۱۵ ایده کسب و کار اینترنتی اجرا نشده در ایران
ایده کسب و کار اینترنتی چقدر مهم است؟
ایده کسب و کار اینترنتی اجرا نشده چطور؟ واقعا مهم است که این ایده در محدوده جغرافیایی مد نظر ما اجرا نشده باشد؟
هر زمان تصمیم به راه اندازی کسب و کار اینترنتی داریم، ابتدا از خود می پرسیم که چه ایده ای برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی مناسب است؟ و مدام به دنبال ایده های مختلف هستیم.
اینکه به دنبال یک ایده مناسب هستیم قطعا کار درستی است، اما نباید ما را از اصل ماجرا یعنی اجرای درست غافل کند، مسلما ایده باید مناسب باشد، یعنی در توان اجرایی ما باشد، در توان مالی ما باشد و صد البته بازار مناسبی داشته باشد.
آیا ایده های کسب و کار اینترنتی اجرا نشده در ایران قطعا خوب هستند؟
مشکل از جایی شروع می شود که تصور می کنیم اگر ایده ای در ایران اجرا شده باشد پس دیگر نباید سمت آن رفت و اگر ایده ای دست نخورده باشد و اصلا در ایران یا حتی جهان اجرا نشده باشد پس قطعا این ایده خوب است.
اما در هر دو حالت باید جوانب دیگری هم سنجیده شود.
در حالت اول که یک ایده قبلا اجرا شده باشد از این نظر که ما یک رقیب احتمالا قوی داریم ممکن است کمی ناراحتمان کند و کارمان را سخت کند، اما از این نظر که این ایده را یک نفر اجرا کرده و نتیجه گرفته است ما را خوشحال می کند که این ایده بازار مناسبی دارد و نگرانی از گرفتن یا نگرفتن ایده نداریم.
در حالت دوم که یک ایده هنوز در ایران اجرا نشده است، از این نظر ما را خوشحال میکند که اولین در بازار خواهیم بود و از این نظر کمی ما را نگران می کند که چرا هیچکس به سراغ این ایده نرفته؟ نکند که این ایده فعلا بازار مناسبی در ایران ندارد؟
پس پیش از اینکه به سراغ معرفی ایدههای اجرا نشده در ایران برویم، دقت داشته باشید که اجرا نشدن یک ایده لزوما به این معنی نیست که ایده خوب است یا بد است، باید جوانب مختلفی را در مورد یک ایده در نظر بگیریم، نه اینکه صرفا اجرا شدن یا نشدن آن را در نظر داشته باشیم.
*** ۱۵ ایده کسب و کار اینترنتی اجرا نشده در ایران ***
ایده شماره ۱: فروشگاه اینترنتی محصولات اشتراکی
خیلی از محصولات را ما به صورت دوره ای مصرف میکنیم و بعد از اتمام آنها مجدد همان محصولات را خریداری میکنیم، به طور مثال لوازم بهداشتی مانند شامپو، صابون، لوازم اصلاح و . . . را به صورت دوره ای خریداری میکنیم.
برای این مدل از محصولات میتوان یک فروشگاه اینترنتی اختصاصی ایجاد کرد که شیوه خرید از آن مانند سایر فروشگاه ها نیست و کاربران در این سایت اشتراک خریداری میکنند.
به طور مثال محصولات بهداشتی مد نظر خود را گزیش میکنند و پک بهداشتی خود را میسازنند، سپس اشتراک سه ماهه، شش ماهه و یا سالانه خود را برای این پک خریداری میکنند و مسلما خریداری در حالت به صرفه تر از خرید تکی محصولات خواهد بود و همین تخفیف موجب استقبال آنها از این شیوه خرید میشود.
ایده شماره ۲: سایت فروش و تعویض لوازم گیمینگ
گیمرها نه تنها در سایر کشورها بلکه در ایران هم دنیای مخصوص خود را دارند و البته جامعه آماری کمی هم نیستند. در حال حاضر فروشگاه های اینترنتی گیمینگ وجود دارند ما سایتی وجود ندارد که اجتماع گیمرها را به شکل درست ایجاد کرده باشد.
می توانید سایتی ایجاد کنید، گیمرها را در آن جمع کنید و بستر خرید و فروش لوازم و تجهیزات گیمینگ را هم در آن فراهم کنید، سایت زیر یک نمونه جهانی از این ایده است که به شکل خوبی این کار را انجام داده است.
gameflip.com
ایده شماره ۳: سایت نقد و بررسی دوره های آموزشی
امروز نسبت به گذشته در بیشتر زمینهها سایتها و دوره های آموزشی زیادی شکل گرفته اند، در حقیقت به جایی رسیدهایم که کاربران برای آموزش دیدن در زمینه مورد نظرشان گزینههای زیادی پیش رو دارند.
در این شرایط میتون یک سایت نقد بررسی آموزش ایجاد کرد و دوره های مختلف موجود در اینترنت را نقد و بررسی کرد و در صورت امکان نظرات واقعی خریداران را برای این دوره ها جمع آوری کرد.
در این شرایط سایت شما به مرور به یک سایت مرجع برای بررسی دوره ها تبدیل می شود و خیلی از کاربران پیش از انتخاب یک دوره به سایت شما برای بررسی مراجعه میکنند.
شیوه درآمدزایی از این ایده به چند شکل میتواند باشد، یک اینکه شما قسمت مشخصی از سایت را برای تبلیغ دوره ها به همراه نقد و بررسی آنها ایجاد کنید که قرار گیری در این بخش شامل هزینه باشد و یا با برخی از آنهایی که دوره هایشان را نقد و بررسی میکنید همکاری در فروش داشته باشید.
پیشنهاد مطالعه: راه اندازی کسب و کار اینترنتی با دستان خالی و کاملا واقعی
ایده شماره ۴: سایت فروش اختصاصی گوشت، مرغ و ماهی
این ایده خیلی جدید است و هنوز نمیتوان در تمام ایران آن را اجرا کرد، اما در صورتی که در این زمینه قدرت بالایی در تامین، نگهداری و ارسال محصولات با بهترین قیمت و کیفیت را دارید در تهران و چند شهر بزرگ مانند مشهد میتوانید این ایده را اجرا کنید.
نمونه خارجی این ایده را میتوانید در سایت زیر مشاهده کنید، این سایت یک استاراپ است جذب سرمایه هم کرده است.
freshtohome.com
ایده شماره ۵: سایت و اپلیکیشن اجاره لباس :
وقتی این ایده را در ایران بررسی میکردم با سایت کمدا آشنا شدم که امکان خرید و فروش لباس را بین افراد فراهم کرده بود نه امکان اجاره لباس، این ایده باید کمی بررسی شود که آیا در ایران قابل اجرا هست یا خیر.
نمونه خارجی این ایده را در سایت زیر مشاهده میکنید که کار آن اجاره لباس به افراد است، اما این لباس های اجاره داده شده از طرف برندها و کسب و کارها هستند و قطعا لباس های نسبتا خاصی هستند.
شاید در ایران برای لباس عروس و لباس های مجلسی آقایان و خانوم ها بتوان این ایده را اجرا کرد.
flyrobe.com
ایده شماره ۶: یک شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام ویژه اشتراک گذاری سفر
اگر در اینستاگرام حسابی چرخیده باشید، حتما اکانت های را دیده اید که تجربیات سفر خود را به اشتراک میگذارند که برخی آنها را اینفلوئنسرهای حوزه گردشگری مینامند و تعدادشان هم کم نیست.
برای این افراد چه در ایران و چه در جهان میتوان یک شبکه اجتماعی مخصوص طراحی کرد که امکانات آن متناسب با به اشتراک گذاری تجربیات سفر باشد. نمونه خارجی این ایده را می توانید در سایت زیر مشاهده کنید.
tripoto.com
ایده شماره ۷: سایت اختصاصی فروش خشکبار بدون واسطه
سایتها و فروشگاههای اینترنتی زیادی در این زمینه فعالیت میکنند اما هیچ یک آنطور که باید موفق نبوده اند و عمدتا محصولاتی به غیر از خشکبار را هم عرضه میکنند.
اصلی ترین نقطه ضعف این سایت پایین بودن تنوع محصولات و همچنین بالا بودن قیمت محصولات است، در حقیقت در زمینه تامین مشکل اساسی داشته اند، اگر بتوانید تنوع خوبی از خشکبار را با قیمت اولیه عالی تامین کنید و با قیمت مناسبی هم به فروش برسانید، میتوانید در این حوزه وارد شوید.
دقت کنید که این کار را هم میتوانید به عنوان یک فروشگاه اینترنتی استارت بزنید و هم به عنوان یک سایت واسط بین خریداران و تولید کنندگان خشکبار.
ایده شماره ۸: سایت اختصاصی و هوشمند، شناسایی سهم های مستعد در بازار سهام
بورس همیشه یکی از بازارهای پرطرفدار بوده و در سال ۹۹ به اوج خود رسید و کمتر کسی است که حداقل از اوج گرفتن بوررس خبر نداشته باشد، در این شرایط کانالها، سایتها و پیج های زیادی درباره ارزندگی سهم های مختلف صحبت میکنند.
در این شرایط شما میتوانید یک سایت هوشمند راه اندازی کنید که سهام های ارزنده بازار را شناسایی و معرفی کنید.
پیشنهاد مطالعه: راهنمای کامل کسب درآمد از اینستاگرام
ایده شماره ۹: سایت واسط برای اتصال طراحان گرافیک به کارفرمایان
جای یک سایت خوب برای اتصال گرافیست ها به کارفرماها در ایران خالیست، یک سایت فریلنسری اختصای در زمینه گرافیک که کارفرمایان برای رفع نیازهای گرافیکی خود پروژه ایجاد کنند و گرافیست های عضو در این سیستم پروژه ایشان را انجام دهند.
سایتی مثل پونشا اما به شکل اختصاصی در زمینه گرافیک، نمونه خارجی این ایده را در سایت coroflot.com مشاهده کنید.
ایده شماره ۱۰: پلتفرم اختصاصی نظرات کاربران
سایتهایی هستند که هدفشان نقد و بررسی سایت و کسب و کار اینترنتی مختلف است، در حقیقت کاربران برای خرید از یک فروشگاه یا یک سایت، ابتدا به این سایت مرجع مراجعه میکنند و نظرات و تجربیات خرید از آن کسب و کار را بررسی می کنند.
این مدل سایت هنوز در ایران شکل نگرفته است، اما باید بررسی کرد که آیا چنین سایتی در ایران می تواند موفق باشد یا خیر.
ایده شماره ۱۱: سایت اختصاصی شعبده بازی (فروش و آموزش)
سایت های دست و پا شکسته زیادی در زمینه شعبده بازی وجود دارند اما خیلی جدی نیستند و جای یک سایت قوی در این زمینه به شدت خالی است، سایتی که به بهترین و با کیفیت ترین شکل ممکن آموزش شعبده بازی داشته باشد و هم چنین لوازم شعبده و آموزش هایش را به فروش برساند.
ایده شماره ۱۲: سایت فریلنسینگ اختصاصی در زمینه برنامه نویسی
حتما سایت پونیشا را میشناسید، سایتی که کارفرمایان را به آزادکاران یا همان فریلنسها متصل میکند، این سایت در بیشتر زمینهها فعالیت دارد، از برنامه نویسی، گرافیک، بازاریابی تا تولید محتوای تصویری و متنی.
با توجه به اینکه پروژه های مربوط به برنامه نویسی بخش عمده ای از بازار فریلنسینگ را پوشش میدهد، میتوان یک پونیشای اختصاصی در زمینه برنامه نویسی ایجاد کرد که به برنامه نویسان آزادکار را به کارفرمایان نیازمند به برنامه نویس متصل میکند.
ایده شماره ۱۳: سایت نقد و بررسی اختصاصی محصولات دیجیتال
رسانه های نقد و بررسی حرفه ای محصولات، یکی از کسب و کارهای آینده دار اینترنت هستند، رسانههایی که در زمینه مشخصی محتوای با کیفیت در زمینه نقد و بررسی محصولات منتشر میکنند و مخاطبان خاص خود را پیدا میکنند.
این رسانه میتواند یک وبسایت باشد، یک صفحه اینستاگرام یا یک کانال در یوتوب باشد، مهم این است که با تولید محتوای عالی مخاطبان را گرد خود جمع کند و از تبلیغات حرفه ای درآمد داشته باشد.
یکی از حوزههای پرطرفدار برای نقد و بررسی محصولات دیجیتال مانند موبایل، هدفون، لپتاپ و . . . هستند که شاید در ظاهر سایتهای زیادی در این زمینه فعال باشند اما بیشتر آنها یک نسخه کپی از روی دیگری هستند.
در حال حاضر پیج اینستاگرامی موبونیوز در زمینه تکنولوژی و لوازم دیجیتال محتواهای درجه یکی تولید میکند و تبدیل به یک رسانه قوی و درآمدزا در زمینه محصولات دیجیتالی شده است.
ایده شماره ۱۴: راه اندازی سایت همکاری در فروش با دیجی کالا
سایتهای همکاری در فروش سایتهایی هستند که محصولات دیگر فروشگاهها را تبلیغ کرده و در ازای مشتریانی که برای آنها ایجاد میکنند پورسانت دریافت میکنند.
این ایده کسب و کار اینترنتی سالها پیش در ایران مطرح شده بود اما به دلیل نبود فروشگاههای اینترنتی خوب، اجرای این روش سود زیادی نداشت، در حقیقت شما با زحمت افرادی را که به دنبال خرید کالایی مشخص بودند را به سایتتان هدایت میکردید و سپس سایتی را به آنها معرفی میکردید.
مثلا مطلبی مینوشتید با نام ۱۰ دوچرخه برتر در بازار و افرادی را که به دنبال خرید دوچرخه در گوگل جستجو میکردند را وارد مطلب میکردید، و در نهایت در این مطلب بهترین دوچرخه ها و سایتهایی برای خرید دوچرخه را معرفی میکردید.
اما در نهایت کاربران از این سایتها به دلایل مختلفی مانند عدم اعتماد به فروشگاه، تنوع کم محصولات فروشگاه و . . . خریدی انجام نمیدانند و شما پورسانتی دریافت نمیکردید.
اما در حال حاضر از وقتی دیجی کالا سیستم همکاری در فروش خود را راه اندازی کرده است، این مشکلات رفع شده اند، چرا که هم تنوع کالایی در دیجی کالا بسیار بالاست و هم مورد اعتماد جامعه است، پس همکاری در فروش با دیجی کالا در حال حاضر بسیار سود آور است.
علی رغم اینکه سایتهای بسیاری در حال حاضر با این روش فعالیت میکنند اما هنوز این بازار در ایران کاملا جدید است و این ایده یک ایده جدید محسوب میشود.
ایده شماره ۱۵: سایت آموزش در زمینه تخصصی
اگر شما در زمینه مشخصی تخصص دارید و احساس میکنید افرادی هستند که مایل به یادگیری تخصص شما باشند، راه اندازی یک وبسایت آموزشی یکی از بهترین ایده های کسب و کار اینترنتی برای شماست.
به طور مثال اگر در زمینه ترسیم کاریکاتور تخصص دارید، میتوانید با راه اندازی یک سایت و صد البته یک پیج اینستاگرام، با کمک تولید محتوای عالی علاقه مندان به این حوزه را جمع کنید و آموزش هایی را به شکل غیر رایگان به آنها عرضه کنید.
آیا داشتن ایده کسب و کار اینترنتی به تنهایی کافی است؟
در این مطلب ۱۵ ایده کسب و کار اینترنتی اجرا نشده یا کمتر اجرا شده در ایران معرفی شد، اما دوستان خوبم توجه داشته باشید که فقط شما نیستید که از وجود چنین ایده هایی با خبر هستند، هزاران نفر دیگر هم در ایران از چنین ایده هایی با خبر هستند.
اما سوال اینجاست که چند نفر از آنها اقدام به اجرای یکی از ایدهها میکنند؟
از بین آنهایی که شروع میکنند، چند نفر روی توسعه مهارتهای لازمه وقت میگذراند؟
از بین آنها چند نفر صبوری میکنند و به این آگاهی رسیده اند که کسب و کار اینترنتی نیازمند زمان است؟
پس حقیقت این است که اگر فقط پیدا کردن ایده عالی کافی بود، قطعا خیلی ها با ایدههای عالی خود در حال کسب درآمد بودند، اما افسوس که ایده کافی نیست، بهتر است ایده خود را به خوبی ارزیابی کنید و مهارت لازمه برای اجرای آن را کسب کنید.