راهنمای کامل کسب درآمد از تولید محتوا و نوشتن مطلب
زمانی که همه با بیل به دنبال گنج بودند، عدهای فهمیدند که ساخت بیل میتواند سود خوبی برای آنها داشته باشد، پس شروع به ساخت بیل کردند و آنها را به افرادی که دنبال گنج بودند میفروختند.
این ماجرا همچنان ادامه دارد، اما دیگر بیل در کار نیست، این بار سایتها در تلاش هستند تا با تولید محتوا رشد کنند و درآمد بیشتری داشته باشند، و عده ای با تهیه محتوا برای این افراد درآمد خوبی دارند.
ماجرا خیلی ساده است، سایتهای زیادی هستند که همگی به دنبال رشد و کسب درآمد بیشترند، خب برای اینکه یک سایت رشد داشته باشد، نیاز به تولید محتوا برای آن وجود دارد، پس نیاز به افرادی داریم که این محتواها را تولید کنند، و این افراد تولید کنندگان محتوای متنی نام دارند.
اگر با ویدیو راحتتر هستید، در این ویدیو مقاله به شکل کاملتر توضیح داده شده، در غیر این صورت میتوانید به مطالعه ادامه دهید.
کسب درآمد از تولید محتوا و نویسندگی دقیقا چطوریه؟
در این روش شما برای سایت دیگران محتوا تهیه میکنید و در ازای آن پول دریافت میکنید، در واقع شما نویسندگی میکنید و با تولید محتوای متنی پای کامپیوتر در منزل یا حتی در محل کار کارفرما، پول دریافت میکنید.
شاید تصور کنید که مدیران سایتها خودشان محتواها را تولید میکند، بله در برخی سایتهای کوچکتر موسس سایت خودش محتواها را هم تولید میکند، اما در سایتها کمی بزرگتر نیاز به نویسنده برای تولید محتوا وجود دارد. ( برخی از مطالب سایت ما را هم نویسندگان دیگر برای ما نگارش کرده اند).
کسب درآمد از تولید محتوا چقدر درآمد دارد؟
اینکه شما چقدر از تولید محتوای متنی یا همان نویسندگی درآمد کسب میکنید به دو فاکتور اصلی بستگی دارد.
فاکتور اول این است که شما چند ساعت در روز وقت میگذارید؟ مسلما هرچه بیشتر کار کنید مطالب بیشتری مینویسید و پول بیشتری هم دریافت میکنید.
فاکتور دوم این است که شما چقدر در این کار مهارت دارید، یعنی نوشتههای شما از نظر کیفی در چه سطحی قرار دارند؟ مسلما هرچه مطالب شما کیفیت بالاتری داشته باشند، نرخ دستمزد شما هم بالاتر میرود.
اما به طور معمول درآمد نویسندگان در حال حاضر چیزی حدود ۲ الی ۶ میلیون تومان است که البته نویسندگان خیلی حرفهای تر یا سرپرست نویسندگان مبالغ خیلی بالاتری را هم دریافت میکنند.
مدل دریافت پول در کسب درآمد از تولید محتوا چگونه است؟
منظور از مدل، شیوه همکاری شما با کارفرما است، در نویسندگی شما به چند شکل میتوانید با کارفرما همکاری داشته باشید.
حالت اول این است که شما استخدام کارفرما میشوید و با یک حقوق ثابت توافقی مانند همه کارمندان دیگر برای کافرما کار میکنید و تولید محتوا انجام میدهید که در این حالت همکاری شما میتوانید به صورت حضور شما در محل کارفرما و یا به صورت دورکاری باشد.
حالت دوم این است که شما به صورت کلمهای با کارفرما کار میکنید، یعنی مشخص میکنید که در تولید محتوا برای هر کلمه چه مبلغی دریافت میکنید، به طور مثال در حال حاضر کمترین نرخ نویسندگان برای هر کلمه ۳۰تومان است، یعنی یک مقاله متوسط ۲۰۰۰ کلمه ای حدود ۶۰هزار تومان خواهد شد.
در این حالت با کارفرما توافق میکنید که برای هر کلمه چه مبغلی را دریافت میکنید، اگر یک نویسنده کاملا تازه کار هستید، توصیه میکنیم برای شروع چیزی حدود ۳۰ الی ۵۰ تومان دریافت کنید، اما وقتی چند ماهی تولید محتوا انجام دادید و سطح نگارش مقالات شما به مرتب حرفهای تر شد، میتوانید مبالغ بالاتر را هم پیشنهاد دهید.
در مدل دریافت پول به صورت کلمهای، معمولا همکاری شما با کارفرما به صورت دورکاری است.
برای کسب درآمد از تولید محتوای متنی چقدر سرمایه نیاز است؟
وقت و آموزش تنها سرمایهای است که باید به میان بگذارید و به غیر این دو، یک کامپیوتر خیلی مبتدی به همراه اینترنت تنها سرمایههای مادی هستند که باید داشته باشید، اما همانطور که گفته شد، یادگیری و صرف وقت مهمترین سرمایههای مورد نیاز در کسب درآمد از تولید محتوا هستند.
مهمترین مزیت کسب درآمد از تولید محتوا چیست؟
هر شغلی معایب و مزایایی دارد، در خصوص تولید محتوای متنی یکی از مزیت های اصلی آن کسب درآمد به صورت دورکاری است، این مدل شغل برای افرادی که توانایی حضور در محل را ندارند و یا فقط به صورت پاره وقت میتوانند کار کنند مناسب است، مثلا کارمندان، دانشجویان، بانوان خانه دار و….
فقط به یک سیستم کامپیوتری و اینترنت نیاز دارید. حتی می توانید در زمانی که در سفر هستید هم به کارتان مشغول شوید.
آینده کسب درآمد از تولید محتوا چگونه است؟
واقعیت این است که روز به روز کسبوکارهای اینترنتی بیشتر میشوند و روز به روز هم اهمیت تولید محتوا بیشتر میشود و افراد زیادی به دنبال تولید کننده محتوا هستند، لذا اگر در تولید محتوا متنی و یا حتی در تولید محتوای ویدیویی توانمند شوید،تا حد زیادی درآمد شما تضمین شده است، حداقل تا وقتی اینترنت و کسب و کار اینترنتی وجود دارد.
خب حالا برای کسب درآمد از تولید محتوا چطور میتویم کارفرما پیدا کنیم؟
شاید این ساده ترین بخش کسب درآمد از تولید محتوا باشد، افرادی که نیاز به تولید محتوا دارند و به طور کلی درخواست برای تولید کننده محتوای متنی انقدر زیاد است که همینجا این قول را به شما میدهم که اگر نویسندگی و تولید محتوای متنی را به خوبی یاد بگیرید، به راحتی میتوانید پروژه و کارفرما پیدا کنید.
سایتهای زیادی وجود دارند که شما میتوانید از طریق آنها پروژه دریافت کنید و کارفرما پیدا کنید، در ادامه این سایتها را بررسی میکنیم.
۱- سایت جابینجا
جابینجا سایتی است که کارفرماها موقعیتهای شغلی مورد نیاز خود را در آن درج میکنند و افراد متخصص برای موقعیتهای شغلی درج شده رزومه خود را ارسال میکنند، و در نهایت برخی از آنها دعوت به مصاحبه حضوری یا تلفنی شده و مراحل جذب را طی میکنند.
بخشی از موقعیتهای شغلی موجود در سایت جابینجا مرتبط با تولید محتوای متنی است، در واقع خیلی از کارفرماها درخواست نویسنده یا تولید کننده محتوای متنی میکنند و نویسندگان مختلف برای این موقعیتها اقدام میکنند.
در تصویر زیر چند موقعیت شغلی مرتبط با تولید محتوا را مشاهده میکنید.
۲- سایت پونیشا
سایت پونیشا یک سایت فریلنسری است، در این سایت کارفرماها پروژه ایجاد میکنند و فریلنسرها یا همان آزادکاران برای این پروژه ها قیمت اعلام میکنند و رزومه خود را معرفی میکنند.
در واقع در این سایت موقعیت شغلی قرار نمیگیرد، بلکه به جای آن کارفرماها پروژه تعریف میکنند که خیلی از این پروژه ها مرتبط با تولید محتوا و نویسندگی است، مثلا کارفرما یک پروژه ایجاد میکند و در آن توضیح میدهد که نیاز به یک نویسنده دارد که هفته ای ۵ مقاله به ایشان تحویل دهد، و سپس نویسندگان مختلف قیمتهای خودشان را اعلام میکنند و با کارفرما وارد مذاکره میشوند.
در تصویر زیر کارهایی در پونیشا میتوان انجام داد را مشاهده میکنید، همانطور که مشخص است، یکی از بخشهای اصلی تولید محتواست.
۳- سایت انجام میدم
سایت انجام میدهم تقریبا شبیه به سایت پونیشا میباشد اما سازوکار آن کمی متفاوت است، در این سایت متخصصین هستند که اعلام میکنند چه کاری را میتوانند انجام دهند و قیمت آن را هم اعلام میکنند، در بخش تولید محتوا در تصویر زیر مشاهده میکنید که خیلی از تولید کنندگان کاری که انجام میدهند را به همراه قیمت آن معرفی کردهاند.
در واقع در این سایت هر شخصی که کاری را میتواند برای دیگری انجام دهد، یک “کاره” ایجاد میکند و در آن “کاره” توضیح میدهد که چه کاری را با چه قیمتی انجام میدهد.
اما در کنار این مدل، همچنان کارفرماها میتوانند خودشان آگهی ایجاد کنند و توضیح دهند که به چه شخصی برای چه کاری نیاز داند و این آگهی برای متخصصین مختلف ارسال میشود.
اما در کنار این ۳ سایت شما میتوانید از طریق فعالیت در شبکههای اجتماعی کاری مانند لینکدین و یا حتی اینستاگرام و معرفی خودتان و سوابقتان به عنوان تولید کننده محتوا، موقعیتهای شغلی زیادی را برای خودتان ایجاد کنید.
راحتترین کار برای یک نویسنده و تولید کننده محتوای حرفه ای، پیدا کردن پروژه و موقعیت شغلی است.
آیا کسب درآمد از تولید محتوا فقط به صورت نویسندگی برای دیگران است؟
قطعا خیر، شما اگر تولید محتوا را یاد بگیرید میتوانید برای خودتان سایت داشته باشید و با ایجاد یک سایت پرترافیک از روشهای مختلفی مانند تبلیغ دیگران در سایت، فروش کالا یا خدمات مرتبط، همکاری در فروش و… درآمد داشته باشید.
اما از آنجایی که هدف این مقاله باز کردن روش کسب درآمد از تولید محتوای متنی به روش نویسندگی است، ما در این مقاله بیشتر در خصوص مدل نویسندگی برای دیگران صحبت کردهایم، اگرنه همانطور که گفته شد، مهارت تولید محتوای متنی به شکلهای دیگری هم میتواند درآمدهای خیلی زیادی برای شما ایجاد کند.
اما چطور به یک نویسنده حرفه ای تبدیل شویم و مقالات حرفهای بنویسیم؟
این همه در مورد تولید محتوا و نویسندگی صحبت کردیم و تا جای ممکن کسب درآمد از تولید محتوا را برای شما باز کردیم، اما اگر توانایی تولید محتوای متنی را نداشته باشیم، هرگز نمیتوانیم از این روش درآمد کسب کنیم، پس در درجه اول باید برای مدتی روی مهارت نویسندگی کار کنیم.
نویسندگی و تولید محتوا مهارتی نیست که با خواندن یک مقاله بتوانید آن را بیاموزید، پس توقع نداشته باشید که بعد از خواندن این مقاله و یا مقالات دیگر بتوانید در این کار توانمند شوید، اما در این بخش سعی کردهام که حداقل مراحی را که باید طی کنید و مواردی که را که باید بیاموزید را به شما بگویم تا بدانید که به کدام سمت باید حرکت کنید.
قدم اول: توانایی تایپ کردن
انتظار ندارید که کارفرما محتوا را روی کاغذ از شما تحویل بگیرد، و همچنین انتظار ندارید که یک نفر نوشتههای شما را روی کاغذ تایپ کند و هیچ پولی از شما دریافت نکند، پس اول و آخر این خود شما هستید که باید محتواهایتان را با تایپ کردن در ورد ایجاد کنید.
پس اگر به تایپ کردن مسلط نیستید یا سرعت کمی دارید، بهتر است ۱ یا ۲ ماه روی مهارت تایپ کردن کار کنید تا مشکلی در تایپ نداشته باشید و این قدم را پشت سر بگذارید.
اگر اصلا تایپ کردن بلد نیستید نگران نباشید، من در یکی از تجربیاتم فردی را که اصلا توانایی تایپ کردن نداشت در مدت ۲ ماه با روزی ۲ ساعت تمرین به سطحی رساندم که میتوانست به سراغ قدم بعدی برود و مشکل تایپ کردن دیگر برایش مطرح نبود. پس شما هم میتوانید و فرقی ندارد که در چه سطحی هستید.
قدم دوم: مهارت نویسندگی
مهارت نویسندگی یعنی بتوانید یک ماجرا را خیلی خوب توضیح دهید، یعنی ساختار مقاله را بشناسید، بتوانید مقدمه بنویسید، بدنه مقاله را به خوبی شکل دهید و در اخر نتیجه گیری داشته باشید.
البته این توضیح خیلی کوتاه و کلی بود، اما به طور کلی مهارت نویسندگی یعنی مهارت درست نویسی، مهارت بیان یک موضوع به شکل جذاب، درست، گیرا، رعایت علایم نگارشی، پاراگراف بندی و….
در این خصوص کلاسهای نویسندگی زیادی هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید، در این خصوص میتوانید از سایت آقای شاهین کلانتری با نام “مدرسه نویسندگی استفاده کنید.
قدم سوم: تهیه و گردآوری محتوا
در تولید محتوا کارفرما از شما میخواهد که هر هفته یک محتوا در خصوص یک موضوع تهیه کنید، مثلا به شما گفته میشود ک هر هفته یک محتوا در خصوص توسعه فردی تهیه کنید. خب شما چه میکنید؟
در این قدم لازم است که توانایی گردآوری محتوا را داشته باشید، یعنی قبلا از اینکه بخواهید محتوا را نگارش کنید و تایپ کردن را شروع کنید، باید مشخص کنید که اصلا قرار است چه بنویسید و منبع اطلاعاتی شما چیست؟
مقالات تالیفی و ترجمهای:
ما دو نوع مقاله کلی داریم، نوع اول مقالات ترجمهای هستند، در این حالت شما باید کمی با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشید تا بتوانید مقالات مرتبط را از سایتی ترجمه کرده و نگارش کنید، در این حالت نیاز به ترجمه کلمه به کلمه نیست و کافیست مضمون آن مقاله را به درستی منتقل کنید.
نوع دوم مقالات تالیفی هستند، در این حالت شما محتوای مقاله را خودتان ایجاد میکنید و مقاله شما ترجمه هیچ مقاله دیگری نیست، در واقع در این حالت شما فقط نویسنده نیستید، بلکه خالق محتوا هم خودتان هستید.
برای تهیه این نوع مقالات باید خودتان در خصوص موضوع مقاله کمی تحقیق کنید و اطلاعاتی را به شکلهای مختلف جمع آوری کنید و در نهایت دانستههای خود را به یک مقاله جدید تبدیل کنید.
نویسندگان معمولا مبلغ بالاتری را برای مقالات تالیفی دریافت میکنند.
قدم چهار: آشنایی با سئوی محتوا
نگران نباشید، شما قرار نیست یک متخصص سئو باشید یا مسئولیت سئوی سایت و رتبه گرفتن آن را قبول کنید، تنها لازم است که نکات سئو در خصوص تولید محتوا را رعایت کنید.
در واقع سئوی دنیای بسیار بزرگی دارد، اما بخشی از سئوی یک سایت به محتواهای آن مرتبط است، در واقع شما باید در محتوایی که تهیه میکنید مواردی از سئو که به محتوا مربوط است را رعایت کنید و اصطلاحا یک محتوای بهینه و سئو شده تحویل دهید.
سئوی محتوا چیز خیلی پیچیدهای نیست و شما به عنوان نویسنده لازم است که فقط با آن آشنایی داشته باشید و نکات لازم را در تولید محتوا مد نظر قرار دهید، برای یادگیری سئوی محتوا کافیست عبارت ” سئوی محتوا” یا ” آموزش سئوی محتوا” را در گوگل جستجو کنید.
قدم پنجم: آشنایی خیلی کم با فتوشاپ
بازهم نگران نوشید، به هیچ وجه قرار نیست شما گرفیست شوید و یا به فتوشاپ مسلط شوید، صرفا به این دلیل که در خیلی از موارد لازم است که خودتان عکسهای میان مطالب را تهیه کنید، بهتر است یک آموزش دو ساعته مقدماتی فتوشاپ را ببینید تا بتوانید ابعاد عکسی را تغییر دهید یا نوشتهای به آن اضافه کنید، همین.
اگر در گوگل سرچ کنید” آموزش رایگان فتوشاپ مقدماتی” آموزش های رایگان و ارزان زیادی را مشاهده میکنید که همه آنها میتواند به اندازه لازم شما را آموزش دهند.
بعد از طی این ۵ قدم و یادگیری این مهارتها شما میتوانید شروع به تولید محتوا کنید، لطفا نترسید، این ۵ قدم در بدترین حالت و با در نظر گفتن آموزشهای تایپ کردن، نهایتا ۲ ماه طول میکشند، اگر این اندازه هم برای یادگیری وقت نمیگذارید، نباید انتظار درامد داشته باشید.
چطور اولین پروژه را دریافت کنیم؟
بسیار عالی، شما ۲ ماه زمان گذاشتید و مهارتهای لازمه را آموختید و حالا به دنبال دریافت پروژه و کسب اولین درآمد هستید.
در این قدم برای اینکه بتوانید پروژه دریافت کنید و کارفرماها شما را انتخاب کنند، لازم است که نمونه کار داشته باشید، مسلما نمونه مقالات تهیه شده توسط شما میتواند نظر کارفرما را نسبت به شما جلب کند و یا او را از همکاری با شما منصرف سازد.
برای ایجاد نمونه کار هم میتوانید در فایل ورد یک مقاله همراه با عکسهای زیبا بنویسید و سپس به صورت PDF از آن خروجی بگیرید و یا یک سایت داشته باشید و مقالاتی که برای نمونه کار نگارش میکنید را در آنجا قرار دهید و برای نمایش نمونه کارهایتان آدرس سایتتان را به کارفرما بدهید.
داشتن نمونه کارهای قوی هم نظر کارفرما را به شما جلب میکند و هم نرخ دریافتی شما را بالاتر میبرد، پس روی ایجاد چند نمونه کار قوی حسابی وقت بگذارید تا نمونهکارهای خوبی ایجاد کنید.
البته دقت کنید که نمونه کارهای شما سطح انتظار کارفرما را مشخص میکنند و این قابل قبول نیست که بعد از دریافت پروژه، مقالاتی ک که به کارفرما میدهید در سطح پایین تری از نمونه کارها باشند.
بررسی روشهای دیگر کسب درآمد از تولید محتوای متنی
هدف اصلی این مقاله بررسی کسب درآمد از تولید محتوای متنی از طریق کار برای دیگران بود، اما خب بد نیست اشارهای هم به چند روش دیگر کسب درآمد از تولید محتوای متنی بکنیم، روشهایی که شما در آن خودتان کارفرمای خودتان هستید و در حقیقت برای سایت خودتان نویسندگی میکنید.
۱- کسب درآمد از تبلیغات در سایت
در این روش شما ابتدا باید حوزهای که به آن علاقه دارید و از نوشتن در آن حوزه لذت میبرید را انتخاب کنید، البته لازم است که توانایی نگارش مطالب خوب در آن حوزه را هم داشته باشید.
در قدم بعدی با استفاده از وردپرس یا هر روش دیگری یک سایت ایجاد میکنیم و به صورت منظم محتوای متنی با کیفیت در سایت قرار میدهید و با کمک گرفتن از یک متخصص سئو یا کمی یادگیری سئو، کم کم ترافیک سایت را افزایش میدهید و از نمایش تبلیغات دیگران در سایتتان درآمد کسب میکنید.
به این مدل کسب و کار اینترنتی، کسب و کار رسانه محور هم میگویند، در حقیقت شما یک رسانه بر بستر سایت ایجاد میکنید که هرچه ترافیک این رسانه بیشتر شود درآمد شما هم از نمایش تبلیغات در این رسانه بیشتر میشود.
۲- کسب درآمد از تولید محتوا با مدل همکاری در فروش
این مدل هم دقیقا مانند روش قبلی است، با این تفاوت که شما پیرامون محصولات یک سایت مانند دیجی کالا مطلب مینویسید و ترافیکی که دریافت میکنید را به محصولات مختلف دیجی آن سایت که میتواند دیجی کالا باشد هدایت میکنید، و در نهایت از هر خرید پورسانتی دریافت میکنید.
درآمد سایتهایی که با دیجی کالا همکاری در فروش میکند بین ماهانه ۳ الی ۲۰ میلیون تومان متغیر است، که البته بیشتر از ۲۰ میلیون تومان در ماه هم میتواند باشد، برای آشنایی با این روش مقاله زیر را مطالعه کنید.
مقاله پیشنهادی: آشنایی با روش کسب درآمد از همکاری در فروش دیجی کالا
۳- کسب درآمد از فروش آموزش
در این روش اگر شما در زمینه تخصص داشته باشید، میتوانید یک سایت در آن زمینه ایجاد کنید و محتواهای آموزشی متنی زیادی تولید کنید و به مرور با دریافت ترافیک، افرادی که به یادگیری آن مهارت علاقه دارند را دور خود جمع کرده اید و میتوانید برخی از آموزشهای غیر رایگان خود را نیز به آنها ارایه دهید.
مثلا در همین زمینه تولید محتوا اگر کمی تجربه کسب کنید، میتوانید پس از مدتی یک سایت آموزشی ایجاد کنید و به دیگرانی که مایل به کسب درآمد از تولید محتوا هستند آموزش دهید تا آنها هم بتوانند از این مهارت درآمد کسب کنند.
بحث رو جمعبندی کنیم
روشهای درآمدی زیادی برای تولید محتوا وجود دارند اما این ۳ روش به همراه روش نویسندگی برای کارفرما از مرسومترین روشهای کسب درآمد از تولید محتوای متنی هستند، توصیه من به شما این است که اگر به دنبال کسب درآمد اینترنتی پاره وقت با سرمایه کم هستید، حتما به سراغ مهارت تولید محتوا بروید که تولید محتوای متنی یکی از آنهاست.
باور کنید که روز به روز کسبوکارهای اینترنتی بیشتر میشوند و روز به روز اهمیت محتوا هم بیشتر میشود، پس اگر یک تولید کننده محتوای قوی باشید، چه به صورت متنی و چه به صورت گرافیکی یا ویدیویی، مطمئن باشید که همیشه فرصتهای متفاوت کسب درآمد اینترنتی برای شما وجود خواهند داشت.
برخی از سوالات متداول در خصوص کسب درآمد از تولید محتوا
۱- کسب درآمد از تولید محتوا چقدر سرمایه میخواد؟
از نظر مادی فقط به یک کامپیوتر و اینترنت نیاز است.
۲- کسب درآمد از تولید محتوا چقدر درآمد داره؟
اگر برای دیگران نویسندگی کنید، بین ۲ الی ۶ میلیون تومان میتواند درآمد داشته باشد، البته برخی حرفهای ها بیشتر از اینها هم درآمد دارند.
۳- کسب درآمد از تولید محتوا چقدر وقت روزانه نیاز داره؟
هرچه بیشتر وقت بگذارید، مطالب بیشتری مینویسید و درآمد بیشتری هم دارید، اما خب اگر روزانه ۳ ساعت وقت بگذارید هم میتوانید درآمد کسب کنید، این روش برای آنهایی که به دنبال درآمد اینترنتی پاره وقت هستند مناسب است.
مطلبتون عالی بود
بسیارعالی ممنون