چطور می توانیم تعداد سرچ کلمات در گوگل را پیدا کنیم؟ آموزش عملی

تحقیق کلمات کلیدی و همچنین بررسی تعداد سرچ کلمات در گوگل از جلمه اقداماتی است که افراد برای سئوی سایت و صد البته شناخت مخاطبان هدف کسب و کار به آن نیازمندند.

تصور کنید دقیقا بدانید که مخاطبان هدف شما چه کلماتی را در گوگل جستجو می‌کنند و هر کدام از این کلمات به صورت حدودی چند بار در ماه توسط مخاطبان هدف جستجو می‌شوند، آیا این به شما کمک نمی‌کند که نیازهای مخاطب خود را بشناسید و ببینید که اون چه سوالات و پرسش هایی را جستجو می‌کند؟

به همین جهت مشاهده کلمات سرچ شده در گوگل و میزان سرچ آن ها یکی از مهارت هایی است که باید بیاموزید، که در این مطلب چند تکنیک در این زمینه به شما ارایه می‌دهم.

 

تحقیق کلمات کلیدی یا بررسی میزان جستجوی کلمات در گوگل؟

این دو مورد باهم تفاوت دارند، دقت کنید که اشتباه گرفته نشوند.

تحقیق کلمات کلیدی به این معنی است که ما ببینیم کاربرانمان چه عبارات و کلماتی را در گوگل سرچ می‌کنند و روش های مختلفی هم برای تحقیق کلمات کلیدی وجود دارند که در تمامی آنها میزان سرچ کلمات مشخص نیست اما می دانیم که این عبارات توسط کاربران ما سرچ شده است.

به طور مثال پیشنهادات گوگل در انتهای صفحه اول جستجو، عباراتی هستند که معمولا توسط کاربران ما سرچ می شوند اما میزان سرچ آنها مشخص نیست و باید به شکل دیگری میزان سرچ آنها را شناسایی کنیم.

تهیه لیست کلمات کلیدیپس تحقیق کلمات کلیدی یعنی از منابع و روش های مختلف بررسی کنیم که کاربران هدف ما با چه عباراتی را جستجو می‌کنند، برای آشنایی بیشتر با تحقیق کلمات کلیدی این مطلب را مطالعه کنید.

 

مطلب پیشنهادی: راهنمای کامل تحقیق کلمات کلیدی 

 

اما بررسی میزان جستجوی کلمات کلیدی یا همان تعداد سرچ کلمات در گوگل، یعنی ما کلمات و عبارات مورد نظر خود را از روش های مختلف پیدا کرده ایم اما دقیقا نمی دانیم که چند بار در ماه جستجو می شوند و با کمک ابزارهایی به دنبال بررسی میزان جستجوی این کلمات در گوگل هستیم.

در حقیقت این کار بخشی از پروسه تحقیق کلمات کلیدی محسوب می شود، به هر حال ما در جستجوی کلمات کلیدی هم باید بدانیم که کلمات یافت شده حدودا چندبار در گوگل سرچ می شوند.

 

ابزارهای بررسی تعداد سرچ کلمات در گوگل؟

بسیار عالی، در ادامه مطلب چند ابزار به شما معرفی می‌کنم که با کمک آنها می‌توانید میزان جستجوی کلمات در گوگل را پیدا کنیم، البته برخی از این ابزارهای کاملا رایگان، برخی نیمه رایگان و برخی دیگر غیر رایگان هستند.

 

1- تخمین تعداد سرچ کلمات در گوگل با ابزار گوگل کیورد پلنر

گوگل کیورد پلنر یکی از ابزارهای جانبی گوگل است که برای تبلیغ کنندگان در گوگل ادز ایجاد شده است، اما با کمک آن می‌توانید حدود تعداد سرچ کلمات در گوگل را پیدا کنید، اعدادی که این ابزار معرفی می‌کند به صورت بازه ای هستند، مثلا به شما می‌گوید که این عبارت بین 100 تا 1000 بار در ماه سرچ می‌شود.

به طور مثال در ویدیوی زیر که مربوط به تخمین درآمد یک فروشگاه اینترنتی بر اساس سرچ کلمات در گوگل است، وارد ابزار گوگل کیورد پلنر می شویم و کلمات مختلف را شناسایی و میزان سرچ کلمات را مشاهده می کنیم.

 

در این ویدیو هم مشاهده می‌کنید که تخمین سرچ کلمات توسط گوگل کیورد پلنر چقدر به واقعیت نزدیک است و به طور مثال کلماتی که به گفته کیورد پلنر 100 الی 1000 بار در ماه جستجو می‌شوند، واقعا چقدر در گوگل جستجو شده اند.

 

چطور از گوگل کیورد پلنر استفاده کنیم؟

برای استفاده از گوگل کیورد پلنر باید یک اکانت جیمیل داشته باشید و در آن لاگین کرده باشید و سپس همانند تصویر زیر عبارت google keyword planner را گوگل جستجو کرده و روی نام ابزار کلیک کنید.

 

تعداد سرچ کلمات در گوگل

در مرحله دوم که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، وارد صفحه گوگل ادز می‌شوید که باید روی دکمه آبی رنگ go to keyword planner کلیک کنید.

 

سرچ کلمات با گوگل کیورد پلنر

در مرحله سوم که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، گوگل از شما اهداف تبلیغاتیتان را می‌پرسد، دقت کنید که هیچ یک از سه گزینه اول را انتخاب نکنید و روی لینک انتهایی یعنی عبارت “Experienced with GoogleAds” کلیک کنید.

 

آمار سرچ کلمات در گوگل

 

در مرحله چهارم که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، باید روی عبارت “Create an account without a campaign”  یعنی ساخت اکانت کیوردپلنر بدون انجام تبلیغات گوگل کلیک کنید.

 

جستجوی کلمات کلیدی در گوگل

 

در مرحله پنجم یعنی تصویر زیر هم باید روی گزینه  “Submit” کلیک کنید.

 

میزان جستجوی کلمات در گوگل

 

در مرحله ششم، باید چنین پیغامی در تصویر زیر به شما نمایش داده شود و شما هم روی گزینه “Explore your account” کلیک کنید تا وارد پنل کیوردپلنر شوید.

 

تعداد سرچ کلمات در گوگل

 

در مرحله هفتم باید روی گزینه Tools در منو رفته و بعد باز کردن آن روی گزینه “Switch to expert mode.” کلیک کنید.

 

بررسی سرچ کلمات در گوگل

 

در مرحله هشتم باید مجدد به قسمت “Tools” در منو بروید و این بار از بخش Planing گزینه Keyword Planner را انتخاب کنید.

 

مشاهده کلمات سرچ شده در گوگل

 

از حالا شما وارد کیورد پلنر شده اید و در ورودهای بعدی دیگر نیازی به این مراحل نیست، باقی آموزش همانند همان چیزی است که در دو ویدیوی گذشته دیده اید، فقط دقت داشته باشید که از قسمت بالا زبان روی Persian باشد و همچنین محدوده جغرافیایی شما رو کل دنیا تنظیم شده باشید، گاهی اوقات به صورت پیشفرض روی افغانستان است که باید به کل دنیا تغییر کند.

 

2- تخمین تعداد سرچ کلمات در گوگل با گوگل کیورد پلنر  غیر رایگان

این روش دقیقا همان روش قبلی است با این تفاوت که یک بار تبلیغات گوگل ادز را حداقل بودجه یعنی حدود 500هزار تومان انجام می‌دهیم تا از این به بعد آماری که مشاهده می‌کنیم دقیق باشد و میزان سرچ کلمات به صورت بازه نمایش داده نشود.

همانطور که گفتم این ابزار یکی از ابزارهای گوگل ادوردز است که ما استفاده می کنیم و گوگل لطف کرده است و به صورت رایگان در اختیار ما هم قرار داده است، اما اگر یک بار گوگل ادز را هم نمایش دهیم از این به بعد آمار دقیق تری از کلمات به ما نمایش داده می شود.

 

ابزار جستجو کلمات کلیدی در گوگل

3- بررسی میزان سرچ کلمات در گوگل با KWFinder

این هم یکی از ابزارهای معروف برای جستجوی کلمات کلیدی است که 10 روز رایگان برای هر ایمیل ثبت نامی دارد که البته در آن هم محدودیت هایی وجود دارد، اما به نسبت ابزارهای پولی دیگر آمار نزدیک به واقعیتی را برای کلمات فارسی ارایه می دهد.

 

ابزار تحقیق کلمات کلیدی

 

دقت داشته باشید که ابزارهای خوب در این زمینه کم نیستند اما همه آنها آمارهای درستی برای کلمات جستجو شده فارسی نمایش نمی‌دهند اما این ابزار به نسبت آمارهای دقیق تری ارایه می‌دهد.

البته دقت داشته باشید که ابزار گوگل کیورد پلنر همراه همیشگی شماست سعی کنید در کنار گوگل کیورد پلنر از دیگر ابزارهای استفاده کنید.

 

4- استفاده از ابزارکیوردتول یا keywordtool.io

این هم یکی دیگر از ابزارها برای بررسی تعداد سرچ کلمات در گوگل و همچین پیدا کردن کردن کلمات کلیدی جدید است.

البته این ابزار نیمه رایگان است در واقع با جستجوی یک عبارت، عبارات دیگری هم به شما نمایش می‌دهد و در حقیقت سبد شما را در تحقیق کلمات کلیدی پر تر می‌کند و کلمات دیگری را هم که کاربرانتان جستجو می‌کنند به شما نمایش می‌دهد، اما آمار جستجوی کلمات در حالت رایگان دیده نمی‌شود.

لازم به ذکر است که کلمات دیگری را که این ابزار به شما پیشنهاد می‌دهد، تقریبا همان پیشنهادات گوگل هستند که هنگام جستجو و همچنین در انتهای صفحه اول گوگل به شما نمایش داده می‌شود.

 

گوگل ترندز برای بررسی میزان سرچ کلمات در گوگل؟

گوگل ابزار دیگری به نام گوگل ترندز دارد که با کمک آن نمی‌توانید میزان سرچ کلمات در ماه را مشاهده کنید، اما به شما نشان می‌دهد که در طول زمان محبوبیت سرچ یک عبارت چقدر کاهش یا افزایش داشته است.

در حقیقت ترند به معنی روند است و با کمک آن روند کلی جستجوی یک کلمه را مشاهده می‌کنید یا می‌توانید روند دو کلمه را با هم مقایسه کنید.

به طور مثال می‌توانید نگاه کنید که آیا روند جستجوی خرید لپتاپ در 5 سال گذشته به چه صورت بوده است، آیا روند آن نزولی است یا صعودی؟

در تصویر زیر مشاهده می‌کنید که روند جستجوی عبارت ” گیرنده دیجیتال” در سال های گذشته رو به کاهش بوده است چرا که تلویزیون ها هوشمنده شده اند و روز به روز افراد کمتری این عبارت را جستجو می‌کنند.

 

سرچ کلمات در گوگل ترندز

یا در تصویر زیر روند جستجوی عبارت ” خرید کیف مدرسه” در بخش هایی از سال زیاد و در بخش هایی از سال کمتر بوده است و این به دلیل جستجوی زیاد این عبارت در ابتدای سال تحصیلی است.

آمار کلمات در گوگل

 

جمع بندی

خب دوستان، هدف از مطلب این بود که با چند ابزار برای بررسی تعداد سرچ کلمات در گوگل آشنا شوید و البته تا حدی هم تحقیق کلمات کلیدی را بشناسید.

توصیه می‌کنم حتما دو ویدیوی قرار داده شده در مطلب را مشاهده کنید و همچین اگر به دنبال تحقیق کلمات کلیدی برای سئو و همچنین شناخت بیشتر مخاطبان هدف خود هستید، مطلب تحقیق کلمات کلیدی که در میانه مطلب به آن اشاره شد را مطالعه کنید.

موفق باشید.

8 پاسخ

  1. عالی بود استفاده کردم
    ممنون میشم برای آموزش های بیشتر مراجع خوبی بهم معرفی کنین
    فعالیتم در زمینه سیو هست

  2. عالی بود استفاده کردم
    ممنون میشم برای آموزش های بیشتر مراجع خوبی بهم معرفی کنین
    فعالیتم در زمینه سیو هست

  3. سلام. مرسی از مقاله تون اما هیچکدوم از اینها دقيق نیستند من خودم از کیورد پلنر برای پیدا کردن حجم جستجوی ماهانه استفاده میکنم اما خوب خیلی اوقات حجم واقعی اصلا اون نیست که نمایش دادا میشه

  4. سلام. مرسی از مقاله تون اما هیچکدوم از اینها دقيق نیستند من خودم از کیورد پلنر برای پیدا کردن حجم جستجوی ماهانه استفاده میکنم اما خوب خیلی اوقات حجم واقعی اصلا اون نیست که نمایش دادا میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *