برای افزایش فروش آنلاین، این ۵ تکنیک را هم امتحان کنید
هر صاحب فروشگاه اینترنتی یا هر شخصی که محصولات یا خدمات خود را به صورت آنلاین میفروشد، مایل است که فروش خود را افزایش دهد. اما سوال اینجاست که چطور میتوانند افزایش فروش آنلاین را تجربه کنند؟
قبل از اینکه به سراغ تکنیکهای افزایش فروش آنلاین بروم، لازم است که با چند آمار کلیدی یک وبسایت آشنا شوید، ولازم است با آنالیز سایت خود این آمارها را در مورد وبسایت خود به دست آورید. این آمارها به شما کمک میکنند تا از وضعیت سایت خود اطلاعات دقیقی داشته باشید و دقیقا متوجه شوید که در سایت شما چه میگذرد.
Lead (لید یا سرنخ):
لیدهای شما، همان کسانی هستند که هنوز از شما خرید نکردهاند ولی نسبت محصولات یا خدمات شما اشتیاق نشان دادهاند و ممکن است در آینده تبدیل به خریدار شوند.
مثلا افرادی که در خبرنامه شما عضو میشوند، یک محتوای رایگان را در ازای وارد کردن ایمیل دانلود میکنند یا با شما در مورد محصولات یا خدماتتان ارتباط برقرار میکنند ، در واقع لیدها نسبت به دیگر بازدیدکنندگان سایت، یک قدم برای تبدیل شدن به مشتری جلوتر هستند.
در اوایل کارتان، شمارش و مدیریت لیدها کار سختی نیست، ولی وقتی کسبوکارتان رشد میکند، باید لیدهای جمع آوری شده را به درستی مرتب و دستهبندی کنید و بدانید که هر لید را به چه شکل به دست آوردهاید، آیا در خبرنامه عضو شده است؟ آیا چیزی از سایت دانلود کرده است؟
همینطور لیدها را از نظر تفاوت رسانه جداسازی کنید، لیدهایی که ایمیلشان را دارید، لیدهایی که شماره تماسشان را دارید، لیدهایی که آدرس اینستاگرامشان را دارید و . . .
Conversion Rate(نرخ تبدیل)
تقسیم تعداد افرادی که عمل موردنظرتان را در سایت انجام میدهد به تعداد کل بازدیدکنندگان سایت، نرخ تبدیل آن عمل را نشان میدهد.
مثلا اگر روزانه ۱۰۰نفر وارد سایت شما میشوند و به طور متوسط ۱۵نفرشان در خبرنامه عضو میشوند، در این صورت نرخ تبدیل برای عضویت در خبرنامه ۱۵درصد است.
اگر از هر ۱۰۰نفری که وارد وبسایت میشوند ۳نفرشان خرید انجام میدهد، در این صورت نرخ تبدیل خرید از سایت ۳درصد است، مسلما هرچه نرخ تبدیل بالاتر باشد بهتر است.
Bounce Rate(نرخ پرش)
وقتی کاربری وارد سایت شما میشود و بدون مشاهده هیچ صفحه دیگری از وبسایت شما خارج میشود یک پرش یا Bounce اتفاق افتاده است.
با تقسیم تعداد این کاربران به تعداد کل بازدیدکنندگان سایت، نرخ پرش به دست میآید.
مثلا اگر روزانه ۱۰۰نفر وارد سایت شما میشوند و ۳۰نفرشان بدون مشاهده صفحه دیگری از سایت خارج میشوند، در این صورت نرخ پرش سایت شما ۳۰درصد است، نرخ پرش هرچه کمتر باشد بهتر است.
[alert type=”info”]مطلب پیشنهادی: افزایش فروش آنلاین به کمک تکنیک افزایش بهای سفارش مشتری[/alert]
Exit Rate(نرخ خروج)
نرخ خروج آماری است که مربوط به کل سایت نیست، بلکه مربوط به یک صفحه از سایت است، در واقع هر صفحه از سایت نرخ خروج خود را دارد.
برای به دست آوردن نرخ خروج یک صفحه، باید تعداد کاربرانی که بعد از مشاهده آن صفحه از سایت خارج شدهاند را به تعداد کل بازدیدکنندگان تقسیم کنیم.
مثلا اگر روزانه ۱۰۰نفر وارد سایت شما میشوند و ۲۵نفرشان بعد از مشاهده صفحه “درباره ما” از سایت خارج میشوند، نرخ خروج برای صفحه “درباره ما” ۲۵درصد است.
بعد از آشنایی اولیه با این آمارها به سراغ تکنیکهای افزایش فروش آنلاین میرویم، این تکینکها همگی از تکنیکهای افزایش فروش آنلاین بدون افزایش ترافیک هستند، همانطور که میدانید افزایش ترافیک هم یک روش برای افزایش فروش اینترنتی میباشد.
۱- استفاده از دکمه فرآخوان (Call to Action) اختصاصی
در مورد نرخ تبدیل صحبت کردیم و میدانیم که هرچه نرخ تبدیل بالاتر رود درواقع فروش افزایش یافته است. یعنی هرچه افرادی بیشتری از بازدیدکنندگان ما، عمل مورد نظر ما را انجام دهند، متناسب با آن فروش نیز افزایش خواهد داشت.
مثلا هرچه افراد بیشتری عضو سایت شوند فروش بیشتر میشود، هرچه افراد بیشتری ایمیلشان را در اختیار ما قرار دهند فروش بیشتری از ایمیل مارکتینگ حاصل خواهد شد.
تحقیقات نشان داده است که دکمه فرآخوان برای هر اقدامی در سایت، باید متناسب با مرحلهای که کاربر در آن قرار دارد باشد، مثلا در مورد کاربری که وارد سایت شده است و فقط یک بازدید کننده است، نمایش دکمه تشویق به خرید گزینه مناسبی نیست، ما باید تلاش کنیم تا تنها راه ارتباطی با او را به دست آوریم.
پس دکمه فرآخوان “همین حالا این کتاب رایگان را دانلود کن” را به اون نشان میدهیم، تا با دریافت ایمیل، راه ارتباطی با او را به دست آوریم، نمایش دکمه“خرید از سایت” برای این کاربر احتمالا خیلی جذاب نیست و نرخ تبدیل خوبی نخواهد داشت.
پس از مدتی که با این کاربران(لیدها) ارتباط برقرار کردیم، شاید گزینه درست این باشد که آنها را به استفاده رایگان از یکی از خدمات سایت تشویق کنیم، یعنی آنها را یک قدم به استفاده از خدماتمان نزدیک کنیم، پس نمایش دکمه فرآخوانی مانند ” این دوره رایگان را شرکت کن” میتواند گزینه خوبی برای این مدل کاربران باشد.
و در نهایت برای کاربرانی که یک بار خدمات ما را به رایگان امتحان کردهاند، نمایش دکمه خرید با متنی مانند “ثبتنام در دوره X” احتمال گزینه خوبی باشد، زیرا این کاربران پیشتر ایمیل خود را در اختیار ما قرار دادهاند، مدتی با ما در ارتباط بودهاند و به صورت رایگان خدمات را ما امتحان کردهاند پس احتمال اینکه تبدیل به خریدار شوند بسیار بالاست.
پس دکمههای فرآخوان را جدی بگیرید و برای کاربران با توجه به مرحلهای که در آن هستند دکمه فرآخوان مناسب را نمایش دهید.
۲- در نوشتن هدلاین (متن هدر) دقت کنید
هدلاینها یکی از فاکتورهایی هستند که روی افزایش فروش آنلاین اثرگذار هستند، تفاوتی نمیکند که هدلاین یک مقاله باشد، هدلاین یک صفحه محصول باشد یا هدلاین صفحه اصلی سایت، مهم این است که بدانید، هدلاین اولین نوشتهای است که توجه کاربر را جلب میکند.
مثلا در صفحه اصلی سایت، هدلاین شما باید خیلی واضح مشخص کند که شما چه سایتی هستید و چه کاری انجام میدهید، یک شرکت سرمایه گذاری با تغییر هدلاین صفحه اصلی سایت به گونهای که نشان میداد آنها که هستند و چه خدمتی را ارایه میدهد، ۵۲ درصد نرخ تبدیل فروش سایتشان افزایش یافت.
چیزی که از این نکته باید در ذهنتان بماند این است که هدلاین را طوری بنویسید که کاربر خیلی سریع متوجه شود که شما چه سایتی هستید و دقیقا چه کاری انجام میدهد، در واقع کاربر با خواندن هدلاین نباید همچنان نسبت به سایت شما و کاری که انجام میدهید.
سایت رونگار را در نظر بگیرید، شما با استفاده از این سایت میتوانید شبکههای اجتماعی مختلف خود را به صورت یکپارچه مدیریت کنید و پستهای زماندار ارسال کنید.
دو هدلاین زیر را برای این سایت در نظر بگیرید.
هدلاین اول : در شبکههای اجتماعی اوج بگیرید
با مشاهده این هدلاین در صفحه اصلی، به هیچ وجه مشخص نیست که خدمات این سایت چیست. آیا در زمینه تبلیغات شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند؟ آیا آموزش بازاریابی شبکههای اجتماعی میدهند؟ آیا یک ابزار هستند و . .
هدلاین دوم : مدیریت ساده و بهتر همه شبکههای اجتماعی
اما با مشاهده این هدلاین خیلی سریع مشخص میشود که این سایت دقیقا یک ابزار مدیریت شبکههای اجتماعی است و خدمتی که سایت انجام میدهد برای کاربر گنگ نیست.
۳- افزایش فروش آنلاین با حذف یا کاهش گزینههای منو
همانطور که در طراحی دکمه فرآخوان تلاش میکنیم که به اندازه کافی توجه کاربر را جلب کنیم، در برخی مواقع لازم است به هیچ وجه حواس کاربر را به دیگر بخشهای سایت پرت نکنیم.
مثال برجسته آن صفحه چکاوت یا همان صفحاتی که کاربر در پروسه خرید طی میکند، هستند.
هنگامی که کاربر محصولی را به سبد خرید اضافه کرد و در حال طی کردن پروسه خرید است، بهتر است منوی سایت را نمایش ندهیم یا گزینههای روی منو را کاهش دهیم و به هر شکلی تلاش کنیم تا توجه کاربر به چیز دیگری پرت نشود.
تحقیقات نشان داده است که حذف منو در پروسه خرید موجب افزایش فروش آنلاین به میزان ۱۰درصد شده است.
البته این نکته به این معنی نیست که در پروسه خرید هر چیزی را از جلوی چشم کاربر دور کنید، نمایش برخی اطلاعات از جمله شماره تماس پشتیبانی، ضمانت خرید محصول و امکان چت آنلاین میتواند تردید کاربر را در خرید کاهش دهد.
۴- افزایش فروش آنلاین با تکنیک تایید اجتماعی(social proof)
هرجا صحبت از افزایش فروش آنلاین بدون افزایش ترافیک میکنم، امکان نداردکه تکنیک سوشال پروف را معرفی نکنم، به عقیده من قویترین تکنیک افزایش فروش است.
در هیچ دورهای نظرات و فیدبکهای مشتریان در فضای مجازی انقدر پراهمیت و تاثیرگذار نبوده است، هیچ تبلیغی برای یک محصول یا خدمت، موثرتر از این نیست که فردی که از آن استفاده کرده است به شکل کاملا صادقانه آن را توصیه کند.
اگر محصول یا خدمت شما به اندازه کافی خوب باشد، قطعا افراد زیادی از آن راضی بودهاند، پس نظرات آنها را جویا شوید و به دیگران نشان دهید که افراد از شما راضی هستند.
میتوانید فیلمی از اعلام رضایت مشتریان در سایت و شبکههای اجتماعی خود قرار دهد، یا اگر محصولی دارید، از مشتریان بخواهید که نظرشان را در زیر محصول درج کنند و تلاش کنید به هر شکلی تایید شدن خود را به دیگران نشان دهید.
۵- ضمانت بازگشت وجه قرار دهید
این تکنیک شاید برای هر کسبوکاری مناسب نباشد اما در کسبوکارهای آموزشی یک از قویترین تکنیکهای افزایش فروش آنلاین است.
وقتی از کیفیت محصول آموزشی خود اطمینان دارید و انتظارات نابهجایی از محصول خود ایجاد نکردهاید، مطمئن باشید که درصد افرادی که درخواست بازگشت وجه میکنند بسیار پایین و شاید نزدیک به صفر باشد.
اما در عوض درصد افرادی که به خاطر ضمانت قوی شما محصول را خریداری میکنند بسیار بالاتر است.