۶ راز سئو که بهتره نادیدشون بگیرید، چون هیچ وقت یا حداقل حالا دیگه حقیقت ندارند.

اگر کمی در دنیای سئو مطالعه داشته باشید حتما نکات مختلفی را تحت عنوان رازهای سئو از افراد مختلف یا مقالات مختلف شنیده اید و بعضی از این نکات به دلیل اینکه توسط افراد زیادی گفته شده اند تبدیل به یک قانون یا راز در سئو نیز شده اند، در این مطلب قصد دارم خیلی از رازها را که بعضا هیچوقت یا حداقل حالا دیگر اهمیتی ندارند به چالش بکشم.
۱- سئو یکبار انجام میشه و تمام
۲- گوگل فقط محتواهای تازه رو میاره بالا
۳- کلمات لانگ تیل همیشه راحت تر هستند
۴- محتوای تکراری موجب پنالتی میشه
۵- سوشیال سیگنال رتبه شما را بهتر می کند
۶- تبلیغات کلیکی هیچ کمک در بهبود رتبه نمی کنند
۷- پیج رنک گوگل دیگه هیچ اهمیتی نداره
۸- سئو یعنی رتبه گرفتن در گوگل
۹- تحقیق کلمات کلیدی خیلی اهمیت نداره
۱- سئو یکبار انجام می شود و تمام
سئو مثل رفتن به باشگاه و تلاش برای رسیدن به اندام متناسب است، شما به طور مرتب به باشگاه میروید، تمرین میکنید، نکات گفته شده را رعایت میکنید، رژیم غذایی درست میگیرد و بعد از چند ماه تلاش به اندام مورد نظر خود میرسید.
آیا این یعنی کار شما در باشگاه تمام شده است؟ یعنی میتوانید دیگر به باشگاه نروید و تغذیه درست نداشته باشید و همچنان بدن شما متناسب بماند؟ امکان پذیر نیست.
سئوی سایت هم همینطور است، شما برای چندین ماه روی سئوی سایت کار می کنید، محتوا تولید می کنید، لینک سازی می کنید و چندین نکته را رعایت می کنید، اما بعد از رسیدن به رتبه های بالای گوگل اگر سایت خود را به حال خودش رها کنید بعد از مدتی افت خواهد کرد و اتفاق زیر برایش خواهد افتاد.
پس اگر با این نگاه به دنبال سئوی سایت خود هستید که یکبار هزینه کنید و دیگر هیچ هزینه و زمانی لازم نیست بگذارید، کاملا در اشتباه هستید، البته مسلما در ابتدای کار نیاز به هزینه بیشتری است و بعد از رسیدن به رتبه های بالا با هزینه کمتری می توانید جایگاهتان را حفظ کنید اما اینکه تصور کنید بعد از رسیدن به رتبه های بالای گوگل دیگر نیازی به صرف زمان و هزینه ندارید، تصور اشتباهی است.
۲- گوگل فقط محتواهای تازه رو بالا میاره
ما خیلی وقتها محتواهای خود را آپدیت میکنیم و با آپدیت محتوا جایگاه آن محتوا در گوگل را بهبود میبخشیم. پس بالاخره چی شد؟ اگر آپدیت کردن محتوا فقط یک راز الکی هست، پس چرا ما داریم آپدیت میکنیم؟
بله درسته، آپدیت کردن محتوا موثر است و گوگل هم از آپدیت کردن محتوا خوشش میاد و اونو به رتبه های بالاتر میاره، اما این درباره همه محتواها صادق نیست، در واقع گوگل خیلی باهوش هست و وقتی یک محتواها واقعا نیاز به آپدیت داشته باشه در این صورت آپدیت کردن محتواها رو در بهبود رتبه موثر میکند.
خلاصه بگم، بعضی محتواها ماهیتشان به گونه ای است که باید آپدیت شوند و در غیر این صورت برای کاربران ارزشی ندارند و گوگل هم این موضوع را متوجه میشود و به مرور رتبه آن محتوا را کاهش میدهد.
به طور مثال ما محتوایی داریم با عنوان “لیست فروشگاه های اینترنتی ایرانی“ این محتوا نیاز به آپدیت دارد و علت هم این است که با گذشت یک سال یا حتی چند ماه ممکن است فروشگاه های اینترنتی زیادی از بین رفته باشند و فروشگاه های جدیدی ایجاد شده باشند، پس این لیست برای ارزشمند بودن نیاز به آپدیت دارد.
یا مثلا یک محتوا با عنوان ” لیست بهترین وام های بانکی” نیاز به آپدیت مکرر دارد و کاربران با سرچ در مورد وام نیاز به آخرین وام های بانکی دارن نه لیستی که سال پیش ایجاده شده است.
اما یک محتوا با عنوان ” چطور قیمه درست کنیم” نیازی به آپدیت مکرر ندارد چرا که روش درست کردن قیمه هرگز تغییر نمی کند و تا ابد به یک شکل پخته میشود.
پس اگر محتوای شما از جنسی باشد که نیاز به آپدیت داشته باشد، در این صورت باید همواره آپدیت شود تا حداقل جایگاه خود را در گوگل حفظ کند اما اگر ماهیت آن به گونه ای نیست که آپدیت شود، نیازی به آپدیت نیست، مگر اینکه همان ابتدا محتوا را کامل ننوشته باشید و قصد داشته باشید که آن را کامل کنید.
۳- رتبه گرفتن برای عبارات لانگ تیل همیشه راحت است
اگر نمی دانید عبارت لانگ تیل چیست به این نمونه دقت کنید:
کلمه کلیدی: خرید گوشی
عبارت لانگ تیل: خرید گوشی سامسونگ زیر ۵ میلیون
عبارت لانگ تیل معمولا به این شکل هستند،یعنی یک عبارتی که از کلمه کلیدی اصلی طولانی تر است اما به آن مرتبط است و ما وقتی در قدم اول توان رتبه گرفتن روی کلمه کلیدی اصلی را نداریم روی عبارت های لانگ تیل مربوط به آن تمرکز میکنیم.
اما چند تصور اشتباه در مورد عبارات لانگ تیل یا دم دراز وجود دارد که بعضا این تصورات موجب به هدر رفتن زمان و انرژی زیادی در سئو می شود.
تصور اشتباه : هر وقت یک سرچ طولانی تر داشته باشیم،حتما لانگ تیل محسوب میشود و رتبه گرفتن روی آن راحت است.
لانگ تیل به معنای اصلی آن، عبارتی است که شاید لزوما دم دراز نباشد و چندین کلمه هم نداشته باشد، اما قطعا به موضوع کلمه کلیدی اصلی مرتب است، تعداد سرچ کمتری نسبت به کلمه کلیدی اصلی دارد و رتبه گرفتن برای آن هم راحت تر است.
اما این تصور اشتباه هست که چون یک عبارت حالت طولانی تر از کلمه کلیدی است حتما رتبه گرفتن روی آن راحت میشود، برای درک بهتر به این مثال توجه کنید.
کلمه کلیدی اصلی: کاهش وزن
کلمه کلیدی دیگر: روش های کاهش وزن سریع
خب در اینجا به نظر میرسد که عبارت دوم یک لانگ تیل از کلمه کلیدی اصلی باشد و رتبه گرفتن روی آن راحت تر، اما وقتی هر دو را در گوگل جستجو می کنیم تقریبا به مقالات مشابهی میرسیم. این یعنی چی؟
یعنی عبارت دوم فقط حالت دیگری از عبارت اول است، یعنی وقتی کلمه کلیدی ” کاهش وزن” را که کلمه سخت و پر جستجویی است را در گوگل سرچ میکنیم مثلا با مقالاتی از چند سایت قوی مواجه میشویم.
حالا وقتی عبارت دوم که به نظر لانگ تیل می آمد را جستجو می کنیم، باز هم با همان مقالات مواجه میشویم و این یعنی عبارت دوم لانگ تیل نیست، هرچند که جستجوی کمتری دارد اما در حقیقت حالت دیگری از همان کلمه کلیدی اصلی است و از نظر مفهومی تفاوتی باهم ندارند.
پس اگر ما برای عبارت دوم یک محتوا تولید کنیم به این خیال که راحت رتبه میگیرم کاملا اشتباه است، چرا که این عبارت در حقیقت حالت دیگری از همان عبارت اول است و با با مقالاتی که برای عبارت کاهش وزن در نتایج ظاهر میشوند در حال رقابت هستیم.
۴- محتوای تکراری یا Duplicate content موجب پنالتی میشه
نمیدونم این تصور از کجا پیدا شد که محتوای تکراری در سایت موجب پنالتی سایت از سمت گوگل میشود در حالی که به گفته گوگل چیزی به اسم پنالتی به دلیل محتوای تکراری در سایت وجود نداره، منظور از محتوای تکراری این است که در دو صفحه با آدرس متفاوت در سایت شما، محتوای کاملا یکسانی قرار گرفته باشد، که این به گفته خود گوگل موجب پنالتی سایت نمیشود، من در رتبه گرفتن آن صفحه و سئوی سایت شما میتواند اثر منفی داشته باشد.
اما به گفته گوگل محتوای تکراری از دیگر سایتها میتواند موجب پنالتی شود، یعنی اگر شما محتوای سایت های دیگر را کپی کرده و بدون لینک به آنها در سایت خود قرار دهید، میتواند موجب پنالتی شود، که البته تجربه نشان داده است که اگر ماهیت صفحه شما با آنها متفاوت باشد این اتفاق نمی افتد.
مثلا اگر شما یک صفحه درست کنید با نام ۲۰ کوله پشتی پرفروش دیجی کالا و سپس ۲۰ کوله پشتی دیجی کالا را با همان توضیحات در دیجی کالا در صفحه خود قرار دهید در این مورد صفحه شما پنالتی نمیشود، چرا که گوگل کاملا متوجه میشود که ماهیت صفحه شما این است که بهترین ها را معرفی میکنید، هر چند که در این مدل صفحات هم بهتر است چند پاراگراف محتوای یونیک ایجاد کنید.
۵- سئو یعنی رتبه بالاتر بودن
یعنی چی؟ یعنی برخی تصور میکنند که سئو در یک چیز خلاصه میشود، باید رتبه های بالاتری داشته باشیم و همه چیز به جایگاه و رتبه ارتباط دارد.
این تصور کاملا اشتباه است، هدف ما از سئو افزایش ترافیک سایت است، یعنی ما همواره تلاش میکنیم که از گوگل ترافیک هدفمند بیشتری دریافت کنیم، بخشی زیادی از ترافیک ما به واسطه رتبه خوب ما در گوگل به دست می آید اما در خیلی از مواقع بدون افزایش رتبه هم میتوان ترافیک بیشتری کسب کرد.
به طور مثال شما با بهبود عنوان سئو و توضیحات متا و به کار بردن عبارت جذاب میتوانید نرخ کلیک را افزایش دهید، یا حتی در خیلی مواقع به جای اینکه تلاش کنید مطلب شما برای یک عبارت رتبه ۱ را کسب کند، میتوانید کاری کنید که برای چندین عبارت مختلف اما مرتبط رتبه ۳ را کسب کند.
در تصویر بالا که با ابزار ahrefs تحلیل شده است مشاهده میکنید که دو مقاله از دو سایت مختلف برای عبارت ” رژیم غذایی پر پروتئین” در رتبه ۱ و ۲ قرار گرفته اند در حالی که مقاله رتبه ۲ ورودی بیشتری از گوگل دریافت کرده است که این نشان میدهد که هرچند این مقاله برای عبارت ” رژیم پر پروتئین” در رتبه ۲ قرار دارد اما برای عبارت مختلفی که مربوط به رژیم پر پروتئین هستند از گوگل ورودی دریافت میکند.
۶- کیفیت لینک مهمتر از کمیت آن است
هرجا از کسی بپرسید به طور کلی کیفیت مهمتر است یا کمیت، احتمالا به شما جواب میدهند که کیفیت مهمتر است، نمیدانم چرا اینطور جواب میدهند، شاید به خاطر این است که عمری قربانی بی کفیتی شده اند، مثلا سالهاست که تاکیید بر کمیت و بی توجهی به کیفیت را در دزدان خودروساز داخلی دیده ایم.
اما در مورد سئو به طور قطع نمیتوان گفت که کیفیت همیشه مهمتر است و این کاملا به رقابتی که در پیش دارد وابسته است، به طور مثال اگر یک سایت دانلود فیلم را سئو میکنید، این سایت ها عمدتا تعداد زیادی بک لینک دارند که با کیفیت هایشان کمتر هستند.
پس اگر در حال رقابت در این زمین بازی هستید نباید تنها روی کیفیت تاکید کنید چرا که شما از نظر کمی فاصله زیاد با رقبا دارید، بهتر است بیشتر روی کمیت و کمی هم روی کیفیت کار کنید، وقتی رقیب شما ۱۰۰ هزار بک لینک دارد، مسلما شما نمی توانید از طریق ریپورتاژ آگهی که با کیفیت ترین نوع بک لینک است ۱۰۰ هزار بک لینک ایجاد کنید، در پروژه های این چنینی شاید ریپورتاژ اصلا مطرح نباشد.
اما اگر در رقابتی هستید که رقبا در کنار کمیت و تعداد بک لینک هایشان، روی کیفیت هم تمرکز دارند و همگی در چند سایت قوی ریپورتاژ آگهی داده اند، شما هم باید در کنار کمیت بک لینک ها روی به دست آوردن چندین لینک با کیفیت هم تمرکز داشته باشید.
طبق معمول سوالی چیز بود کامنت کنید، عمرا جواب ندم.
سلام. من میخوام برای یه سایت فروشگاهی تولید محتوا کنم و برای محصولاتشون کپشن بنویسم. منتها نمیدونم چطور باید کلمه کلیدی و مشتقاتش رو درست به کار ببرم که هم خسته کننده نشه برای مخاطب و هم متن بتونه تو سئوی سایت مؤثر باشه. راهنمایی شما چیه؟
سلام. کتاب بمب گذاری محتوا در سایت نوین رو مطالعه کنید.