آموزش فرمول if و and در اکسل با مثال

آموزش فرمول if و and در اکسل با مثال و تصویری

برنامه اکسل یکی از نرم افزارهایی است که در مجموعه آفیس قرار دارد. این برنامه با استفاده از توابع و فرمول ها قادر است محاسبات هوشمندانه‌ای انجام دهد. فرمول if و and در اکسل از جمله مواردی هستند که استفاده های زیادی از آن ها می شود.

همانطور که از نام تابع if پیداست، برای اعمال شرط در اکسل کاربرد دارد. همچنین از تابع and می توان در قلب تابع if استفاده کرد. این مورد در زمان هایی کاربرد دارد که قصد دارید شرط های چندگانه اعمال کنید.

اما منظور از شرط چیست؟ در این مطلب قصد داریم به آموزش کامل تابع شرطی if و چگونگی استفاده از تابع and بپردازیم. در صورتی که قصد یادگیری این مبحث مهم و کاربردی را دارید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

آموزش فرمول if و and در اکسل

برای آموزش و درک بهتر از فرمول if و and در اکسل لازم است که ابتدا به بررسی تابع if بپردازیم. تابع if به تنهایی جهت خروجی های شرطی کاربرد دارد. این تابع شرایط را بررسی می کند و در صورت صحیح یا اشتباه بودن مقدار یک سلول، جواب تعیین شده را نمایش می دهد. برای فهم دقیق‌تر این موضوع به مثال زیر توجه کنید:

مثلا تصور کنید که لیستی از افراد دارید و می خواهید بدانید چند نفر از آن ها بزرگسال و چند نفر زیر سن قانونی هستند؟ ما اینطور حساب می کنیم که افراد دارای 19 سال و بیشتر بزرگسال هستند و زیر 19 ساله ها کمتر از سن قانونی می باشند.

آموزش فرمول if و and در اکسل

شما باید در سلول C2 عبارت شرطی زیر را که مربوط به تابع if است بنویسید. سپس با استفاده از دستگیره‌ای که در پایین آن قرار دارد، به سمت پایین درگ کنید.

=IF(B2>19,”Adult”,”Minor”)

حالا اکسل به طور هوشمندانه بررسی می کند که در سلول C2 آیا مقداری بیشتر از 19 قرار گرفته است یا خیر؟ به دلیل اینکه مقدار این سلول از 19 بیشتر است، پس کلمه Adult را نشان می دهد. بعد همین کار را برای سلول هایی هم که به سمت آن ها درگ کرده بودید انجام می دهد. در پایان نتیجه مطابق تصویر زیر نمایش داده می شود:

نحوه استفاده از تابع if و and در اکسل

این صرفا یک مثال بسیار ساده از تابع if بود. اما همیشه به این صورت نیست! در بیشتر مواقع تابع if با سایر توابع ترکیب می شود. حال می خواهیم به آموزش if و and در اکسل بپردازیم و ترکیب این دو تابع را مورد بررسی قرار دهیم.

چنانچه به دنبال تسلط به اکسل هستید، شرکت در یک دوره آموزش icdl شدیدا توصیه می شود، بخصوص اگر کارمند اداری هستید.

 

نحوه استفاده از تابع if و and در اکسل

در این قسمت از آموزش if و and در اکسل متوجه خواهید شد که شروط چندگانه به چه صورت است. به طور کلی دو منطق شرطی در اکسل وجود دارد. منطقی که بر مبنای دستوری and باشد و دیگری منطقی که مبنای دستوری آن or باشد.

به هر حال برای استفاده از هر کدام باید در قسمت آزمون منطقی تابع if (یعنی دقیقا همان آرگومان اول تابع که شرط در آن نوشته می شود) یکی از توابع and یا or را قرار داد. در صورتی که از تابع and استفاده شود، اگر همه شروط درست باشند اکسل نتیجه را True یا صحیح نشان می دهد. همچنین اگر هیچ یک از شرط ها درست نباشند با نتیجه False روبرو خواهید شد. اگر می خواهید درک بهتری از این مبحث داشته باشید به مثال های زیر توجه کنید:

 

مثال درباره تابع if و and در اکسل

یک از کاربردهای استفاده از فرمول if و and در اکسل جدول هایی است که درون خود مقادیر عددی دارند. تصور کنید که جدولی در اختیار شماست که درون آن نمرات دو آزمون وارد شده است. در ستون C نمره آزمون اول قرار دارد که باید برابر یا بیشتر از 20 باشد. نمرات آزمون دیگر نیز در ستون D قرار گرفته‌اند که آن‌ها هم قرار است برابر یا بیشتر از 30 باشند.

گفتنی است که اگر دو شرط گفته شده برقرار باشد یعنی دانش آموز نمره قبولی را اخذ کرده است. در صورت اعمال چنین شروطی در اکسل راه های مختلفی وجود دارد. ما ساده‌ترین راه را بیان می کنیم. به این صورت که در سلولی که می خواهیم نتیجه نمایش داده شود، دستور زیر را وارد می کنیم:

=IF((AND(C2>=20, D2>=30)), “رد”, “قبول”)

مثال درباره تابع if و and در اکسل

مطابق تصویر فوق، فرمول if و and در اکسل حاکی از آن است که اگر مقادیر وارد شده در ستون C بیشتر یا مساوی با عدد 20 باشند و نیز مقادیر ستون D بیشتر یا برابر با عدد 30 باشند، نتایج با کلمه «قبول» نمایش داده شوند. اگر سلولی مشمول این موارد نبود، آن سلول نتیجه را با واژه «رد» نشان می دهد. در تصویر بالا هم می بینیم که دقیقا به همین صورت است.

 

ترکیب تابع if با توابع دیگر

همانطور که فرمول if و and در اکسل ترکیب می شوند و بسیار هم کاربردی هستند، if با سایر توابع هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد. یکی از مشهورترین آن ها ترکیب if با تابع or است. تابع or در درجه بعد از and قرار می گیرد. ذیلا کاربرد آن را با ذکر یک مثال روشن می کنیم:

این ترکیب تقریبا به شکل ترکیب if با and می باشد. با این تفاوت که در صورت صحیح بودن حداقل یکی از شرط ها، مقدار true نمایش داده می شود. اگر بخواهیم همان مثال قبلی را با or بیان کنیم، باید فرمول آن را در سلول مورد نظر به شکل زیر وارد کنیم:

=IF((OR(C2>=20, D2>=30)), “رد”, “قبول”)

دقت کنید که در این فرمول تعیین شده است که اگر نمره آزمون اول بیشتر یا مساوی عدد 20 باشد یا اینکه نمره آزمون دوم بیشتر یا برابر با عدد 30 باشد، نتیجه سلول برابر با عبارت «قبول» نشان داده می شود. در این صورت دانش آموزان شانس بیشتری برای قبول شدن دارند. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، بیشتر دانش آموزان موفق به قبولی شدند و تنها دو نفر رد شده‌اند. امین هم فقط برای این که یک نمره کم دارد رد شده است.

 

تابع if و and در اکسل

 

ترکیب تابع if با توابع and و or به طور همزمان

استفاده از تابع if و and در اکسل و به کارگیری همزمان تابع or در برخی موارد بسیار کاربردی خواهد بود. اگر زمانی بخواهید داده های خود را طبق مجموعه‌ای از شرط ها بررسی کنید، باید از ترکیب این سه تابع استفاده نمایید.

اگر همان جدول بالا را در نظر بگیرید، برای موفقیت دانش آموزان می توانید این شروط را اعمال کنید: شرط اول اینکه ستون C بزرگتر یا مساوی با عدد 20 و ستون D بزرگتر یا مساوی با عدد 25 باشد. شرط دوم نیز به این صورت که ستون C بیشتر یا برابر با عدد 15 و ستون D بیشتر یا برابر با عدد 20 باشد. در صورتی که نمره دانش آموز مشمول هر یک از این دو شرط باشد، او قبول شده و در غیر اینصورت رد خواهد شد.

شاید فرمول های گفته شده کمی پیچیده به نظر برسند ولی در واقع اینطور نیست. کافیست که دو شرط را بر مبنای and تایپ کنید و در مرحله بعد آن ها را توسط or به یکدیگر مرتبط سازید. چرا که شما به صحیح بودن دو شرط نیاز نخواهید داشت. باید تابع را به صورت زیر بنویسید:

=OR(AND(C2>=20, D2>=25), AND(C2>=15, D2>=20)

بعد باید مقادیر true و false را مشخص کنید. دقیقا به شکلی که در پایین آورده‌ایم:

=IF(OR(AND(C2>=20,D2>=25),AND(C2>=15,D2>=20)), “رد”, “قبول”)

در تصویر زیر می توانید درستی فرمول را مشاهده کنید:

 

  و or به طور همزمان

 

سخن آخر درباره فرمول if و and در اکسل

فرمول یا تابع if و and در اکسل از موارد کاربردی به شمار می روند. لازم به ذکر است که این فرمول ها و به طور کلی برنامه اکسل کاربردهای بسیاری دارند و استفاده های زیادی از آن ها می شود. کاربرد این برنامه در محیط های اداری ملموس‌تر است.

یکی از پیچیده‌ترین توابعی که در اکسل وجود دارد همین تابع شرطی if است که با اعمال شروط چندگانه و ترکیب آن با and و or پیچیده‌تر می شود. در صورتی که کار کردن با این توابع را به خوبی یاد گرفته باشید، قادر خواهید بود داده های آماری را طبق نظم خاصی طبقه بندی کنید.

ترکیب این توابع در تمام دنیا و در مشاغل گوناگون انجام می شود؛ پس لازم و ضروری است که چگونگی استفاده از آن ها را به خوبی یاد بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام