به این ۵ دلیل کسی در اینستاگرام از شما خرید نمی کند

اگر شماهم از آن دسته افرادی هستید که زمان، انرژی و هزینه زیادی را روی بازاریابی در اینستاگرام گذاشتهاید ولی تا به امروز هیچ فروشی نداشتهاید و فقط به تعدادی فالوور، لایک و کامنت دست پیدا کردهاید این مطلب برای شما نوشته شده است.
اما اگر از بازاریابی اینستاگرامی خود بسیار راضی هستید و فروش در اینستاگرام را به خوبی انجام میدهید، احتمالا این مطلب برای شما نوشته نشده است.
هرچند که اینستاگرام در درجه اول ابزار بسیار خوبی برای برندسازی و تعامل با مخاطبان است، اما میتوان از آن به عنوان یک ابزار برای دستیابی به مشتریان جدید و فروش بیشتر نیز استفاده کرد، چاش اصلی اینجاست که چطور دنبال کنندگان اینستاگرام را به لید(سرنخ) و سپس لیدها را به مشتری تبدیل کنیم.
لید: ” در بازاریابی اینترنتی منظور از لید یا سرنخ همان افرادی هستند که هنوز از اما خرید نکردهاند اما به کسبوکار ما علاقه نشان دادهاند و یک راه ارتباطی خودشان را در اختیار ما قرار دادهاند.
مثلا کسانی که ایمیلشان را در اختیار شما قرار دادهاند، در واقع این افراد یک قدیم به خرید و تبدیل شدن به مشتری نزدیک شدهاند یا مثلا کسی که در کامنتهای شما در مورد خدمات یا محصولاتتان سوال میکند یک لید است که احتمال خرید او نسبت به بقیه بالاتر است. ”
اگر شما تا به امروز در فروش اینستاگرامی خود خیلی موفق نبودهاید احتمالا عدم فروش شما به یک یا چند مورد از دلایل زیر مرتبط است.
۱- شما بیش از حد به دنبال فروش هستید
یکی از اشباهات خیلی از فروشندگان در اینستاگرام این است که فقط و فقط پستهای تبلیغاتی قرار میدهد و دائما در حال تبلیغ محصولات و کسبوکارشان هستند.
هیچ کس از تبلیغات زیاد و پستهای تبلیغی زیاد خوشش نمیآید، پس بهتر است که حداقل نیمی از پستهای شما غیر تبلیغاتی باشند، مثلا پستهای آموزشی، پستهایی از پشت صحنه کسبوکارتان، پستهایی از اظهار نظر دیگر مشتریان درباره شما و در کنار این موارد پستهایی که محصولات شما را معرفی میکنند.
در پستهای تبلیغاتی هم خلاقانه عمل کنید، اینطور نباشد که هر روز تعدادی عکس محصول را بدون توضیحات لازم منتشر کنید. مثلا میتوانید هر روز کالایی را با درصدی تخفیف به عنوان کالای شگفتانگیز روز معرفی کنید، کالایی را به عنوان کالای پرفروش در هفته گذشته معرفی کنید، کالایی را به عنوان کالای پیشنهادی معرفی کنید و . . .
۲- شما به اندازه کافی روی فروش تمرکز نمیکنید
در مورد قبلی به عدم تبلیغ زیاد و عدم زیاده روی در پستهای تبلیغاتی اشاره کردم، اما برخی از اینور بام افتادهاند و پستهای تبلیغاتی آنها به شدت کم است.
به هرحال شما یک فروشنده هستید و لازم است درصدی از محتواهای شما مربوط به محصولات و پیشنهادات خرید باشند و دنبالکنندگان شما میدانند که یک فروشنده را دنبال کردهاند و میدانند که بخشی از محتواهایی که قرار است ببیند مربوط به محصولات است.
تنها نکتهای که باید رعایت کنید این است که همیشه چیزی به مشتریان بدهید و سپس از آنها چیزی طلب کنید، اگر از همان ابتدا فقط و فقط از آنها بخواهید که خرید کنند، مسلما حرکت جالب و نتیجه بخشی نخواهد بود، اما اگر با محتواهای مفید و خلاقانه چیزی به آنها اضافه کنید سپس میتوانید از آنها چیزی طلب کنید.
اگر میخواهید بررسی کنید که چه میزان در حفظ این تعادل خوب عمل میکنید به ده پست آخر خود نگاه کنید و ببینید که چه تعداد از آنها تبلیغاتی هستند، در بدترین حالت نباید بیش از ۵ پست تبلیغاتی داشته باشید حتی توصیه میشود که ۲ یا ۳ پست مرتبط با محصول وجود داشته باشند و مابقی غیر تبلیغاتی باشند. البته این میزان در کسبوکارهای مختلف متفاوت هستند، مثلا در اینستاگرام یک فروشگاه اینترنتی به احتمال زیاد کمی بیشتر پستهای تبلیغاتی مشاهده میکنید زیرا ماهیت آنها تنها فروش است. اما در حساب اینستاگرام یک آموزشگاه احتمالا خیلی کمتر پستهای تبلیغی مشاهده میکنید.
[cp_info_bar display=”inline” id=”cp_id_e0bf3″][/cp_info_bar]
۳- ترافیک اینستاگرام را به جای درستی هدایت نمیکنید
اگر فروش خود را از طریق سایت انجام میدهید، احتمالا لینک درستی را در توضیحات صفحه درج نکردهاید. خیلی از افراد لینک صفحه اصلی سایت یا فروشگاه اینترنتی خود را درج میکنند در حالی که شاید بهتر باشد لینک صفحه فرود یا صفحهای که در پستهای اخیر آن را تبلیغ کردهاید را قرار دهید.
مثلا اگر در حال برگزاری یک کمپین برای شب یلدا هستید، شاید بهتر باشد که لینک صفحه فرود مربوط به این کمپین را در توضیحات صفحه قرار دهید. به عنوان مثال، ما در اینستاگرام رونق، لینک صفحه دانلود یک کتاب را قرار دادهایم.
[alert type=”info”]مطلب پیشنهادی: چطور در اینستاگرام بفروشیم؟۷ نکته از فروش کالا در اینستاگرام که هر فروشندهای باید بداند.[/alert]
۴- احتمالا در هدفگیری مخاطبان اشتباه کردهاید
گاهی شما از همان ابتدا مخاطبان خود را اشتباه در نظر گرفتهاید، مثلا محصولات هنری دارید و هنرمندان را مخاطبان هدف خود در نظر گرفتهاید، اما هنرمندان تنها از هنر محصولات شما لذت میبرند ولی لزوما خریدار محصولات نیستند، در عوض یک خانوم که هنرمند نیست و صرفا به لوازم هنری و دستی علاقه دارد میتواند مشتری شما باشد.
اما گاهی شما مخاطبان خود را درست در نظر گرفتهاید اما در هدفگیری آنها در اینستاگرام دچار مشکل شدهاید، که در این مورد باید گفت دنبالکنندگان اشتباه دارید.
مثلا در همان مثال لوازم هنری، هدف شما خانومهایی بودهاند که به لوازم هنری علاقهمند هستند، به همین دلیل به سراغ پیجهای هنری رفتهاید و سعی میکنید که از دنبالکنندگان آنها دنبالکننده جذب کنید، در حالی که نمیدانید که دنبالکنندگان آن پیج اکثرا هنرمند هستند نه بانوی خانه داری که مشتری هدف شماست.
معمولا مورد دوم برای خیلی از فروشندگان رخ میدهد و به مشکل دنبالکنندگان اشتباه گرفتار میشوند، که در خیلی از موارد علت آن خرید فالوور است که به هیچ وجه پیشنهاد نمیشود.
پس توصیه این است که ابتدا مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید و سپس در هدفگیری آنها دقت کنید تا افراد اشتباهی را هدف نگیرید.
۵- در اعتماد سازی ضعیف عمل میکنید
اعتماد سازی در همه کسبوکارها مهم و در برخی دیگر به شدت مهم است. گاهی همه چیز درست است اما چون مشتری اعتماد کافی ندارد در نتیجه از شما خرید نمیکند.
مثلا اگر جنس چرم میفروشید که قیمت بالاتری دارد، ممکن است مشتری هم به دلیل پرداخت سنگینتر و هم اصل بودن جنس چرم، در خرید خود تردید کند. در این مواقع بهتر است مواردی را که موجب تردید کاربر میشوند را شناسایی کرده و آنها را رفع کنید.
مثلا در مورد پرداخت، میتوانید پیج خود را در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی کشور ثبت کنید و به مشتری این اطمینان را بدهید که کاملا قابل پیگیری هستید.
یا میتوانید از فروشگاه یا گارگاهی که دارید عکس و فیلم با کیفیت تهیه کنید و نشان دهید که یک مجموعه هستید.
در مورد اصل بودن جنس کیفها میتوانید ضمانتنامه قرار دهید و مهمتر از همه سعی کنید نظرات مشتریان قبلی خود را جویا شوید و آنها را در پیج خود قرار دهید، این مورد به شدت در رفع تردید کاربر موثر است و میتواند فروش را افزایش دهید.
امیدوارم که مشکل فروش اینستاگرامی شما به یکی از دلایل گفته شده مربوط باشد تا با رفع آن، افزایش فروش در اینستاگرام را تجربه کنید. موفق باشید.