صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست و چه اهمیتی در تبلیغات اینترنتی دارد؟

ارتباطات در دنیای واقعی نشان داده است که اولین برخورد همیشه مهمترین برخورد است. در اولین برخورد قضاوتهای زیادی در مورد یک شخص صورت میگیرد. آیا این شخص به اندازه کافی موجه است؟ جایگاه اجتماعی این شخص چطور است؟ آیا به اندازهای جذاب هست که تمایل به ارتباط مجدد وجود داشته باشد؟
در دنیای مجازی هم این قانون صادق است و اولین برخورد یک شخص با وبسایت شما بسیار مهم است. آیا وبسایت شما به اندازه کافی موجه است؟ آیا به اندازهای جذاب است که کاربر تمایل به تعامل بیشتر داشته باشد؟
لندینگ پیج یا صفحه فرود، همان دیدار اول یک کاربر با وبسایت شماست. در ادامه به سوالات مختلفی در مورد صفحه فرود یا لندینگ پیج پاسخ دادهایم و کمی عمیقتر یک صفحه فرود را بررسی کردهایم، با ما همراه باشید.
سرفصل مطالب :
- صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟
- یک صفحه فرود با چه اهدافی طراحی میشود؟
- یک صفحه فرود استاندارد از چه المانهایی تشکیل میشود؟
- چه ارتباطی بین بنر تبلیغاتی آنلاین و صفحه فرود وجود دارد؟
- چطور یک صفحه فرود را بهینه کنیم؟
صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست؟
از نظر لغوی، به صفحهای که کاربر به واسطه آن وارد وبسایت شما میشود، لندینگ پیج یا صفحه فرود گفته میشود. اگر در قسمت behavior گوگل آنالیتیکس دقت کرده باشید،بخشی به نام لندینگ پیج وجود دارد که منظور همان صفحاتی هستند که کاربران به واسطه آن صفحات وارد وبسایت شما شدهاند. مثلا اگر صفحه دستهبندی محصولات در سایتتان، ورودی مستقیم از گوگل دریافت میکند، این صفحه یک لندینگ پیج محسوب میشود.
ما این تعریف لغوی صفحه فرود بود، یک صفحه فرود واقعی صفحهای از وب است که شما آن را طراحی کردهاید، با هدف خاصی آن را طراحی کردهاید و برنامه مشخصی برای جذب کاربر به این صفحه دارید. به عنوان مثال در یک کمپین تبلیغاتی، صفحه فرود به صورت اختصاصی ویژه این کمپین طراحی میشود، و کاربران در این کمپین قرار است به این صفحه هدایت شوند.
پس هر صفحهای از سایت که کاربران از طریق آن وارد سایت شما شدهاند، لزوما یک صفحه فرود نیست.
صفحه فرود با چه اهدافی طراحی میشود؟
صفحه فرود با اهداف متفاوتی طراحی میشود و هر کسبوکار میتواند هدف متفاوتی از طراحی لندینگ پیج داشته باشد، اما در حالت معمول لندینگ پیجها یکی از اهداف زیر را دنبال میکنند.
۱- دریافت راه ارتباطی مخاطبان
عمده کسبوکارها با هدف دریافت اطلاعات کاربران لندینگ پیج طراحی میکنند، صفحهای طراحی میکنند و در آن صفحه ارزشی برای کاربر ایجاد میکنند که کاربر حاضر میشود راه ارتباطی خود مانند ایمیل یا شماره تماس را وارد کند.
که معمولترین حالت دریافت ایمیل است، اما برخی از کسبوکارها بسته به نوع مخاطبانشان به دنبال دریافت شماره تماس نیز هستند.
در ادامه چند نمونه از صفحات فرود که هدف اصلی آنها دریافت راه ارتباطی مخاطبان است را مشاهده میکنید.
۲- فروش مستقیم محصول یا خدمت
در برخی مواقع هدف صفحه فرود، فروش مستقیم یک محصول یا خدمت است، به عنوان مثال برخی از صفحات فرود دیجیکالا برای فروش یک محصول یا یک گروه محصول مشخص طراحی شدهاند.
در ادامه چند نمونه از صفحات فرود که هدف اصلی آنها فروش است را مشاهده میکنید.
یک صفحه فرود استاندارد چیست؟ و از چه المانهایی تشکیل میشود؟
یک صفحه فرود استاندارد، جاییست که لازم است تمام تلاشها و هزینههای شما نتیجه خود را نشان دهند. صفحهای که کاربران متقاعد میشوند که خرید کنند، ثبت نام کنند، کلیک کنند و . . . تا در نهایت در راستای برنامه بازاریابی شما عمل کرده و موجب افزایش سودآوری شما شوند.
پس با ساخت یک صفحه غیر استاندارد، تلاشها و هزینههای خود را هدر ندهید. ساخت یک صفحه فرود استاندارد کار سختی نیست، قرار نیست موشک به هوا بفرستید، کافی است که به المانهای یک صفحه فرود استاندارد توجه کنید و آنها را در صفحه خود اعمال کنید.
در ادامه به المانهای ضروری یک صفحه فرود استاندارد اشاره شد است، شاید تمامی لندینگ پیجهای موفق از همه این المانها استفاده نکرده باشند، اما این المانها در میان خیلی از لندینگ پیجهای موفق مشترک هستند.
[cp_info_bar display=”inline” id=”cp_id_a26f4″][/cp_info_bar]
المان ضروری شماره ۱: عنوان جذاب و گیرا (headline)
لندینگ پیج با یک عنوان جذاب و گیرا آغاز میگردد، جایی که توجه کاربر برای اولین بار به صفحه فرود جلب میشود. عنوان صفحه فرود میتواند کاری کند که کاربر صفحه را ترک کند یا برای ماندن و ادامه دادن در این صفحه علاقهمند شود.
یک عنوان قوی، از المانهای ضروری برای ساخت یک صفحه فرود موفق است.
کارهایی که یک عنوان قوی برای صفحه فرود شما انجام میدهد:
- عنوان قوی توجه کاربر را به خوبی به صفحه شما جلب میکند.
- با عنوان قوی، کاربر خیلی سریع متوجه میشود که این صفحه در مورد چه محصول یا خدمتی است.
- یک عنوان قوی به هیچ وجه طولانی نیست و در عین حال شما را تا جای ممکن از توضیحات بیشتر بی نیاز میکند.
در ادامه به چند نمونه عنوان در صفحه فرود توجه کنید.
المان ضروری شماره ۲: زیرعنوان متقاعد کننده(sub headline)
دومین المان مهمی که در یک صفحه فرود استاندارد وجود دارد، زیر عنوان است.
اگر عنوان جذاب توجه کاربر را جلب میکند، زیر عنوان کاری میکند که کاربر به ماندن در صفحه تشویق شود، این دو در کنار هم نیمی از قدرت یک لندینگ پیج هستند.
برای نوشتن یک زیر عنوان درست، موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
- زیرعنوان دقیقا زیر عنوان اصلی و با فاصله مناسب از آن قرار میگیرد.
- زیر عنوان نقش یک متقاعد کننده را دارد، یعنی به نوعی در حال توجیه عنوان است.
- تصور کنید که فردی یک عنوان جذاب را در خیابان فریاد میزند، وقتی شما به سمت اون نگاه میکنید، او باید کمی مفصلتر توضیحاتی را ارایه کند تا شما به سمت او نزدیک شود و کمی بیشتر با او بمانید، یعنی باید زیر عنوان خوبی برای عنوانش داشته باشد. پس زیر عنوان باید تا حدی عنوان را شرح دهد و کاربر را به ادامه دادن در صفحه تشویق کند.
- زیر عنوان، همانطور که متوجه شدید میتواند کمی مفصلتر و عمیقتر باشد، البته نباید بیش از حد طولانی شود و خود را از گروه عنوانها خارج کند و تبدیل به یک پاراگراف شود.
در ادامه به این صفحه فرود و زیر عنوان به کار رفته در آن توجه کنید. این صفحه فرود مربوط به یک نرم افزار مدیریت تیم و پروژه است.
المان ضروری شماره ۳: تصویر
محتوای بصری، از دیگر المانهای ضروری در یک صفحه فرود است. حتما میدانید که مغز انسان تصاویر را ۶۰،۰۰۰ بار سریعتر از متن پردازش میکند، و این یعنی کاربران خیلی سریع تحت تاثیر تصاویر موجود در صفحه فرود شما قرار میگیرد.
در استفاده از محتوای بصری، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- تصویر باید به اندازه کافی بزرگ باشد، البته بیش از اندازه بزرگ نباشد.
- تصویر باید به محصول یا خدمت شما مرتبط باشد. اگر صفحه فرود شما در مورد یک محصول است، بسیار مهم است که یک تصویر از محصول مورد نظر نمایش دهید.
- اگر صفحه فرود شما در مورد یک خدمت است، تصویر شما باید به اندازه کافی توجه کاربر را جلب کند و به نوعی به شناخت بهتر خدمت مورد نظر کمک کند.
- تصاویر شما حتما باید کیفیت بالایی داشته باشند.
در ادامه به چند صفحه فرود و تصاویر به کار رفته در آنها توجه کنید.
المان ضروری شماره ۴: توضیحات
صفحه فرود باید محصول یا خدمتی را که ارایه میدهید به شکل کاملا شفاف توضیح دهد. اگر کاربر به طور دقیق متوجه محصول یا خدمتی که ارایه میدهید نشود، به احتمال زیاد صفحه را ترک خواهد کرد.
پس لازم است که علاوه بر مواردی که تا اینجا گفته شد، یک توضیح کاملا شفاف در مورد محصول و خدمت خود داشته باشید که احتمال ابهام در محصول یا خدمت را تا جای ممکن کاهش دهد.
در نوشتن توضیحات موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- توضیحات شما میتواند با عنوان شما مرتبط یا غیر مرتبط باشد.
- توضیحات باید بگونهای باشد که کاربر متوجه شود که در صورت استفاده از محصول یا خدمت شما چه نفعی نصیبش خواهد شد. پس لازم است که به نفعی که به کاربر میرسد توجه ویژه داشته باشید.
دقت داشته باشید که منظور از توضیحات صفحه این نیست که حتما یک بخش برای توضیحات متنی در نظر بگیرد، توضیحات صفحه یک هدف است که صفحه شما باید این هدف را پوشش دهد.
پس بهتر است به توضیحات صفحه به این دید نگاه کنید که: صفحه فرود باید به گونهای باشد که کاربر کاملا متوجه خدمت و محصول شما بشود، حال اگر لازم است که در بخشی جداگانه کمی توضیح بنویسید، موردی ندارد.
المان ضروری شماره ۵: ارزش پیشنهادی
ارزش پیشنهادی همان چیزی است که محصول یا خدمت ارایه شده را برای کاربر جذاب و خواستنی میکند. در واقع کاربر از خود میپرسد که در این محصول یا خدمت چه چیزی برای من وجود دارد؟ چه چیزی قرار است نصیب من شود؟
برای پاسخ به این سوال، لازم است که ارزش پیشنهادی را در صفحه فرود خود برجسته کنید تا کاربر خیلی سریع متوجه نفعی که خدمت یا محصول شما برایش خواهد داشت، بشود.
ارزش پیشنهادی الزاما نباید یک المان جدا در صفحه فرود باشد، ارزش پیشنهادی میتواند در سراسر صفحه فرود شما وجود داشته باشد. به عنوان مثال وقتی کاربر عنوان صفحه، توضیحات، عکسها و المانهای دیگر را در کنار هم میبیند متوجه ارزش پیشنهادی شما میشود. اما در صورت لزوم میتوانید در یک بخش جداگانه نیز به توضیح ارزش پیشنهادی خود بپردازید.
در استفاده از ارزش پیشنهادی، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- یکی از روشهای مرسوم برای ارایه ارزش پیشنهادی، توضیح آن به صورت یک لیست است. یعنی ارزشهای پیشنهادی را به صورت موردی برای کاربر بیان کنید.
- در نوشتن ارزش پیشنهادی تمرکزتان روی کاربر باشد. به این توجه کنید که کاربر چه چیزی نصیبش میشود، نه اینکه شما و محصولاتان چه قابلیتها و افتخاراتی دارید.
شاید بپرسید منظور از تمرکز روی کاربر در توضیحات چیست؟ به مثال زیر توجه کنید.
فرض کنید که شما یک شرکت هاستینگ هستید و یکی از ویژگیهای شما این است که uptime بالایی دارید.(یعنی احتمال اینکه سایت از دسترس خارج شود بسیار پایین است).
برای توضیح این ارزش پیشنهادی خیلیها مینویسند که ما uptime ۹۹٫۹۸% داریم. اما این عبارت تماما روی مجموعه شما متمرکز است و نه روی کاربر، اما میتوان آن را به این شکل تصحیح کرد که”سایت شما در ۹۹٫۹۸% مواقع در دسترس خواهد بود”. تفاوت را حس کردید؟
المان ضروری شماره ۶: ترتیب و چینش درست
وقتی صفحه فرود خود را طراحی میکنید، باید اطمینان حاصل کنید که المانهای مختلف صفحه که پیشتر به تعدادی از آنها اشاره شد، با ترتیب و چنیش درستی در صفحه قرار گرفتهاند.
ترتیب قرارگرفتن المانهای مختلف صفحه فرود، به اندازه خود المانها و محتوای صفحه اهمیت دارد.
کاربری که واقعا به محتوای صفحه علاقهمند باشد، با المانهای مختلف صفحه ارتباط برقرار میکند و به اندازه کافی با صفحه شما تعامل خواهد داشت.
اما اگر میخواهیم که این تعامل مسیر مشخصی داشته باشد و کاربر با ترتیبی منطقی در صفحه حرکت کند و در نهایت عمل مورد نظر ما را انجام دهد، لازم است که به چنیش و ترتیب المانها دقت کنیم.
اما المانها را با چه ترتیبی قرار دهیم؟
- ابتدا صفحه را با بخش توضیحات شروع کنید.
- در ادامه از مزایای محصول یا خدمت خود بگویید، نشان دهید که کاربر چه نفعی از محصول یا خدمت شما میبرد.
- نشان دهید که دیگران از محصول یا خدمت شما راضی هستند. مثلا کسبوکارها یا افرادی که از محصول یا خدمت شما استفاده کردند را نشان دهید.
- در ادامه از آنها دعوت کنید که عمل مورد نظر شما را انجام دهند. یعنی دکمه اقدام به عمل یا همان CTA را قرار دهید.
این یک ساختار کلی و استاندارد برای صفحه فرود است، دقت کنید که هر مرحله میتواند شامل عکس، فیلم یا متن باشد. مثلا بخش توضیحات شامل عنوان صفحه، زیر عنوان و . . . نیز میشود.
البته بسته به نوع صفحه فرودی که دارید، ممکن است جریان صفحه شما کمی متفاوت باشد، خیلی خوب است اگر بتوانید تشخیص دهید که از چه المانهایی و در چه ترتیبی استفاده کنید،.
تنها به یاد داشته باشید که در تمامی المانهای خود تفکر قانع کنندگی را اعمال کنید، قرار نیست یک بخش مجزا برای قانع کردن مشتری وجود داشته باشد، این ویژگی باید در کلیت صفحه فرود شما احساس شود.
المان ضروری شماره ۷: درد مشتری
علم روانشناسی میگوید: انسانها برای فرار از درد ساخته شدهاند. هر محصول و خدمتی که ایجاد میشود، میتواند یک درد از مشتری رفع کرده و یا تسکین دهد.
اگر بتوانید به شکلی درد مشتری را به او یادآوری کنید، مشتری ناخودآگاه به چگونگی رفع آن درد فکر میکند. و اگر شما این درد را رفع میکنید در نتیجه احتمال استفاده آنها از محصول یا خدمت شما بیشتر میشود.
در استفاده از این تکنیک، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- لازم نیست تنها به نفعی که نصیبش میشود اشاره کنید، به کاربر یادآوری کنید که در صورت استفاده نکردن از این محصول یا خدمت، چه چیزهایی را از دست خواهد داد.
- اینکه کاربر چیزی را از دست بدهد یک نوع درد محسوب میشود، پس اگر به کاربر نشان دهیم که چه چیزهایی را از دست میدهد، به مراتب موثرتر از آن است که به اون نشان دهیم چه چیزهایی را به دست میآورد.
- اگر استفاده دیگران از محصول یا خدمت را به کاربر نشان میدهید، دقت کنید که کاربر متوجه رفع درد این افراد در استفاده از محصول یا خدمت بشود.
- یادتان باشد که وقتی به درد اشاره میکنید، در ادامه به چگونگی رفع این درد که محصول یا خدمت شماست نیز اشاره کنید. در غیر این صورت تنها کاربر را نگران و ناراحت کردهاید، زیرا راه حلی برای رفع این درد ارایه نکردهاید.
المان ضروری شماره ۸: نمونه مشتریان راضی و واقعی
یکی از المانهای بسیار تاثیرگذار در یک صفحه فرود، بخش نمایش مشتریان راضی است. یعنی نشان دهیدکه دیگران از محصول یا خدمت شما راضی هستند.
افراد مایلاند بدانند که آیا تا به حال کسی از محصول یا خدمت شما استفاده کردهاست؟ آیا در استفاده از محصول یا خدمات شما رضایت کافی وجود دارد؟
نمایش مشتریان راضی و واقعی، تاثیر بسیار زیادی در قانع کردن مشتریان بالقوه خواهد داشت.
[alert type=”info”]مطلب پیشنهادی: از تایید اجتماعی یا سوشال پروف برای افزایش فروش آنلاین استفاده کنید[/alert]یکی از روشهای قانع سازی مشتری، استفاده از تکنیک سوشال پروف است، یعنی نشان دهید که تا چه حد معتبر و تایید شده هستید، و نمایش مشتریان راضی یکی از تکنیکهای موثر سوشال پروف است
در نمایش مشتریان راضی، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- مشتریانی که نمایش میدهید باید کاملا واقعی باشند. سلبریتیها و افراد معروف خوب هستند، اما شما نیازی ندارید که از این افراد استفاده کنید، بهتر است از افرادی که در گروه مشتریان هدفتان هستند استفاده کنید.
- حتما از عکس استفاده کنید. عکس بخش مهمی از فرآیند نمایش مشتریان راضی است. عکس و همینطور فیلم موجب میشوند که کاربر نسبت به واقعی بودن مشتریان راضی اطمینان بیشتری داشته باشد.
- از جملات کلیشهای و زرق و برقدار دوری کنید. مراقب باشید که نمایش مشتریان راضی طوری نباشد که ساختگی به نظر برسد. به عنوان مثال اگر از فیلم استفاده میکنید، نباید توضیحات مشتریان راضی مصنوعی باشد و از جملات کلیشهای در تعریف محصول شما استفاده شود.
در ادامه به چند نمونه از شیوههای نمایش مشتریان راضی دقت کنید.
المان ضروری شماره ۹: نمایش راههای ارتباطی
شما یک کسبوکار قانونی هستید؟
پس کاری کنید که مشتری این موضوع را خیلی خوب متوجه شود. یکی از کارهایی که باید بکنید نمایش راههای ارتباطی مختلف با شماست.
نمایش ایمیل سازمانی، شماره تماسهای مختلف، نمایش آدرس حضوری و . . . از دو جهت ارزشمند است.
اول اینکه اعتبار شما را نزد مشتری بالاتر میبرد و دوم اینکه مشتری راههای ارتباطی مختلفی را پیش روی خود میبینید و احتمال تماس با شما بالاتر میرود.
در نمایش راههای ارتباطی در صفحه فرود، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- در درجه اول سعی کنید به کاربر نشان دهید که یک کسبوکار واقعی و قانونی هستید، برای این کار از آدرس واقعی و همینطور شماره تماسهای ثابت استفاده کنید.
- استفاده از چتباکس برای ارتباط بهتر با مشتری میتواند کمک کننده باشد. البته هنوز یک آیتم خیلی ضروری محسوب نمیشود اما در اینکه امکان ارتباط بهتر با مشتری را فراهم میکند شکی نیست. دقت داشته باشید که چت باکس باید متناسب با صفحه فرود شما باشد، یعنی اگر بسته به نوع صفحه فرود و کسبوکاری که دارید وجود چت باکس کاربردی ندارد، لزومی ندارد که از آن استفاده کنید.
المان ضروری شماره ۱۰: نمایش گارانتی به کاربران
کاربران عاشق گارانتی هستند، فارغ از اینکه گارانتی شما چیست و به چه شکل عرضه میشود، به کاربران کمک میکند که در خرید خود مصمم شوند و نگرانی خرید در آنها از بین رفته یا تا حد خیلی زیادی کاهش پیدا کند.
در استفاده از گارانتی در صفحه فرود، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- گارانتی مدلهای مختلفی دارد، بسته به نوع کسبوکارتان گارانتی مناسب را پیدا کنید و در صفحه فرود نمایش دهید.
- علاوه بر گارانتیهایی مانند گارانتی برگشت پول، در برخی مواقع میتوانید گارانتی کیفیت ارایه دهید. مثلا ۱۰۰درصد خالص و بدون وجود . . .، یا ۱۰۰درصد مقاوم در برابر آتش و . . .
- گارانتی خود را نزدیک به دکمه CTA(اقدام به عمل) قرار دهید. مثلا در جایی که دکمه ثبت نام یا خرید را قرار دادهاید. این موجب میشود که کاربر در آخرین لحظه و پیش از اقدام، اطمیانش از محصول یا خدمت بیشتر شود.
- اگر گارانتی شما شامل شرایط خاصی است، لازم نیست که در این صفحه به شرایط استفاده از گارانتی اشاره کنید، البته منظور این نیست که کاربر را فریب دهید، اما لزومی نیست که فضای صفحه را با شرایط گارانتی خود پر کنید، میتوانید دکمه یا لینک کوچکی برای شرایط گارانتی ارایه دهید.
المان ضروری شماره ۱۱: دکمه اقدام به عمل یا Call to Action
آخرین المان و البته مهمترین المانی که در یک صفحه فرود استاندارد باید وجود داشته باشد، دکمه CTA است. دکمه CTA همان دکمهای است که کاربر با کلیک روی آن اقدام مورد نظر ما را انجام میدهد. مثلا دکمه ثبتنام، دکه خرید، دکمه دانلود و . . . همگی نمونههایی از دکمه های CTA هستند.
در استفاده از دکمه CTA به موارد زیر دقت داشته باشید
- دکمه CTA باید به اندازه کافی بزرگ باشد، به اندازهای که جلب توجه کند.
- به متن دکمه توجه کنید، متنی مانند “عضویت” خیلی جالب نیست. بهتر است که متن جمله حالت امری داشته باشد. مثلا “ثبت نام کنید” و . . .
- دکمه CTA باید کاملا شبیه یک دکمه باشد، یعنی کاربر با نگاه به آن متوجه شود که این یک دکمه است و برای کیک شدن طراحی شده است. برخی در طراحی دکمه بیش از حد خلاقیت به خرج میدهند به طوری که کاربر اصلا متوجه نمیشود که این یک دکمه است، زیرا از تصورات معمول کاربر در مورد یک دکمه فاصله گرفته است.
- دکمه CTA باید تضاد رنگی قابل قبولی با زمینه خود داشته باشد. صفحه فرود شما باید رنگ بندی مشخصی داشته باشد و در این میان رنگ دکمه نیز باید کاملا متضاد باشد تا جلب توجه کند.
در ادامه به چند صفحه فرود و دکمههای CTA آنها توجه کنید.
چه ارتباطی میان بنر تبلیغاتی آنلاین و صفحه فرود وجود دارد؟
این سوال را از خود بپرسید که کاربران چطور وارد صفحه فرود میشوند؟
ممکن است از طریق گوگل، از طریق شبکههای اجتماعی و یا یک کمپین ایمیلی به این صفحه هدایت شده باشند.
اما یکی از روشهای مرسوم هدایت کاربران به صفحه فرود، تبلیغات بنری در وبسایتها است. در این روش شما یک بنر تبلیغاتی به کاربران هدف نمایش میدهید و تلاش میکنید که کاربران روی این بنر کلیک کنند و به صفحه فرودی که ساختهاید هدایت شوند.
ارتباط صفحه فرود و بنر تبلیغاتی از این جهت مهم است که کاربر پس از ورود به صفحه فرود کاملا متوجه شود که این صفحه مربوط به همان بنر است. برای اینکه این مورد محقق شود به موارد زیر دقت کنید:
- دیزاین صفحه فرود و بنر باید بهم نزدیک باشند. به عنوان مثال رنگ بندی نزدیک به هم داشته باشند. نمیتوان بنر را با تم قرمز ساخت ولی وقتی وارد صفحه فرود میشویم هیچ اثری از رنگ قرمز نبینیم.
- میان محتوای بنر و محتوای صفحه فرود باید هماهنگی محسوسی وجود داشته باشد. به عنوان مثال اگر در بنر خود مینویسید ” آموزش رایگان عکاسی” ، وقتی کاربر با کلیک روی این بنر وارد صفحه فرود میشود باید در آنجا این عنوان را بدون تغییر یا با تغییرات کمی مشاهده کند.
- به هرچه که در بنر تبلیغاتی گفته اید، عمل کنید. اگر در بنر خود وعده دانلود رایگان یک آموزش یا یک کد تخفیف را دادهاید، حتما باید در صفحه فرود به قول خود عمل کنید. در غیر این صورت کاربر احساس میکند که فریب خورده است و این برای اعتبار شما بسیار مضر است.
در ادامه به چند بنر تبلیغاتی و صفحات فرود آنها توجه کنید.
چطور یک صفحه فرود را بهینه کنیم؟
خیلی از کسبوکارها با مشکل نرخ خروج بالا در صفحه فرود مواجه میشوند، یعنی درصد بالایی از افراد بلافاصله از صفحه ورود خارج میشوتد. که در این صورت تمام تلاشها و هزینههای دریافت ترافیک روی صفحه فرود در حال هدر رفتن است.
در برخی موارد علت این اتفاق دریافت ترافیک به شیوه نادرست است. مثلا بنر تبلیغاتی در سایتهایی قرار داده شده است که کاربرانشان از مخاطبان هدف شما نیستند.
در برخی موارد علت این اتفاق، اشتباه در طراحی بنر است. به عنوان مثال فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی ضبط صوت ماشین، یک بنر تبلیغاتی طراحی میکند و برای متن بنر از این جمله استفاده میکند: “از موسیقی لذت ببرید”.
مسلما کاربران با تصورات مختلفی روی آن کلیک میکنند، برخی ممکن است با این تصور که قرار است با یک سایت موسیقی جدید آشنا شوند روی آن کلیک کنند، برخی ممکن است با تصور خرید یک هدفون روی آن کلیک کنند و . . .
در این صورت درصد زیادی از افراد وقتی متوجه میشوند که صفحه فرود متناسب با تصورات آنها نیست، خیلی سریع از صفحه فرود خارج میشوند. پس بهتر است متن بنر را طوری بنویسید که تنها مخاطبان هدف شما روی آن کلیک کنند.
اما در برخی موارد علت نرخ خروج بالا و نماندن کاربران در صفحه فرود، طراحی اشتباه خود صفحه فرود است، در این موارد باید به دنبال بهینه سازی صفحه فرود باشیم.
بهیه سازی صفحه فرود چیست؟
به پروسه بهبود المانهای یک صفحه فرود در جهت افزایش نرخ تبدیل و کاهش نرخ خروج، بهینه سازی صفحه فرود گفته میشود.
بهینه سازی صفحه فرود در واقع زیرمجموعهای از تکنیکهای افزایش نرخ تبدیل است و شامل تکنیکهای افزایش نرخ تبدیل مانند انجام A/B تست و . . . میشود.
۶ نکته و تکنیک در شروع بهینه سازی صفحه فرود
در بهینه سازی صفحه فرود باید تلاش کنیم که مشکلات صفحه فرود را از نظر طراحی یا عملکرد پیدا کنیم و با انجام چند تست کنترل شده، تغییراتی در آن ایجاد کنیم. سپس بررسی کنیم که تغییرات اعمال شده تا چه حد صفحه را بهبود داده است.
اما از کجا شروع کنیم و چه چیزهایی را تست کنیم؟ در زیر لیستی از ایدههای پیشنهادی برای تست صفحه فرود را مشاهده میکنید که در خیلی از موارد موجب بهبود صفحه فرود شده اند.
۱- گزینههای کاربر را در صفحه فرود حذف یا کم کنید
در خیلی از موارد علت خروج کاربر از صفحه فرود، مشاهده گزینههای زیاد در این صفحه است. به عنوان مثال برخی منوی سایت را در صفحه فرود حفظ میکنند و همین موجب هدایت خیلی از کاربران به دیگر صفحات سایت میشود.
بهتر است کاری کنید که توجه کاربر تنها به دکمه CTA جلب شود و با گزینههای فرعی کاربر را به صفحات دیگر هدایت نکنید. این تکنیک در خیلی از موارد موجب بهبود عملکرد صفحه فرود میشود.
۲- ارزش پیشنهادی را خیلی واضح به کاربر نشان دهید
در برخی موارد کاربر به این دلیل که دقیقا متوجه ارزش پیشنهادی محصول یا خدمت شما نمیشود، صفحه فرود را ترک میکند. در واقع کلیات صفحه ایراد دارد و کاربر نتوانسته خیلی سریع متوجه محصول و خدمت شما شود.
در این موارد با تغییر عنوان صفحه، توضیحات و . . . اگر کاری کنید که کاربر در همان چند ثانیه اول متوجه محصول یا خدمت شما شود و ارزش پیشنهادی شما را درک کند، این احتمال وجود دارد که بیشتر در صفحه بماند و به احتمال زیاد روی دکمه CTA کلیک کند.
۳- همانگی بین صفحه فرود و بنر را بیشتر کنید
گاهی علت خروج کاربران از صفحه فرود، عدم تطابق آن با بنر تبلیغاتی است که به واسطه آن وارد این صفحه شده اند. گاهی طراحی بنر و متون روی آن به قدری با صفحه فرود نامتناسب است که کاربر تصور میکند که به یک صفحه اشتباه وارد شده است.
پس یکی از تکنیکهای بهبود صفحه فرود، هماهنگ کردن آن با بنر تبلیغاتی است.
۴- اعتبار کسبوکار خود به نمایش بگذارید
بعضا علت خروج کاربران از صفحه فرود عدم اطمینان است. در واقع کاربران میکنند که شما به اندازه کافی معتبر و مطمئن نیستید و در نتیجه تمایل به دریافت خدمت یا محصول از شما ندارند.
در این موارد میتوانید با اشاره به مشتریان برجسته خود، افتخارات، اعتبارات و دیگر تکنیکهای سوشال پروف، تلاش کنید که اطمینان کاربران را جلب کنید.
۵- برای به دست آوردن راه ارتباطی مشتریان، پیشنهادات مختلفی ارایه دهید
اگر محصول یا خدمت شما گران قیمت است و کاربر در لحظه نمیتواند نسبت به خرید آن تصمیم بگیرد، بهتر است که پیشنهاد ارزانتری به او ارایه دهید و تلاش کنید راه ارتباط با او را به دست آورید.
به عنوان مثال یک مشاوره رایگان به اون پیشنهاد دهید، و یا یک کتاب یا چک لیست رایگان را برای دانلود قرار دهید. یا به هرشکلی سعی کنید پیشنهاد کم هزینه تر و بدون ریسکی به اون پیشنهاد دهید تا حداقل اگر خریدی از شما انجام نمیهد، راه ارتباطی اش را در اختیار شما قرار دهد.
۶- سرعت لود صفحه را بررسی کنید
اگر صفحه فرود با سرعت پایین لود میشود، مسلما درصد زیادی از افراد تا پایان لود صفحه منتظر نمیمانند و از صفحه خارج میشود.
همچنین اگر صفحه فرود روی موبایل نمایش درستی نداشته باشد، کاربرانی که از طریق موبایل به صفحه فرود شما رسیدهاند خیلی زود از این صفحه خارج میشوند، زیرا صفحه شما برای آنها به درستی نمایش داده نمیشود.
جمع بندی
صفحه فرود صفحهای است که کاربران از طریق آن وارد وبسایت میشوند. در تبلیغات اینترنتی شما صفحهای را به اسم صفحه فرود طراحی میکنید و کاربران را به شیوههای مختلف به این صفحه هدایت میکنید تا عمل مورد انتظار شما را انجام دهند، مثلا یک کتاب را دانلود کنند.
صفحه فرود با اهداف مختلفی طراحی میشود، گاهی جذب اطلاعات کاربران، گاهی فروش مستقیم یک محصول و گاهی دریافت راه ارتباطی کاربران و . . .
یک صفحه فرود استاندارد از المانها و بخشهای مختلفی تشکیل شده است که در این مقاله به ۱۱ المان ضروری یک لندینگ پیج اشاره شد.
لازم است که صفحه فرود با بنر تبلیغاتی یا جایی کاربران برای ورود به این صفحه کلیک میکنند(مثلا ایمیل ارسال شده به کاربران) متناسب باشد.
اگر صفحه فرود عملکرد قابل قبولی ندارد و کاربران بدون انجام کاری از آن خارج میشوند، باید به دنبال بهینه سازی این صفحه باشیم که در این مقاله به چند مورد برای بهینه سازی صفحه فرود اشاره شد.
نکته نهایی
کاربران به محض ورود به صفحه فرود، در همان چند ثانیه اول تصمیم میگیرند که در آن صفحه بمانند یا صفحه را ترک کنند. پس اگر اصول طراحی صفحه فرود را ندانید، به احتمال خیلی زیاد کاربرانی که وارد صفحه میشوند را از دست میدهید و هزینههایی که برای هدایت آنها به این صفحه کرده بودید را هدر میدهید. برای طراحی این صفحه وقت بیشتری بگذارید و سولاتی زیادی را از خود بپرسید.
موفق باشید
مطلب خیلی کامل و مفیدی بود.ممنونم. با دقت خوندمش و نکات خوبی داشت که یادداشت کردم تا زمان نوشتن محتوا برای لندینگ پیجمون در خاطرم باشد.
خواهش میکنم. باعث خوشحالیمه.
مقاله بسیار جذاب و خوبی بود، ممنونم
فقط طراحی امتیاز به این مطلب طوری بود که مشخص نبود ترتیب ستاره ها چطوریه و اولش کدومه، من میخواستم ۵ ستاره بدم که یک ستاره زدم اشتباهی
ممنون از نظرتون
سلام این مقاله شما بسیار کامل و جامع و همراه نمونه های موردی جالبی بود
تنها ایراد این مقاله نمایش تصاویر در دستگاه های کوچک است بیرون زدگی تصاویر از حاشیه است
ممنون از توجه شما، ایراد عکس ها برطرف شد.