چراغ خطی زیر ذره بین

پیشرفت معماری و طراحی و دکوراسیون داخلی باعث پیشرفت و کارآمد تر شدن تجهیزات و ادوات ساختمانی شده است که تجهیزات نور پردازی یکی از ارکان مهم در این ماجرا به شمار می رود. چراغ های خطی در صدر خانواده تجهیزات نور پردازی قرار دارند که همچنان روند رو به رشد و تکامل را در پیش دارند و نقش عضوی جدا نشدنی از زیبایی و هوشمند سازی ساختمان ها را ایفا می کنند.
تاریخچه ای درباره نورهای خطی
چراغ های خطی از اوایل دهه 50 میلادی در کارگاه های صنعتی به وسیله چراغ های فلورسنت نصب شد. در آن زمان این نوع نور پردازی بیشتر درکارگاه ها و مکان های صنعتی استفاده می شد. پس از سال ها در اوایل قرن بیست و یکم میلادی این نور پردازی ها به وسیله چراغ های ال ای دی انجام گرفت. این روشنایی ها که توسط ال ای دی ها ایجاد می شد، بدون لکه های تاریک بودند و باعث روشنایی مداوم محیط می شدند. با افزایش تقاضا و همچنین پیشرفت فناوری های لامپ های ال ای دی باعث به وجود آمدن ابزار های جدید برای این کار شد. چراغ های خطی در این نقطه از تاریخ کم کم ظهور کردند.
انواع چراغ های خطی
چراغ های خطی توکار
این نوع چراغ ها بیشتر در سقف های کاذب به کار می رود. در هنگام نصب سقف های کاذب شیار هایی به ابعاد این چراغ ها ایجاد می شود و سپس چراغ ها جای گذاری می شوند. اگر این دو مرحله به درستی صورت بگیرد چراغ خطی ال ای دی به خوبی می توانند فضا را روشن کنند و از طرفی در دیدرس افراد قرار نمی گیرند. همچنین می توان از این چراغ ها در دیوار هایی با شرایط خاص نیز استفاده کرد.
چراغ های خطی روکار
ممکن است زمانی سقف به اندازه کافی ارتفاع نداشته باشد تا چراغ های آویز نصب شوند و از طرفی شرایط پروژه به شکلی باشد که امکان استفاده از چراغ های توکار وجود نداشته باشد، در چنین مواردی نوبت به استفاده از چراغ خطی روکار می رسد. برای نصب این نوع از چراغ ها شما می توانید از بدنه ای سفارشی استفاده کنید: (شامل انتخاب رنگ، طول، جنس بدنه). این نوع چراغ های روکار بعد از نصب در دیدرس کامل افراد قرار دارد و اغلب از این نوع از چراغ ها در اماکن تجاری و صنعتی استفاده می شود.
چراغ های خطی آویز
سیستم این مدل از چراغ با دو مدل قبلی فرقی ندارد از این نوع از چراغ ها زمانی استفاده می شود که ارتفاع سقف از کف بسیار باشد که در این حالت برای روشنایی به وسیله لامپ و تجهیزات روشنایی روش به صرفه ای نیستند اما چراغ های آویز این مشکل رو با هزینه ای بسیار به صرفه تر حل می کند و از طرفی شکلی مدرن و خاص به مکانی دز آن استفاده شده است می دهد و حتی اگر روزی تصمیم به تغییر مکان نصب گرفتید می توانید به راحتی آن ها را باز کرده و در جای دیگر نصب کنید و دیگر نیازی به هزینه ای دوباره برای روشنایی نیست.
اجزای تشکیل دهنده چراغ های خطی
اصولا چراغ های خطی انواع مختلفی دارند و هرکدام نیز در سایز های متنوعی تولید می شوند، اما طول چراغ های خطی عموما یکسان است و برای کاربردهای مختلف لزوما برش داده می شود و در مکان های مختلف مانند دیوار، سقف کاذب، گچی و … مورد استفاده قرار می گیرد. چراغ های خطی از اجزای مختلفی تشکیل می شوند که در زیر به آن ها خواهیم پرداخت:
بدنه: از جنس آلومینیوم ساخته می شود.
دفیوزر: دفیوزر از جنس پلی کربنات ساخته می شود و بر روی پروفیل قرار می گیرد. دفیوزر به انتشار و پخش بهتر نور کمک می کند و غاملی است برای این که نور به صورت نقطه ای دیده نشود.
منبع نور: منبع نور به صورت چیپ های اس ام دی داخل پروفیل قرار می گیرد. منبع نوری که داخل پروفیل چراغ های خطی قرار می گیرد بر اساس نوع پروفیل، اندازه آن و محل مورد استفاده مشخص می شود. در بعضی از پروفیل ها فقط یک رشته ال ای دی قابل نصب است و در بعضی از آن دو رشته و به همین ترتیب …. پروفیل هایی که عرض بیشتری دارند امکان نصب چند رشته ال ای دی را نیز خواهند داشت که اصولا متناسب با محیط، نوع طراحی و نوع نورپردازی آن تعیین می گردد. در طراحی های خاص معماری می توان از این چراغ ها استفاده کرد و آن ها را در اشکال مختلف در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار داد. برای نمونه می توان این پروفیل ها را برش داد و به صورت اشکال زاویه دار در کنار یکدیگر قرار داد. در انواع چراغ خطی توکار و روکار امکان انتخاب شدت روشنایی نیز برای کاربر وجود خواهد داشت. شدت روشنایی بر اساس لومن تعیین می گردد و کاربر می تواند آن را متناسب با نیاز محیط مورد نظرش انتخاب کند. همچنین امکان انتخاب نورهایی با رنگ های مختلف در پروژه های مختلف نیز وجود دارد.
انواع لامپ در چراغ های خطی
چراغ های خطی عموما از دو نوع لامپ بهره می برند:
- لامپ خطی ال ای دی
- لامپهای فلورسنتی
در میان این دو نوع لامپ عموما نوع ال ای دی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. اولا دارای قیمت مناسبتری است و ثانیا از طراحیهای متنوع و پیشرفته و پخش نور یکنواخت و یکدستی نیز برخوردار می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید