چگونه مهارت شنیداری خود را در آموزش زبان انگلیسی تقویت کنیم؟
ما نیاز داریم مهارت شنیداری یا لیسینگ خود را تقویت کنیم تا زمانی که دو انگلیسی زبان در حال صبحت به انگلیسی هستند متوجه بشویم که چه میگویند یا اگر فردی که انگلیسی زبان است خواست با ما صحبت کند متوجه حرفهای او بشویم، فیلمها و سریال ها را راحتتر متوجه شویم.
این تکنیکها را هرکسی در هرکجای دنیا استفاده کند و تمرین و استمرار در انجام آن داشته باشد موفق خواهد شد.
تکنیکهای تقویت مهارت شنیداری یا لیسنینگ
قطعا همه شما که به دنبال یادگیری زبان انگلیسی هستید یکی از اولین کارهایی که انجام میدهید این است که فیلم انگلیسی یا آهنگ انگلیسی گوش میکنید، اما بعضی از افراد گیج هستند که چه موزیک یا فیلمی را برای یادگیری انتخاب کنند!
به گذشته فکر کنید، در گذشته چه فیلم یا آهنگی را دوست داشتید؟ فیلمی که دوست داشتید و دیدید و خیلی خوب توی ذهن شما مانده است را انتخاب کنید. یکی از دلایلی که فیلم مورد مورد علاقه خود انتخاب میکنید این است که چندین بار این فیلمها را میبینید و دیالوگهای آن در ذهن شما میماند.
اگر هم فیلمهای جدید را میبینید آن فیلم را تا آخر با زیرنویس فارسی مشاهده کنید و بعد ۵ دقیقه از هر قسمت فیلم را ببینید و سعی کنید متوجه بشید دقت کنید که لغات آن را متوجه شوید حتی یک لغت! فیلم را با هدف آموزش ببینید.
شاید این کار خیلی زمان بر باشد ولی اگر شما یک فیلم را همین قدر عمیق نگاه کنید و این تکنیک را روی آن پیاده کنید خود همان فیلم میتواند کلی لغت و تلفظ صحیح را به شما آموزش دهد. همین یک فیلم میتواند به اندازهی ماهها زبان خواندن به شما آموزش دهد.
لیست فیلم و سریالهای مناسب برای تقویت مهارت شنیداری انگیسی:
۱-Friends
فرندز بیشترین تعداد عبارت، اصطلاحات و ضربالمثلها را دارد که در مکالمه روزمره انگلیسی زبانها و مخصوصا آمریکاییها به کار میرود. به عبارت دیگر، پراصطلاحترین سریالی است که میتوانید ببینید و به آموزش زبان انگلیسی خود سرعت ببخشید.
۲- Modern Family
این سریال زندگی روزمره و ارتباطات میان خانوادههایی را به تصویر میکشد که به طریقی با هم آشنا هستند و رفتوآمد دارد؛ حال یا همسایه هستند یا فامیل یا دوست و غیره. یکی از مزیتهای یادگیری زبان انگلیسی توسط Modern Family این است که سرعت مکالمهها عادی و چیزی است که میتوانید در واقعیت نیز انتظار آن را داشته باشید. همچنین زمان زیادی به صحبتها و نظرات بچههای هر خانواده اختصاص داده شده و بدین وسیله، با نحوه صحبت کردن کودکان انگلیسی زبان نیز آشنا میشوید.
این دو سریال از جذابترین فیلمهایی است که میتواند به روند یادگیری زبان شما کمک کند. اگر به دنبال فیلم و سریال بیشتری هستید میتوانید به وب سایت اکادمی روان سر بزنید.
پادکستهای انگلیسی
مدت زیادی نیست که پادکستها در فضای مجازی گسترش یافته و مخاطبین زیادی را به خود جذب کردهاند. با این حال نمیتوان از لذت گوش سپردن به آنها در طول روز صرف نظر کرد. شاید شما هم نام پادکستهای معروف فارسی همچون چنلبی یا رادیو چهرازی را شنیده و یا بارها و بارها به هر اپیزود گوش کردهاید. اما جالب است بدانید که پادکستها میتوانند نقش بسیار مهمی در تقویت مهارت شنیداری شما بازی کنند.
کافیست چندین پادکست مناسب را انتخاب کرده و هر روز یک اپیزود از آن را بشنوید. توجه داشته باشید که نیازی نیست تا حتما معنای تمامی لغتهای گفته شده را متوجه شوید، بلکه هدف، آشنایی بیشتر شما به زبان انگلیسی و عادت به لحن و آوای کلمات آن است.
حتی میتوانید پس از مدتی اپیزودهای مورد علاقه خود را چندین و چندباره شنیده و جملات آن را تکرار کنید تا به خوبی بر آن مسلط شوید و مهارت گفتاری خود را نیز بهبود ببخشید. با یک سرچ ساده میتوانید به دنیایی از پادکستهای انگلیسی دسترسی پیدا کنید.
گوش دادن به موزیکهای انگلیسی
تحقیقات علمی نشان میدهند که یادگیری زبان با موسیقی به تقویت و آموختن چهار مهارت لیسنینگ، اسپیکینگ، ریدینگ و نوشتاری شما کمک زیادی میکند. همینطور گوش دادن به موسیقی کلاسیک باعث افزایش توانایی و تقویت مغز میشود در یادگیری مهارتهای مختلف ازجمله یادگیری زبان میشود.
گوش کردن به کتاب صوتی
کتابهای صوتی یکی از جدیدترین اشکالی هستند که رواج پیدا کرده و محبوبیت زیادی در میان افرادی دارند که فرصت و یا علاقهای به مطالعه کتابهای چاپی ندارند. جالب است بدانید که گوش کردن به کتابهای صوتی انگلیسی زبان میتواند تا حد زیادی بر مهارت شنیداری شما موثر باشد. کافیست کتابهایی را متناسب با سطحی که قرار دارید، انتخاب کرده و به صورت روزانه به آنها گوش دهید. همچون پادکستها، نیازی نیست که معنای تمامی لغات موجود را بدانید، بلکه هدف از این کار، فهم کلی مطلب و عادت به طرز بیان جملات است. مطالعه کنید: آموزش گرامر زبان انگلیسی
گوش کنید و بنویسید
به عنوان زبان آموز باید روی این مساله تمرکز کنید که آنچه میشنوید را به کلمات تبدیل و بعد این کلمات را به یک مفهوم یا معنا بدل کنید. بسیاری از مواردی که در بالا ذکر کردیم به درک مطلب و مهارت شنیدن شما کمک میکنند.
اما نوشتن چیزی که میشنوید به شما کمک میکند صداها و آواها را به صورت تفکیک شده متوجه شوید. نکته جالب این است که نوشتن به تقویت مهارت شنیداری شما هم کمک میکند. گوش کردن و نوشتن نه تنها در یادگیری لغات جدید به شما کمک میکند بلکه تلفظ صحیح کلمات را هم یاد میگیرید.
منبع: آکادمی روان