آیا تا بحال فکر کرده اید که بعد از وارد شدن به عرصه دیجیتال مارکتینگ چه بازار کار و درآمدی در انتظارتان است؟
کدام یک از عناوین شغلی موجود در بازار کار دیجیتال مارکتینگ را می پسندید و فکر می کنید کدام یک از آنها باعث کسب درآمد بیشتری می شوند؟
آیا کسب درآمد از دنیای دیجیتال مارکتینگ نیازمند سابقه زیاد است یا پس از گذراندن یک دوره جامع یا یک دوره کوتاه کارآموزی می توانید به درآمد مدنظرتان برسید؟
حتما پس از مطالعه این مطلب میزان فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ در ایران و جهان و میزان حقوقی که دریافت می کنند را مقایسه کنید. قطعا می تواند کمک بسزایی در انتخاب و تصمیم گیری شما داشته باشد.
بازار کار دیجیتال مارکتینگ
امواج بزرگی از مصرفکنندگان بزرگسال جدید قرار است در سالهای آینده طوفانی به اینترنت وارد کنند و طبیعتاً این بدان معناست که مهارتهای بازاریابی دیجیتال با درجه بالا قطعاً تقاضای بالایی خواهند داشت. نسلی از مصرفکنندگان بزرگسال جدید که برای اولین بار آماده استفاده از پول خود میشوند، نسلی خواهند بود که تقریباً به طور کامل در اینترنت جمعآوری شدهاند، به این معنی که برای جذب موفقیتآمیز آنها چیزی کمتر از زرنگترین تخصص بازاریابی لازم نیست.
روزهایی که روشهای سنتی تبلیغات میتوانستند بدون دردسر صرفاً به واسطه ادعای تبلیغکننده، درآمد زیادی کسب کنند، گذشته است. این روزها رویکردی نوآورانه دارد که از گذشته وام گرفته و همزمان به آینده می پردازد. موارد زیر چند مورد از مهم ترین چیزهایی است که باید در مورد چشم انداز اشتغال برای بازاریابان دیجیتال در دهه جدید درک کنید.
آمار میزان درآمد بازاریابان دیجیتال
اداره آمار کار کشورهای اروپایی، بازاریاب های دیجیتال را در زیر چتر کلی تبلیغات و مدیران دیجیتال مارکتینگ دسته بندی می کند. متوسط دستمزد در سال 2016 برای همه افراد در دسته تبلیغاتی اداره آمار کار تقریباً 127500 دلار در سال بود که معادل حدود 61 دلار در ساعت است.
متوسط دستمزد سالانه مدیران تبلیغات 133460 دلار در می 2020 بود.
متوسط دستمزد سالانه مدیران دیجیتال مارکتینگ 142170 دلار در ماه مه 2020 بود.
تحصیلات پایه معمولی برای یک تبلیغ کننده مدرک لیسانس است، اما برای بازاریابان دیجیتال که قرار است استعدادهای خود را برای عصر جدید به کار ببرند، داشتن تحصیلات رسمی ممکن است به اندازه دوران سنتی الزامی نباشد.
برتری بازاریابی به دلیل موانع ورود نسبتاً کم برای بازاریابی دیجیتال، معمولاً نیازی به آموزش در حین کار نیست. با این حال، از آنجایی که افراد زیادی هستند که مهارت های خود را به عنوان معلم بازاریابی آنلاین به صورت مستقل ارائه می دهند، افزایش تقاضا برای مهارت های بازاریابی آنلاین ممکن است همراه با سرمایه گذاری بیشتر در کلاس های ارائه شده توسط کارشناسان بازاریابی آنلاین مشاهده شود.
در سال 2014، اداره آمار کار گزارش داد که 225200 شغل در زمینه تبلیغات و مدیریت بازاریابی وجود دارد. در حالی که ممکن است نتوان به صراحت این را برای بازاریابی آنلاین بیان کرد، تعداد فزاینده ای از موسسات تجارت دیجیتال می تواند به خوبی شاهد افزایش تعداد بازاریابان آشکارا مبتنی بر دیجیتال باشد.
رشد شغلی در دیجیتال مارکتینگ
تا آنجا که به چشم انداز شغل مربوط می شود، اداره آمار کار گزارش می دهد که بین سال های 2020 تا 2030 حدود 10 درصد رشد شغلی برای همه تبلیغ کنندگان، مروجین و مدیران بازاریابی وجود داشته باشد. در کنار روندهای مشاهده شده در تجارت دیجیتال، یک چرخش نسبتاً قابل پیش بینی از وقایع است.
اگر تغییر رشد شغلی گزارش شده توسط اداره آمار کار ثابت شود، ممکن است تا سال 2024 حدود 20000 شغل جدید در زمینه تبلیغات، ارتقاء و مدیریت بازاریابی ایجاد شود.
با توجه به این واقعیت که افکار عمومی در مورد تبلیغات سنتی در قالب تبلیغات و بنرها با کاهش شدید استقبال مواجه شده است، عصر جدید بازاریابی تا حد زیادی به توسعه رهبری فکری و روابط سالم تر با مشتری بستگی دارد. بازاریابان در عصر دیجیتال تجارت جدید باید راههای نوآورانهتری برای نشان دادن اعتبار بدون درخواست آشکار برای فروش به شیوهای تهاجمی کشف کنند.
کسب درآمد از دیجیتال مارکتینگ
کسب درآمد از بازار کار دیجیتال مارکتینگ راه ها و شیوه های مختلفی دارد. در این قسمت به انواع شغل ها در دیجیتال مارکتینگ می پردازیم.
1- کارشناس تولید محتوا
کارشناس تولید محتوا از آن دسته از شغل ها می باشد که اگر علاقه داشته باشید به کسب درآمدهای بسیار زیادی دست پیدا می کنید. این دسته شامل محتوای متنی، تصویری و ویدیویی می باشد که از نیازمندی های ابتدایی آن هم کار با فتوشاپ است.
2- کارشناس سئو
کارشناس سئو در کشور های خارجی درآمدهای بسیار بالایی دارند. البته در ایران هم اگر کسب تجربه کنید و راه خود را پیدا کنید، می توانید به درآمدهای بسیار بالایی دست پیدا کنید. کارشناس سئو فعالیت کارشناس محتوا را تایید کرده آن را با توجه به شاخص های موجود برای موتورهای جست و جو و کاربران بهینه می کند. بخش عمده ای از کسب درآمد از بازار کار دیجیتال مارکتینگ مربوط به این حوزه می شود.
3- طراح سایت
یکی دیگر از مشاغلی که در دیجیتال مارکتینگ بازار کار خوبی دارد، طراحی وب سایت می باشد. هر دیجیتال مارکتر موفقی می بایست با اصول و قواعد طراحی سایت آشنا باشد اما این بدان معنی نیست که حتما به صورت تخصصی به آن بپردازد. در یک تیم دیجیتال مارکتینگ، وجود یک طراح سایت که به صورت حرفه ای در این حوزه فعالیت می کند الزامی می باشد.
4- کارشناس شبکه های اجتماعی
در حال حاضر فعالیت در شبکه های اجتماعی کمک بسزایی در برندینگ و افزایش فروش برای هر کسب و کار آنلاینی دارد. لازمه اینکه چگونه در این شبکه ها فعالیت داشته باشید و با کمترین هزینه بیشترین درآمد را کسب کنید، وجود یک کارشناس تولید محتوا در تیم دیجیتال مارکتینگ می باشد. درآمد در این حوزه نیز بسیار خوب بوده و می تواند با توجه به پروژه های مختلف کم و زیاد شود.
5- فریلنسری دیجیتال مارکتینگ
فریلنسری یکی شغل های خاص محسوب می شود. چرا؟ چون خودتان رئیس خودتان هستید و خودتان هستید که برای خودتان تصمیم می گیرید که چه زمانی کار کنید و چه زمانی استراحت کنید. البته از معایب این شغل این است که کار تضمینی وجود ندارد و ممکن است مدت زمانی بدون کار بمانید.
نتیجه گیری
در زندگی امروزه جهان، مردم به سمت دیجیتالی شدن و کارهای دیجیتالی کشیده می شوند. با گذر زمان کسب و کارهای اینترنتی رونق بیشتری می گیرند و مسیر شغلی هر کدام از حوزه های دیجیتال مارکتینگ که در این مطلب به آنها اشاره کردیم آسان و آسان تر می شود. با توجه به نیاز تمامی کسب و کارها، کسب درآمد از بازار کار دیجیتال مارکتینگ رو به افزایش می باشد و فعالان این حوزه نیز، روز به روز افزایش پیدا می کنند.