رشته پزشکی از رشته های پر طرفدار بین افراد درهمه کشورهای سراسر جهان می باشد. همین عامل باعث شده تا هر سال بین دانش آموزان رقابت زیادی برای ورود به این رشته باشد.
با توجه به اینکه در ایران کنکور تنها راه ورود به این رشته است و در پی افزایش چشمگیر در آمار داوطلب های رشته ی تجربی برای ورود به این رشته رقابت خیلی سخت است، بنابراین افراد به دنبال یافتن راه آسانتر برای ورود به این رشته هستند که یکی از این راهها، مهاجرت تحصیلی به کشور هایی که دانشگاه های معتبری در زمینه رشتههای پزشکی دارند هست، از جمله این کشورها کشور ترکیه است که یکی از کشور هایی می باشد که دانشگاه های معتبری را در خود جای داده و همین امر موجب شده تا متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی ایرانی برای تحصیل این رشته در ترکیه، اقدام به مهاجرت کنند.
البته علاوه برا اعتبار دانشگاه های ترکیه، عدم دریافت ویزا برای متقاضیان ایرانی هم یکی از دلایلی است که باعث رشد زیاد تقاضا برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه می باشد.
انواع دانشگاه های ترکیه در رشته پزشکی
دانشگاههای دارای رشته پزشکی در ترکیه به دو دست دانشگاه های دولتی و خصوصی تقسیم میشوند و افراد متقاضی به تحصیل در رشته پزشکی می توانند در هرکدام از این دانشگاه ها طی قبولی در آزمون ورودی این دانشگاه ها ، مشغول به تحصیل شوند.
تفاوت بارز این دو دسته دانشگاه در کشور ترکیه مربوطه به هزینهها و شهریه مورد نیاز این دانشگاه ها است که به نسبت شهریه تحصیل در دانشگاههای خصوصی کشور ترکیه نسبت به دانشگاه های دولتی بالاترمی باشد اما شرایط پذیرش در این دانشگاهها آسانتر است. البته میزان این شهریه در دانشگاه های مختلف متفاوت است که دراین بین دانشگاه های خصوصی با نرخ شهریه مناسب هم وجود دارد.
هزینه تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه
میزان شهریه دردانشگاه های دولتی برای رشته پزشکی مبلغی بین ۲۴۰ تا ۱۵۰۰ دلار در سال می باشد. اما این شهریه برای دانشگاههای خصوصی مبلغی بین ۱۰۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ دلار در سال است. چون که آزمون های ورودی به دانشگاه های دولتی ترکیه مثل آزمون YOS کمی دشوار می باشد و تعداد متقاضیان دانشگاه های دولتی بالاست، خیلی از افراد متقاضی ترجیح میدهند با پرداخت شهریه در دانشگاههای خصوصی ترکیه مشغول به تحصیل شوند.
مزایای تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه
تحصیل در رشته پزشکی در کشور ترکیه فواید زیادی برای داوطلبان و متقاضیان ایرانی برای تحصیل در ترکیه در این رشته وجود دارد، که به جهت نشان دادن راه و کمک به این افراد در انتخاب مسیر و رسیدن به این هدف دراینجا به یک سری از مزیت های تحصیل پزشکی در این کشور اشاره شده است:
- هزینه خیلی پایین تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه که تقریبا این مقدارکمتر از 2000 دلار سالانه برای دانشگاه های دولتی این کشور است.
- مسافت و فاصله کمتراین کشور به ایران نسبت به کشورهای اروپایی راحتی در رفت و آمد برای دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در این کشور
- عدم نیاز به گرفتن ویزا برای اشتغال به تحصیل در کشور ترکیه برای ایرانیان متقاضی
- مورد تایید بودن بسیاری از دانشگاه های ترکیه در رشته پزشکی از طرف وزارت بهداشت ایران وداشتن اعتباری
- بالا بودن آمارفارغ التحصیلان و دانشجویان ایران در دانشگاههای ترکیه بخصوصو در رشته های پزشکی در چندین سال اخیر
- پایین بودن هزینه و مخارج زندگی برای دانشجو درکشور ترکیه نسبت به کشورهای که تقریبا بطور میانگین کمتر از 500 دلار در ماه است
آزمونهای ورودی رشته پزشکی در ترکیه
متقاضیان برای ورود به رشته پزشکی در ترکیه باید در آزمون پذیرش دانشگاه این کشور قبول شوند. برای این هدف مهم دو آزمون وجود دارد، یکی آزمون YOS و دیگری آزمون SAT ترکیه است. البته این نکته هم حائر اهمیت است که آزمون YOS مورد تایید برخی ازدانشگاه های ترکیه است و برخی دیگر از دانشگاه ها از طریق آزمون SAT دانشجو جذب می کنند. بنابراین متقاضی باید با توجه به نوع دانشگاه مد نظر خود در یکی از این دو آزمون برای ورود به آن دانشگاه و گرفتن پذیرش، شرکت نمایید تا حداقل نمره قبولی آن دانشگاه را کسب کند.
در ادامه به توضیح مختصری درباره این دو آزمون می پردازیم.
آزمون YOS
آزمون YOS از طریق دانشگاه های مختلفی به صورت حضوری در کشورترکیه برگزار میشود. به این صورت که متقاضی به تحصیل در رشته پزشکی، در دانشگاهی که می خواهد درآن مشغول به تحصیل شود باید در آزمون YOS آن دانشگاه شرکت کند.
آزمون SAT
این آزمون سالانه در شعبه های زیادی درسراسر جهان برگزار می گردد. آزمون SAT در واقع نوعی آزمون است برای ارزیابی استعدادی و هوشی برای افراد بالای ۱۸ سال است. سالیانه تعداد شرکت کنندگان در آزمون SAT برای ورود به رشته پزشکی در ترکیه روبه افزایش است و نسبت به سایر آزمون ها، پرکاربردترین آزمون برای ورود به رشته پزشکی در ترکیه می باشد. مثلا دانشگاه های مثل دانشگاه آنکارا و یا قاضی برای پذیرش دانشجو در رشته پزشکی از طریق آزمون SAT دانشجو جذب می کنند. که این آزمون شامل دو بخش است که بخش اول مربوط به سوالات هوش و زبان انگلیسی می باشد و بخش دوم این آزمون سنجش اطلاعات علوم پایه می باشد.
سپس بعد ازاینکه شخص نمره قبولی در آزمونهای SAT یا YOS را برای ورود به رشته پزشکی و گذراندن دوران پزشکی عمومی کسب بکند، درصورتی که متقاضی بخواهد تخصص خود را در کشور ترکیه بگذراند، باید در آزمون TUS شرکت کند و نمره قبولی در این آزمون را کسب نماید. TUS آزمونی است که فقط دانشجویانی که قصد کسب تخصص پزشکی در ترکیه را دارند، در آن شرکت میکنند. این آزمون میزان دانش متقاضی را در مورد اطلاعات پزشکی عمومی مورد سنجش قرار میدهد.
مدت دوره تحصیل پزشکی در ترکیه
مدت زمان این دوره تقریبا ۶ سال می باشد که دو سال اول مانند سایر کشورها دوره عمومی هست و در این دوره تدریس علوم پایه صورت می گیرد و دروس تئوری هستند، اما در سال سوم دانشجوی پزشکی هم دروس تئوری و هم دروس عملی دارد که طی این دوره با بسیاری از بیماری ها آشنا می شود و در سال چهارم و پنجم مباحث فقط به صورت عملی تدریس می شود ودر سال آخرهم که آخرین سال دوره پزشکی است، دانشجویان در بیمارستانهای تحت نظر دانشگاه مشغول به کار وآموزش میشوند.
مدارک لازم برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه
- مدارک هویتی
- مدرک پایان آموزش متوسطه (دبیرستان)
- ارائه مدرک زبان انگلیسی برای تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه
- مدرک تمکن مالی
- پرداخت هزینه درخواست پذیرش هر دانشگاه که چیزی بین 35 تا 100 دلار است
- مدرک قبولی در آزمون پذیرش
منبع: توران آکادمی
یک پاسخ
مقاله بسیار ععالی و جذاب بود و موفق باشید و خسته نباشید