اعتماد مهمترین و اصلیترین نگرانی مشتریان در خرید کالا و هرگونه خدمات اینترنتی است. این امنیت را میتوان در سه حوزهی امنیت پیش از خرید، هنگام خرید و پس از خرید خلاصه کرد.
منظور از امنیت پیش از خرید، مصونیت کاربران و مشتریان از تبلیغات نادرست و غیر واقعی بسیاری از فروشگاه های اینترنتی است. این گونه فروشگاهها در معرفی محصول و تبلیغات با بزرگنمایی، تصمیم مشتری را برای یک انتخاب مناسب، منحرف میکنند. امنیت هنگام خرید را میتوان وجود نمادهای اعتماد الکترونیکی و درگاههای معتبر بانکی برشمرد. پس از خرید نیز مشتری باید بتواند به راحتی محصول سفارش داده شده را پیگیری نماید و فرصت مرجوعی کالا برای او فراهم باشد.
پس میتوان گفت اعتماد به خرید دستاورد احساس امنیت در چرخه خرید است.
تخفیف ویژه محصولات در فروشگاه های اینترنتی به نفع یا ضرر مشتری ؟
فروشگاه های اینترنتی به مناسبت های گوناگون سعی در برگزاری کمپین های مختلف برای ارائه تخفیف ویژه به مشتریان خود دارند. عمده این کمپین های تخفیف به سود فروشگاه تمام می شود؛ زیرا این سایت های آنلاین کمپین خود را برای یک بازه زمانی کوتاه برگزار می کنند و در یک بازار رقابتی بین هم صنف های خود، کاربران را به سمت مصرف گرایی سوق می دهند.
در بحث قبلی گفته شد که کاربر باید در طول پروسه خرید اینترنتی، احساس امنیت داشته باشد تا بتواند به سایت مورد نظر اعتماد کرده و خرید خود را انجام دهد. یک نکته بسیار مهم و کلیدی در تخفیف فروشگاه های اینترنتی، مدت زمان برگزاری کمپین است.
به نظر شما چرا بیشتر فروشگاه ها برای کمپین خود، زمان اندکی را در نظر می گیرند؟
بگذارید دو فروشگاه فرضی را مثال بزنیم که یکی نسبت به دیگری مدت زمان کمتری را برای کمپین خود در نظر می گیرد؛ در ادامه آن را سایت الف و دیگری را سایت ب می نامیم.
سایت الف با در نظر گرفتن مدت زمان کوتاه برای کمپین، تا شروع برگزاری آن، تبلیغ های ویژه ای را انجام می دهد. این سایت با قرار دارد بنر و روزشمار در سایت خود کاربران را برای شروع کمپین در انتظار یک تخفیف استثنایی قرار می دهد.
سایت ب مدت زمان بیشتری برای کمپین در نظر می گیرد و به همان میزان برای آن تبلیغ می کند و نوید یک خرید ویژه را به کاربران خود می دهد.
گفته شد که امنیت در پروسه خرید، به اعتماد مشتری و سپس به خرید منجر میشود. پر واضح است فروشگاه هایی که مدت زمان کمتری مانده به شرایط فروش ویژه، امکان ثبت سفارش را فعال میکنند، امنیت پیش از خرید کاربران را نشانه میگیرند. انتظار برای خرید از چنین فروشگاههایی با بار روانی همراه است؛ زیرا اینگونه فروشگاهها گاهی با در نظر گرفتن جوایز متعدد، کاربر را در انتظار خرید شگفت انگیزی قرار میدهند که میتوان آن را در فروشگاه دیگر و با قیمت کمتر سفارش داد. بار روانی وارد شده زمانی تشدید میشود که مدت زمان جشنواره در این فروشگاهها بسیار کمتر از فروشگاههای دیگر است و با اهرم فشاری به نام زمان، قدرت تصمیمگیری در مدت زمان مناسب را از کاربر دریغ میکنند و او را در یک عمل شتابزده قرار میدهند (سایت الف).
در این بین فروشگاههایی هستند که با شروع زودتر کمپین خود، حق انتخاب محصولات متنوع را در فرصت مناسب فراهم میآورند. در واقع این فروشگاه های اینترنتی سعی بر رعایت حقوق مشتری و حفظ امینت چرخه خرید را دارند(سایت ب).
در ادامه به چند مثال توجه کنید:
گفته شد که فروشگاه های اینترنتی به مناسبت های گوناگون سعی در برگزاری کمپین های مختلف برای ارائه تخفیف ویژه به مشتریان خود دارند. یکی از این مناسبت ها، کمپین شب یلدا است که طرفداران بسیاری دارد.
«یلدای شگفت انگیز» نام کمپین شب یلدایی دیجیکالا است. فروشگاه اینترنتی را بیشتر مردم با نام دیجیکالا می شناسند.کمپین این فروشگاه اینترنتی دو روز مانده به شب یلدا فرصت خرید را برای کاربران خود ایجاد میکند.
این جشنواره فروش علاوه بر مدت زمان محدود، کاربر را به امید بهره مندی از جوایز، در انتظار خرید نگه میدارد. خریدی که شاید برای کاربر ضرورتی نداشته باشد و به دنبال مصرفگرایی و شانس شرکت در قرعه کشی انجام شود. سوال مهم این است که آیا بهتر نبود با در نظر گرفتن این جوایز، به مشتری های احتمالی زمان بیشتری برای تصمیم گیری اختصاص داد تا بتوانند در زمان مناسب بهترین تصمیم را اتخاذ نمایند؟
در مقابل فروشگاههای دیگری هم هستند که به نسبت خیلی زودتر به استقبال تخفیف شب یلدا رفته اند. در این بین می توان به سایت های زیادی اشاره کرد. برای مثال «اناروش» نام کمپین یلدایی فروشگاه اینترنتی مقداد آی تی است. این سایت با تنوع محصولات متنوع یک هفته ماند به یلدا کمپین خود را آغاز نموده و جوایز ویژه ای را برای سفارش دهندگان، اختصاص داده است.
فروشگاه دیگری که می توان از آن نام برد، پلازا است که این روزها به عنوان یک فروشگاه اینترنتی در حال پیشرفت شناخته می شود. کمپین این فروشگاه آنلاین از یک هفته مانده به طولانیترین شب سال با نام «یه یلدای خوشمزه» آغاز شده است. پلازا با معرفی و بررسی دقیق محصول به ویژه کالای دیجیتال، با در اختیار قراردادن زمان مناسب، به کاربر این فرصت را می دهد که در بین محصولات متنوع، کالای مورد نیاز خود را خریداری کند.
فروشگاه اینترنتی پلازا، مقداد آی تی و دیگر سایت های مشابه همان جایی هستند که مشتریها در چرخه خرید احساس امنیت میکنند.
جمع بندی:
امنیت در خرید از فروشگاه اینترنتی در گرو ارج نهادن به حقوق مشتری است. فروشگاه های اینترنتی باید با در نظر گرفتن حق انتخاب مشتری و دوری از اهرم های فشاری مانند تخفیف های کوتاه مدت، امنیت چرخه خرید را برای مشتریان خود فراهم آورند؛ زیرا در بلند مدت باعث شکل گیری حس وفادادری کاربران نسبت به سایت می شوند.
شما چه فکر می کنید؟ به نظر شما یک فروشگاه اینترنتی چگونه می تواند امنیت چرخه خرید را برای کاربران خود فراهم آورد؟
آیا تاکنون شما هم به دلیل تخفیف های ویژه دچار وسوسه برای خرید شده اید؟
به چه میزان کالای خریداری شده در این کمپین ها برایتان مورد نیاز و ضروری بوده است؟
در پایان از شما همراهان گرامی خواسته می شود برای مقایسه وارد این سایتها شوید و تجربه خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
درباره مهران دهقانی
مهران دهقانی هستم، مدیر سایت رونق.کام اگر به دنبال اطلاعات بیشتری هستید، به بخش درباره ما مراجعه کنید و با من و رونق.کام، مفصلتر آشنا بشید.
نوشته های بیشتر از مهران دهقانیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
با سئو چگونه به کسب درآمد برسیم ؟
چگونه رتبه وب سایت خود را در گوگل افزایش دهیم؟
مقایسه سریع دو سیستم ایمیل مارکتینگ ایرانی
کرونا و اثر آن بر افزایش یا کاهش فروش کسب وکارهای اینترنتی
۱۵ روش رایگان برای افزایش ترافیک وب سایت که هر وبمستری باید بداند
تبلیغ نویسی حرفه ای با استفاده از فرمول AIDA (آیدا) به همراه مثال
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و وقت بخیر
مقاله خوبی نوشتین حرف حق رو زدین خیلیا با این تخفیفات کوتاه مدت به دنبال مصرف گرایی هستن بدون اینکه واقعا محصول بدرد مشتری بخوره
سلام وقت بخیر مصطفی جان، بله دقیقا همینطور هست متاسفانه
من اصن به این فروشگاه های اینترنتی اعتمادی ندارم چه دیجی کالا باشه چه پلازا. همه سرو ته یه کرباسن
با موضوع کلی مطلب کاملا موافقم
واقعا حرف درستی زده شده. دیجیکالا خیلی وقت ها توی پیشنهادای ویژه محصولاتی رو میذاره که اصلا بدرد نمی خوره. یادمه یه بار از دیجیکالا سفارش دادم محصولش مشکل داشت و متاسفانه هر چقدر پیگیری کردم به نتیجه نرسیدم. حدود یه ساله که لوازم جانبی موبایل رو از پلازا سفارش می دم و خیلی راضی ام